Tapahtuman kuvaus Ohjelma Puhujat

Hankintapäivä 2019

Paikka: Finlandia-talo,
Aika: 19.9.2019 8:00 - 17:00

Suosittu Hankintapäivä järjestetään tänä vuonna jälleen omalla nimellään ja tutulla paikallaan syksyn kynnyksellä. Viime vuonna tilaisuus järjestettiin yhdessä kansainvälisen hankinta-ammattilaisten kattojärjestön IFPSM kanssa nimellä IFPSM World Summit. Tänä vuonna ohjelmassa on luvassa korkeatasoinen kattaus hankinnan uusimpia ilmiöitä ja trendejä alan kokeneiden tekijöiden esittelemänä.

Tervetuloa mukaan!


Ohjelmassa muun muassa: 

Miten peliteollisuus sen tekisi?

Suomalainen peliala työllistää yli 3 000 ammattilaista ja on liikevaihdoltaan yli kahden miljardin euron toimiala. Sekä liikevaihdolla että henkilöstömäärällä mitattuna Supercell edustaa kotimaisen pelialan kirkkainta kärkeä.

Peliyhtiö Supercell on tunnettu siitä, että se julkaisee uusia pelejä vain harvoin, mutta kun sellainen tulee, suosio on ollut vakuuttavaa. Yhtiön neljä ensimmäistä peliä ovat saavuttaneet kaikki käsittämättömän miljardin dollarin myynnin rajapyykin. Kaksi suosituinta peliä, Clash Royale ja Clash of Clans ovat myyneet yhteensä jo 10 miljardin dollarin edestä.

Yhtenä palasena Supercellin menestysreseptissä on pidetty yhtiön organisaatiokulttuuria. Perinteisen johtajavetoisuuden sijasta yhtiö on pirstaloitunut pieniksi riippumattomiksi soluiksi.

- Riippumattomuuteen liittyy vastuu, mikä tarkoittaa, että pidämme rimaa hyvin korkealla pelien suhteen. Haluamme kehittää pelejä, jotka muistetaan ikuisesti, mikä on rohkea unelma alalla, jossa luodaan 20 000 uutta peliä joka kuukausi, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Ilkka Paananen Iltalehden haastattelussa.

Mitä opittavaa hankintatoimella on peliteollisuudesta tai Supercellin organisaatiokulttuurista? Tule kuulemaan vastaukset Hankintapäivään 19.9., jossa Supercellin Business Development Timo Tervola kertoo aiheesta.

Tapahtuman ohjelma

Hankintapäivä 2019 - Yhteistyöllä tuloksiin

8:00-9:00 Aamukahvit

9:00-9:10 Päivän avaus, puheenjohtaja Antti Suorsa

9:10-9:40 Jukka Hallikas, LUT yliopisto,

 “Ulkoisen ja sisäisen integraation merkitys hankintatoimen arvonluonnissa”

9:40-10:10 KEYNOTE Timo Tervola, Supercell

”Supercellin organisaatiokulttuuri & vaikutukset hankintatoimintaan”

Supercell on mobiilipelien kehittäjä, joka toimii täysin globaaleilla markkinoilla. Kyseisen toimialan erityispiirteet ovat vaikuttaneet merkittävästi Supercellin organisaatioon ja yrityskulttuuriin. Esityksessä avataan Supercellin organisaation erityispiirteitä sekä kuvataan tämän vaikutuksia ostotoimintaan, sen johtamiseen ja kehittämiseen.

9:40-9:50 Pääyhteistyökumppanin puheenvuoro

9:50-10:20 Henri Manninen, Sourcing Director, Minerals Processing BU
Outotec (Finland) Oy

"Supply function as part of Sales"

Procurement can be valuable part of Sales in project business; Early involvement in supplier selections, project-specific sourcing and costing support. Real life examples from Outotec.

10:20-11:10 Eero Raappana, Latucon Oy, hallituksen puheenjohtaja

Aihe julkaistaan pian

11:10-12:10 Lounas, verkostoitumista, kumppaneihin tutustumista

12:10-12:40 Puhuja julkaistaan pian

12:40-13:10 Puhuja julkaistaan pian

13:10-14:10 Paneeli, panelistit julkaistaan pian

14:10-15:00 Kahvit, verkostoitumista, kumppaneihin tutustumista

15:00-15:30 Sonja Vartiala, Finnwatchin toiminnanjohtaja. 

"Yritysvastuulaki tulee – miten yritykset voivat varmistaa ihmisoikeuksien kunnioittamisen arvoketjuissaan?"

"Hallitusohjelmaan on kirjattu tavoitteeksi säätää Suomeen yritysvastuulaki. Mitä ihmisoikeuksia koskeva yritysvastuulaki tarkoittaa yrityksille? Mikä on lain pohjalla oleva huolellisuusvelvoite ja miten ihmisoikeuskysymykset tulee ottaa huomioon yritystoiminnassa?"

15:30-16:00 KEYNOTE, puhuja julkaistaan pian

16:00-16:10 Seminaarin yhteenveto, puheenjohtaja Antti Suorsa

Perinteinen Hankintapäivän illallinen järjestetään Ravintola Carelian juhlakellarissa, Mannerheimintie 56. Finlandia-talolta on lyhyt kävely illallispaikkaan. Illallinen aloitellaan klo 17.00 kun kaikki ilmoittautuneet ovat saapuneet paikalle. Illalinen on yhteinen SCM-päivän 2019 vieraiden kanssa.

Puhujat

Sonja Vartiala
Toiminnanjohtaja, Finnwatch ry

Sonja Vartiala on yritysvastuujärjestö Finnwatchin toiminnanjohtaja. Finnwatch tutkii Suomessa toimivien yritysten sosiaalista, ekologista ja taloudellista vastuullisuutta.

Timo Tervola
Liiketoiminnan kehitäminen, Supercell

Timo toimii liiketoiminnan kehitystehtävissä Supercellillä. Hänellä on taustaa aina liikkeenjohdon konsultoinnista, suuryrityksen strategiaan ja taloushallintoon, jonka johdosta hänelle on muodostunut monipuolista näkemystä eri toimialoista sekä erilaisista organisaatiomalleista, toimintatavoista ja niiden johtamisesta.

Jukka Hallikas
Professori, Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto - LUT

Jukka Hallikas toimii toimitusketjun hallinnan professorina Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Hänen asiantuntemusalueet liittyvät hankintojen johtamiseen ja toimitusverkostojen hallintaan. Hän on toiminut useiden toimitusverkostoihin ja hankintoihin liittyvien tutkimus- ja kehityshankkeiden asiantuntijana ja johtajana. Hän on lisäksi julkaissut useita kansainvälisiä artikkeleja toimitusketjujen ja hankintojen aihealueista ja toimii johtavan hankintatoimeen erikoistuneen tiedelehden Journal of Purchasing and Supply Management lehden Associate Editorina.

Henri Manninen
Sourcing Director, Minerals Processing BU, Outotec (Finland) Oy

Henri Manninen leads one of the Sourcing functions at Outotec, which is responsible for supply base management & development. Sourcing function is also actively supporting Sales & Proposal Management and participating in sales cases. Henri has over 18 years’ experience in field project business, manufacturing and supply chain management.

Eero Raappana
Hallituksen puheenjohtaja, Latucon Oy

Eero Raappana on tehnyt mittavan työuran Foodservice-tukkukaupassa ja elintarviketeollisuudessa. Foodservice-tukkukaupan keskeisin tehtävä on auttaa asiakastaan menestymään. Parhaiten se onnistuu rakentamalla yhteistyössä asiakkaan, tavarantoimittajien ja tukkukaupan kanssa avoin ja kehityshakuinen arvoketju, toteaa Eero Raappana.Tällä hetkellä Eero toimii Fine Foods Oy:n hallituksen puheenjohtajana, Esa Kuokka Oy:n hallituksen jäsenenä ja perustamansa konsultointiyritys Latucon Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja seniorikonsulttina.

Antti Suorsa
Puheenjohtaja, Hankintapäivä 2019

”Olen tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä ja hankinta-alan ammattilainen vuodesta 2005. Uraani olen tehnyt Nokialla, Konecranesilla, Telialla ja Elokuusta 2018 alkaen Pauligin epäsuorista hankinnoista vastaavana johtajana. Nokia aikoina vietin myös reilu pari vuotta Yhdysvalloissa. Intohimoni on yrityksen ulkopuolisten resurssien hallinta ja LOGY:llä on erinomainen mahdollisuus kehittää hankintaosaamisen tasoa Suomessa.”

LinkedIn

Ilmoittaudu tästä

Osallistumismaksu 495,00 € + ALV

Osallistumismaksu jäseneltä 435,00 € + ALV

Yhteistyössä