Tapahtuman kuvaus Ohjelma Puhujat

Julkishallinnon hankinnan ja logistiikan päivä 2019

Paikka: Messukeskus, kokoussiiven tila 203, Messuaukio 1, 00520 Helsinki
Aika: 22.5.2019 8:00 - 16:00

Julkishallinnon toimivuus ja tehokkuus ovat merkittävässä asemassa koko yhteiskunnan kannalta. Tuossa yhtälössä hankintojen ja logistiikan rooli on keskeinen. Julkisten hankintojen arvo on yli 32 miljardia euroa vuodessa. Toimiva logistiikka pitää lukuisat yhteiskunnan palvelut liikkeellä ja pyörimässä, jotta suomalaisilla olisi toimiva ja sujuva arki.

Julkishallinnon hankinnan ja logistiikan päivä on räätälöity julkishallinnon asiantuntijoille ja niiden sidosryhmille. Päivän aikana käsitellään ajankohtaisia aiheita sotesta digitalisointihankkeisiin erityisesti hankinnan ja logistiikan näkökulmista.

Julkishallinnon hankinnan ja logistiikan päivä järjestetään Helsingin Pasilassa hyvien kulkuyhteyksien varrella Messukeskuksessa 22.5.2019 klo 8-16. Julkishallinnon hankinnan ja logistiikan päivä on jatkoa vuodesta 2011 järjestetylle LOGYn Terveydenhuollon päivälle.


Haluatko tavoittaa kerralla suuren määrän julkishallinnon ammattilaisia? Ryhdy tapahtuman yhteistyökumppaniksi. Ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Maria Tiilikainen, maria.tiilikainen@logy.fi, 050 3685862

Tapahtuman ohjelma

8:00 - 9:00 Ilmoittautuminen, aamukahvi & kumppaneihin tutustumista


9:00 - 9:10 Seminaarin avaus
Jyrki Ristinen, puheenjohtaja, Oy Medifon Ab


9:10 - 9:40 SOTE nyt
Päivi Nerg, alivaltiosihteeri, Valtionvarainministeriö

Julkisen hallinnon ja palveluiden kehittäminen ”soten” kaatumisen jälkeen.


9:40 - 10:10 Miten Sote-IT pitäisi hoitaa ja siitä syntyvät mahdolliset säästöt
Pekka Neittaanmäki, professori, Jyväskylän yliopisto


10:10 -10:20 Kumppanipuheenvuoro 


10:20 - 11:20 Uusien sotealueiden hankintasopimukset – tilanne nyt ja jatkossa - mikä on valvonnan rooli?
Moderaattori Timo Kivistö

Suvituulia Taponen, Uudenmaan liiton maakuntavalmistelussa sote-palvelutuotannon ohjauksesta vastaavana hankejohtajana.

Keijo Tuisku, Sopimusten ja hankintojen vastuuvalmistelija, Lapin maakuntauudistuksen valmistelu

Marjukka Manninen, Muutosjohtaja, Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistus, Pohjois-Pohjanmaan liitto

Vesa Äijö, Hankintapäällikkö, Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote


11:20-12:20 Lounas ja vapaamuotoista kumppaneihin tutustumista


12:20-12:50 Eija Isolahti, kehittämispäällikkö, HUS,  Apotti-hankkeesta


12:50-13:20 Valtionhallinnon hankintojen digitalisointi

Seija Friman, Valtiokonttori

Valtionhallinnossa digitalisoidaan ja tehostetaan koko hankintatoimen prosessia. Tavoitteena 15 milj. € / vuosi -säästöt. Tuloksia on jo aikaansaatu. Hyötyjen aikaansaaminen edellyttää toimintatapamuutoksia.


13:20-14:00 Kahvitauko


14:00 -14:30 Henkilöliikenteen palveluistako ratkaisu syrjäseutujen joukkoliikenteen haasteisiin?
Jarkko Mattila, toimitusjohtaja, Sansia

- henkilöliikenteen taloudellinen merkitys on suuri, mutta onko vaikuttavuus?
- miten ”suljetusta henkilöliikenteestä” voidaan tehdä joukkoliikennettä täydentävä liikennejärjestelmä
- miten teknologia voi tukea edellisen tavoitteen toteutumista


14:30 - 15:10 Sairaaloiden lääkehuollon automaatio
Lauri Rissanen, Key Account Manager, NewIcon

Työ sairaalassa on hektistä ja vaativaa. Arki sisältää paljon nopeaa reagointia ja akuuttia lääkehoitoa – virheille ei ole varaa. Kun aikaa ei ole hukattavaksi, automaatiolaitteet tuovat varmuutta lääkehoitoon.


15:10- 15:40 Sydäntahdistimien etäseuranta - taakasta kustannussäästöksi
Klaus Sippel, Sales Manager Finland & Denmark, Medtronics

Implantoitujen laitteiden määrä kasvaa vuosi vuodelta, etäseurantaan liitettävien potilaiden määrä vielä enemmän. Etäseurannan työtaakka sairaaloissa kasvaa, samalla työnjako muuttuu enemmän hoitajavetoiseksi. Sairaalat ja potilaat kohtaavat ensi kertaa kulutuselektroniikan osana seurantaa: tabletti- ja mobiililaitteet ja -sovellukset yleistyvät.


15:40 - 16:10 Case Porvoo - ruoan tuotantotavan vaikutus logistiikkaan
Annika Malms-Tepponen, toimitusjohtaja, Liikelaitos Porvoon tilapalvelut

uusi keskuskeittiö otettiin käyttöön 2018. Logistinen ketju suunniteltu/optimoitu raaka-aineiden vastaanotosta asiakkaan lautaselle. Noin 10 000 samanaikaisesti nautittavan aterian tuotantotavan valinnalla on voitu vaikuttaa koko arvoketjun logistiikkaan.
- Keskuskeittiön sisälogistiikka suunniteltu siten, että manuaaliset työvaiheet ovat mahdollisimman vähäiset
- Ruoka pakataan osin suoraan uunivaunuihin, jotka voidaan palvelukeittiössä työntää uuniin
- Kuljetukset suoritetaan aikatauluriippumattomina kylmäkuljetuksina


16:10 -16:15 Seminaarin yhteenveto ja päätös


Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.

Puhujat

Pekka Neittaanmäki
Professori, Laskennalliset tieteet, Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston laskennallisten tieteiden professori Pekka Neittaanmäki on toiminut virassa vuodesta 1988. Tutkimusten kohteina mm. numeeriset simulointimenetelmät, signaalinkäsittely ja sovellukset. Uusimpina tutkimusaloina digitaaliset oppimisympäristöt, sote-palvelut ja digitaalinen alustatalous. Hänet on juuri nimitetty UNESCO-professoriksi Jyväskylän yliopistoon. 

Päivi Nerg
Hallintopolitiikan alivaltiosihteeri valtiovarainministeriö

Päivi Nerg toimii hallintopolitiikan alivaltiosihteerinä valtiovarainministeriössä ja maakunta- ja sote –uudistuksen projektijohtajana valtioneuvostossa. Ennen nykyistä tehtäväänsä Nerg toimi sisäministeriön kansliapäällikkönä. Nerg tuntee hyvin sekä yksityissektorin että valtionhallinnon, sillä hän on työskennellyt aikaisemmin lukuisten luottamustointen ohella mm. Itä-Suomen yliopistossa sekä tehnyt työuraa myös yritysmaailmassa.

Annika Malms-Tepponen
Toimitusjohtaja, Liikelaitos Porvoon tilapalvelut

Annika Malms-Tepponen on liikelaitos Porvoon tilapalveluiden toimitusjohtaja. Tilapalvelut vastaa Porvoon kaupungin toimialojen ruokaan, siivoukseen ja kiinteistöihin liittyvistä tukipalveluista.

Lauri Rissanen
Key Account Manager, NewIcon

Terveysteknologiayhtiö NewIcon on erikoistunut lääkehuollon automaatiolaitteisiin, jotka perustuvat edistykselliseen ohjelmisto- ja robotiikkaosaamiseen. Sairaalat ja apteekit ympäri maailmaa arvostavat suomalaista terveysteknologiaa, joka edistää lääkehuollon turvallisuutta, tehokkuutta ja mielekkyyttä. Potilasturvallisuus on arvoista tärkein, mutta arvokkaita ovat myös parantunut työturvallisuus, tehostuneesta työstä syntyneet säästöt ja helpottuneet työrutiinit.

Suvituulia Taponen
Hankejohtaja, Uudenmaan liitto

KTT Suvituulia Taposella on monipuolinen kokemus julkisesta hankintatoimesta. Tällä hetkellä hän työskentelee Uudenmaan liiton maakuntavalmistelussa sote-palvelutuotannon ohjauksesta vastaavana hankejohtajana.

Keijo Tuisku
Sopimusten ja hankintojen vastuuvalmistelija, Lapin maakuntauudistuksen valmistelu

Logistiikka- ja materiaalipäällikkö, tulosyksikköjohtaja Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Vastuualueeseen kuuluu sairaalan sisäinen ja ulkoinen logistiikka, materiaalihallinto ja hankinnat. Vahva kokemus valtiohallinnon ja kuntasektorin erilaisista esimies ja asiantuntijatehtävistä. Tällä hetkellä työskentelen Lapin maakuntavalmistelussa sopimusten ja hankintojen vastuuvalmistelijana.

Marjukka Manninen
muutosjohtaja, KTM

Marjukka on vetänyt maakunta- ja soteuudistusta Pohjois-Pohjanmaalla. Hankintatoimen strateginen kehittäminen ja innovatiiviset hankinnat ovat olleet isossa roolissa hänen työurallaan. Hän on toiminut kunnanjohtajana Tyrnävällä, ollut rakentamassa ja vetämässä Oulun kaupungin strategista hankintatoimea ja tehnyt useita isoja hankintaprojekteja myös kunnankamreerina Haukiputaan kunnassa. Marjukka on myös Keinon ohjaus- ja johtoryhmässä.

Klaus Sippel
Sales Manager Finland & Denmark, Medtronic

Klaus on toiminut myynnin eri tehtävissä MedTech- alalla Suomessa, Baltiassa ja Pohjoismaissa vuodesta 2008. Tällä hetkellä hän vastaa Medtronicin sydäntiimin hyvinvoinnista.

Seija Friman
Hankintojen digitalisoinnin toteutusohjelman ohjelmapäällikkö, Valtiovarainministeriö

Seija Friman on pitkän virkamiestaustan omaava, isoissa konsernihankkeissa vaikuttanut toiminnan kehittäjä. Hän toimii hankejohtajana Valtiokonttorissa, mutta myös valtion hankintojen digitalisoinnin toteutusohjelman ohjelmapäällikkönä Valtiovarainministeriön ohjelmassa.

Jarkko Mattila
Toimitusjohtaja, Sansia Oy

Vahvaa julkisten hankintojen, taloushallinnon, sopimushallinnan ja henkilöliikenteen palvelujen osaamista useiden vuosien ajalta. Hankintayhtiö Sansian toimitusjohtajana toimiva Jarkko (KTM, HHJ) on ihmisten ja liiketoiminnan johtamisen ammattilainen. Hänellä on aiempaa kokemusta muun muassa controllerin, talousarviopäällikön ja konserninohjauspäällikön tehtävistä Rautaruukin (nyk. SSAB) ja Kuopion kaupungin palveluksessa. Ota yhteyttä: https://www.linkedin.com/in/jarkko-mattila-36049a175/

Eija Isolahti

Eija Isolahti on HUS Apotti projektin projektipäällikkö. Hänen vastuullaan on myös pienempiä projekteja.

Jyrki Ristinen - puheenjohtaja
Logistiikka- ja Laatupäällikkö , Oy Medifon Ab

Jyrki Ristinen on työskennellyt vuodesta 2011 Apteekkitukkukauppa Oy Medifon Ab:n Logistiikka- ja Laatupäällikkönä vastuullaan yrityksen toimitusketjun johtaminen. Oy Medifon Ab on v. 1981 perustettu apteekkien perustarvikkeiden ja yleisten kauppatavaroiden sekä lääkkeiden tukkukauppa ja jakelija.

Ennen siirtymistä nykyiseen tehtävään Jyrki Ristinen on työskennellyt lähes 10 vuotta DHL Supply Chain:ssa Pohjoismaiden ja Baltian organisaatiossa Senior Project Managerina, jossa vastuulla oli erilaisten implementointi, laatu- ja liiketoiminta projektien johtaminen eri puolilla pohjoismaita ja Baltiaa.

Kokonaisuudessaan kokemusta Logistiikasta on yli 20 vuoden ajalta varastotöistä toimitusketjun johtamiseen.

Jyrki on toiminut pitkään myös Osto- ja Logistiikkayhdistyksen SCM-foorumin varapuheenjohtajana.

Timo Kivistö
Konsultti, kouluttaja, Timo Kivisto Consulting Oy

Timo Kivistö työskentelee hankinnan ja logistiikan konsulttina ja kouluttajana Timo Kivisto Consulting Oy:ssä. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri. Ennen oman konsulttitoimiston perustamista hän on työskennellyt koti- ja ulkomailla yrityksissä ja alan tutkimuslaitoksissa ostotoiminnan tehtävissä. Hän on rakentanut ostotoiminnan prosessimallin tukemaan kehittämistyötä. Hänellä on laaja kontaktiverkosto hankintatoimen tutkimukseen ympäri maailmaa.

Ilmoittaudu tästä

Hinta:

Osallistumismaksu 395,00€ + ALV.

Jäseneltä 335,00€ + ALV.

Julkisen sektorin osallistumismaksu 300,00€ + ALV

Julkisen sektorin osallistumismaksu jäseneltä 260,00€ + ALV.

Peruutusehdot:
Lue ehdot tästä