Tapahtuman kuvaus Ohjelma Puhujat

Hankintapäivä 2017

Paikka: Clarion Hotel Helsinki, Tyynenmerenkatu 2, 00220 Helsinki,
Aika: 6.9.2017 8:00 - 16:30

Digiaallossa!

Hankinnan alan ammattilainen, tämä on se tapahtuma, missä sinun täytyy olla mukana! Hankintapäivässä sukelletaan tänä syksynä digitalisaation maailmaan. Hankintapäivän vuoden 2017 ohjelmaan pääset tutustumaan ylhäältä Ohjelma-välilehdeltä.

”LOGY tuo hankintamaailman uusimmat tuulet suomalaisille ammattilaisille. Ehdottomasti ensi vuonna taas mukana!”

Hankintapäivän tavoitteena on tuoda uusia ajatuksia maailmalta, mahdollistaa hankinnan ammattilaisten verkostoituminen ja jakaa hyviä käytäntöjä tarkkaan valikoitujen puheenvuorojen välityksellä.

Viime syksynä Hankintapäivä kokosi yhteen parisataapäisen joukon hankinnan ammattilaisia ja päättäjiä ja tänä syksynä tapahtumalle huikeat puitteet luo Clarion Hotel Helsinki.

Juhlaillallinen

Seminaaripäivän päätteeksi järjestämme klo18:00 alkavan juhlaillallisen LOGYn Hankintafoorumin 10-vuotisen taipaleen kunniaksi. Juhlan ohjelmassa mm:

Latinalaistanssishow, upea ja tunnelmallinen paritanssiohjelma, joka ei jätä ketään kylmäksi!

SM-tason kilpatanssijat tuovat juhlaan taidokasta latinalaistanssien säihkettä ja mukaansatempaavaa tunnelmaa.

Esiintyvät parit ovat:
Miko Sirolinna
Laura Lackman
Matti Kaksonen
Silja Rantala

Taikatulet yhdistelee esityksissään tanssia, jongleerausta sekä taidokasta tulenkäyttöä! Esitykset ovat 1-3 hengen koreografioituja showkokonaisuuksia.

Taikatulet on esiintynyt mm. Sirkus Finlandiassa, Lintsin Valokarnevaaleilla, Grand Casinolla, Varietee Magigassa. Ulkomailla esityksiä on tehty Saksassa, Kreikassa, Espanjassa, Marokossa, Algeriassa, Japanissa ja Australiassa.

Esityksissä yhdistyy kolme asiaa, jota ihminen jaksaa aina katsella: veden lailla soljuva liike, tuli ja ihminen tekemässä työtään.
- Katsojan kommentti esityksen jälkeen

Harpisti Lily-Marlene Puusepp opiskeli Sibelius-Akatemiassa harpputaiteilija Marjatta Haahden johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2005. Hän on esiintynyt mm. Jyväskylä Sinfonian, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Avanti! -kamariorkesterin, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Seinäjoen kaupunginorkesterin ja Hyvinkään orkesterin solistina sekä useilla festivaaleilla.

Pohjoismaiden lisäksi Lily-Marlene on konsertoinut mm. Saksassa, Italiassa, Ranskassa, Belgiassa, Japanissa ja Australiassa. Konserttikautena 2015-2016 hän toimi Radion Sinfoniaorkesterin harpun äänenjohtajana. Lily-Marlene on esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa ympäri Suomen.

 

Illallisen menu:

Pikkelöityä punajuurta, paahdettua punajuurta ja tryffeli-mantelia
*****
Mureaksi haudutettua vasikan entrecotea, mustajuurta, metsäsieniä, perunafondant ja tummaa sherrykastiketta
*****
Maitosuklaa pannacotta, mustaherukkaa ja paahdettua valkosuklaata
*****
Ruokajuomat / viinit sisältyvät menuun.

 

Tapahtuman ohjelma

08:00-09:00

Ilmoittautuminen ja vapaamuotoista tutustumista kumppaneihin

09:00-09.15

Tilaisuuden avaus

Antti Suorsa, LOGYn Hankintafoorumin puheenjohtaja

09:15-09:50

Hankintako digiloikan kynnyksellä?

Harri Lorentz, professori, Turun Yliopisto

09:50-10:25

KEY NOTE: Digitalisaatio - hypeä ja todellisuutta

Kati Hagros, DI, VTM, Chief Digital Officer, Aalto Yliopisto

Puheenvuorossa selvitetään, kuinka luodaan konkreettinen digitalisaatiostrategia, digitalisaation mahdollisuuksista hankinnassa ja mitä kokonaisvaltainen digitalisaatio vaatii yritysten ja organisaatioiden hankinnassa.

10:25 – 10:55

Tauko & vapaamuotoista tutustumista kumppanipaikkoihin

10:55 – 11:25 

Technology for Procurement Part I:

Lohkoketjuteknologia hankinnan integraatiossa

Kari Korpela, tutkijatohtori, Lappeenrannan teknillinen yliopisto

11:25 – 11:55 

Technology for Procurement Part II: Alustatalous luo uutta liiketoimintaa ja uusia liiketoimintatapoja

Timo Seppälä, Professor of Practise, Aalto ylipisto ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos

11:55 - 12:00

LOGYn uusien palveluiden lanseeraus

12:00 – 13:10

Lounas

13:10 – 13:55

KEY NOTE: Procurement in a Digitalizing environment

Anand Seshadri, Chief Procurement Officer, Veon Group

13:55 – 14:25

Valtion hankintojen digitalisointi –

Tavoitteena hyvin johdettu, yhtenäinen ja tehokas hankintatoimi

Tero Meltti, yksikön päällikkö, Valtiovarainministeriö

Puheenvuorossa kuulemme valtion hankintojen digitalisoinnin toteutuksesta. Perehdymme myös hankintojen digitalisaation vaikutuksiin valtion organisaatioille sekä yrityksille käytännön konkreettisin esimerkein. Tässä valtion kiinnostavassa casessa ollaan ratkaisemassa päivän teemaan liittyviä kysymyksiä laajassa ja vaikeasti johdettavassa organisaatiokokonaisuudessa.

14:25 – 14:55

Kahvitauko ja vapaamuotoista tutustumista kumppanipaikkoihin

14:55 – 15:25

Hankintatoimen digitalisoimisella ja sopimusneuvotteluiden automatisaatiolla menestykseen

Teemu Marttinen, Head of Planning and Sourcing Finnair IT

Puheenvuorossa käsitellään mm: Automatisoituja järjestelmiä (Artificial Intelligence(AI), Robotic Process Automatisation (RPA:ta) ja älykkäitä pohjia sopimusneuvottelujen tukena sekä niiden vaikutusta hankintatyöhön.

15:25 – 16:15

Paneelikeskustelu: Hankintatoimen digitalisaatio

Mukana paneelissa:

Tuomas Otala, CIO, Pihlajalinna-konserni

Kati Hagros,DI, VTM, Chief Digital Officer, Aalto Yliopisto

Krista Konstenius, Vice President, Indirect sourcing, Cargotec Corporation

Teemu Marttinen, Head of Planning and Sourcing Finnair IT

Paneelikeskustelussa käsittelemme sitä, miten yrityksissa hyödynnetään digitalisaation mahdollisuuksia ja millainen rooli hankinnalla on yrityksen digitalisaatiossa. Entä miten yrityksissä hankinta hyödyntää digitalisaatiota?

16.15-16.25

Päivän yhteenveto

Antti Suorsa, Seminaarin puheenjohtaja ja LOGYn Hankintafoorumin puheenjohtaja


16:25– 18:00 Väliaika 1h 35 min

 
18:00 –  

Illallisjuhla

Illallisen lomassa pääsemme nauttimaan huikeista ohjelmanumeroista! Menossa mukana mm. Latinalaistanssishow, jossa SM-tason kilpatanssijat tuovat juhlaan taidokasta latinalaistanssien säihkettä ja mukaansatempaavaa tunnelmaa ja Taikatulet, jonka esityksissä yhdistyy kolme asiaa, jota ihminen jaksaa aina katsella: veden lailla soljuva liike, tuli ja ihminen tekemässä työtään.

Puhujat

Antti Suorsa
LOGYn Hankintafoorumin puheenjohtaja Head of Strategic Transformation and Analytics | Sourcing and Procurement, Telia Company

Antti Suorsalla on yli kymmenen vuoden kokemus hankinnoista useasta globaalisti toimivasta yrityksestä. Hän on urallaan mm. johtanut Konecranesin epäsuoria hankintoja ja toiminut Soneran hankintajohtajana. Nykyisessä toimessaan Suorsa vastaa Telian hankintojen transformaatiosta, strategiasta ja analytiikasta.

Harri Lorentz
Professori, Turun Yliopisto

Harri Lorentz (KTT, 2009) toimii Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Toimitusketjujen johtamisen aineessa ma professorina, erityisalanaan hankintojen johtaminen. Tutkimuksessaan Lorentz keskittyy mm. kansainväliseen toimitusketjunhallintaan, hankintaan matalankustannustason maissa, toimitusketju- ja hankintaosaamiseen, sekä systeemidynamiikkaan. Lorentzilla on kokemusta vientioperaatioista elintarviketeollisuudessa, sekä Maailmanpankin kehitysprojekteista entisen Neuvostoliiton maissa. Lorentz on toiminut vierailevana tutkijana Cambridgen yliopistossa, sekä Manchester Business Schoolissa.

Kati Hagros
Chief Digital Officer, Aalto yliopisto

Kati Hagros vastaa yliopiston laajan digitalisaatiostrategian suunnittelusta ja muutosprosessin koordinoinnista sekä johtaa IT-palvelukokonaisuutta.

Kati Hagros on toiminut Kone Oyj:n kehitys- ja tietohallintojohtajana 2010–2015 ja sittemmin Koneen digitalisointistrategiasta vastaavana johtajana. Vuosina 1997–2010 hän toimi Nokia Oyj:ssä muun muassa laatujohtajana, Nokia Mobile Phonesin Aasian strategia-johtajana sekä eri rooleissa logistiikassa, sähköisessä liiketoiminnassa ja IT:ssä. Kati Hagros on Tokmanni Oyj:n, Siili Solutions Oyj:n ja Nixu Oyj:n hallitusten jäsen. 

Kati Hagros on palkittu vuoden CIO-palkinnolla Suomessa ja Pohjoismaissa vuonna 2014. Vastikään hänet valittiin 50 inspiroivimman naisen joukkoon tekniikan alalla Pohjoismaissa.

Puheenvuorossaan Kati kertoo kuinka luodaan konkreettinen digitalisaatiostrategia, digitalisaation mahdollisuuksista hankinnassa ja mitä kokonaisvaltainen digitalisaatio vaatii yritysten ja organisaatioiden hankinnassa.

Kari Korpela
tutkijatohtori, Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto

Kari Korpela tutkii ja kehittää informaation logistiikan integrointia.

Hän toimii projektipäällikkönä hankkeissa, joissa isot ostajat, heidän toimittajansa, operaattorit, sovellustuottajat ja pankit muodostavat ekosysteemin. Operoinneissa hyödynnetään alustataloutta, jonka tavoitteena on nopeuttaa järjestelmien ja laitteiden integraatiota toimitusketjussa.

Teknologioiden kehitys pohjaa standardiosaamiseen, API ekonomiaan ja lohkoketju teknologiaan. Hankkeissa haetaan kustannussäästöjä, uutta arvoa tuotteille ja palveluille sekä malleja, joilla ekosysteemiä johdetaan. Projektissa toimivat organisaatiot operoivat yli 100 maassa ja integraatio on osa heidän digitaalista strategiaansa.

Timo Seppälä
Professor of Practice, Aalto Yliopisto, Elinkeinoelämän tutkimuslaitos

Tekniikan tohtori Timo Seppälä työskentelee Aalto-yliopistossa (Professor of Practise, Digital Operations) sekä Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksella, ETLA (johtava tutkija). Hänen asiantuntemuksensa liittyy yritysten kansainvälistymisstrategioihin ja globaaleihin arvoketjuihin.

Seppälä on viimeisen seitsemän vuoden aikana tutkinut erityisesti alustataloutta, digitaalisia arvoketjuja sekä teollisen internetin murrosta ja kasvuvaikutuksia Suomessa. Timo Seppälällä on yli 15 vuoden kokemus useiden suomalaisten ja kansainvälisten yritysten johto- ja liiketoiminnan kehitystehtävissä, ml. Metso, OMG Kokkola Chemicals, Oracle, Elcoteq, SAP ja Fira.

Tero Meltti
Yksikön päällikkö, Valtiovarainministeriö

Tero Meltti toimii valtiovarainministeriön konsernitoiminnot yksikön päällikkönä. Yksikön vastuulla on mm. valtion yhteisten konsernipalveluiden kehittäminen ja niitä tuottavien palvelukeskusten ohjaaminen. Yksikön vastuualueeseen kuuluvat mm. valtion hankintatoimi ja Hansel Oy, valtion kiinteistövarallisuus ja toimitilakehittäminen sekä Senaatti-kiinteistöt.

Tero Meltti vastaa Valtion hankintojen digitalisoinnin –toteutusohjan (Handi) johtamisesta. Ohjelmassa valtion koko hankintaprosessi yhtenäistetään hankintojen suunnittelusta aina laskujen maksatukseen. Valtionhallinnon sisäisiä prosesseja vähennetään ja automatisoidaan merkittävästi. Tavoitteena on vahvempi toiminnan johtaminen ja kokonaisuudesta saatavien hyötyjen realisointi.

Puheenvuorossa Tero kertoo valtion hankintojen digitalisoinnin toteutuksesta ja vaikutuksista valtion organisaatioille sekä yrityksille käytännön esimerkein.

Tuomas Otala
CIO, Pihlajalinna konserni

Tuomas Otala toimii Pihlajalinna-konsernin (PIHLIS) CIO:na ja ennen sitä Terveystalo Oy:n CIO:na. Ennen näitä tehtäviä hän on ollut pitkään IT-teollisuuden palveluksessa, mm. Fujitsu Servicesin pohjoismaiden sovellus- ja projektiliiketoiminnan johtajana sekä johtoryhmän jäsenenä.

Teemu Marttinen
Head of Planning and Sourcing Finnair IT, Finnair Oyj

I am a passionate procurement professional with over 20 years career experience and over 15 years of experience of global strategic sourcing, outsourcing, business development and IT. I have worked across all areas of procurement in senior roles, in several categories including IT, marketing, professional services, fleet management, business process outsourcing and in procurement business development.

Krista Konstenius
Vice President, Indirect sourcing , Cargotec Corporation
Anand Seshadri
Chief Procurement Officer, Veon Group

Chief Procurement Officer of the Veon Group, the 7th largest Telecommunications service provider in the world with over 240 million customers in 12 countries.

Based in Amsterdam, he has extensive experience in the Industry having worked in US, UK, India, Finland, Mexico, Italy, Bahrain, Dubai, Kuwait, Saudi Arabia and now in Holland. He has lived in 14 countries in his life but still does not consider himself a Global Citizen but only a person who travels a lot.

During the last 8 years, he has worked with operators and prior to that he had extensive experience with Nokia. He is married to a Finn and commutes between his family in Finland and work in Amsterdam.

Ilmoittaudu tästä

Lataa tapahtuman esite

Osallistumismaksut:

Hinta                   
Jäsenhinta       
Seminaari
(julkinen sektori)  
375 € 
305 €
Seminaari
(yksityinen sektori) 
540 €
490 €
Seminaari+illallinen
(julkinen sektori)  
454 €
384 €
Seminaari+illallinen
(yksityinen sektori) 
619 €
569 €
 
Hintoihin lisätään alv. 24%
 
Illallinen 79 € (+ alv.)
sis. 3 ruokalajin illallisen, juomat + ohjelman

 Peruutusehdot

Tapahtuman kumppaneina: