Tapahtuman kuvaus

Kuljetusfoorumin tapahtuma: Kiertotalous ja kestävä kehitys

Paikka: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu - Pasilan kampus, tila 1001, Ratapihantie 13, 00520 Helsinki
Aika: 12.9.2018 14:00 - 17:00

Tervetuloa kuuntelemaan Kuljetusfoorumin alustuksia ja paneelia aiheesta Kiertotalous ja kestävä kehitys. Tapahtuma järjestetään Haaga-Helian Pasilan kampuksella.

Mukana alustajana ja panelistina Anna Aminoff, Hanken, Noomi Jägerhorn, Posti Group, Johanna Fräki, Wärtsilä sekä Janne Törrönen, Kuusakoski. 

Kiertotalous - mitä ja miksi

  • Kiertotalouden eri liiketoimintamallit
  • Suurimmat mahdollisuudet ja haasteet yrityksille
  • Tuloksia projektista: Aarre: Näkymätön arvo näkyväksi – käyttäjälähtöiset liiketoimintamallit kehittyvässä kiertotaloudessa

Anna AminoffAssistant professor, Sustainable Supply Chain Management, Hanken

TkT Anna Aminoff työskentelee (09/2018 alkaen) Hankenilla ‘assistant professorina’ aiheenaan toimitusketjun hallinta ja yritysvastuu (Supply Chain Management & Corporate Social Responsibility. Aikaisemmin hän on työskennellyt VTTllä johtavana tutkijana. Annan tutkimus on keskittynyt kestävään toimitusketjuun ja strategiseen hankintaan. Viime vuosina tutkimuksen painopisteenä on ollut erityisesti kiertotalous ja sen eri liiketoimintamallit. Anna on vetänyt ja tehnyt useita isoja tutkimus-ja kehityshankkeita, ja julkaissut alan johtavissa tieteellisissä lehdissä.

Kohti nollapäästöistä meriteollisuutta

Wärtsilä on johtava merenkulun ja energiamarkkinoiden voimaratkaisujen toimittaja, joka tukee asiakasyrityksiä tuotteiden koko elinkaaren ajan. Wärtsilä etsii jatkuvasti uusia innovaatioita tehokkuuden, turvallisuuden ja puhtaan ympäristön saavuttamiseksi.

Johanna Fräki, Innovation Director, Wärtsilä Marine Solutions

Johanna Fräki (FM, MBA) työskentelee Wärtsilässä meriratkaisujen innovaatiojohtajana, jossa hän hakee tiiminsä kanssa erityisesti nollapäästöisiä ratkaisuja meriteollisuuteen. Aikaisemmin hän on työskennellyt Nokialla mm. yritysvastuuyksikössä, sekä perustanut vastuullisen startup-yrityksen, lähi- ja luomuruokaa toimittavan Makumakun.

Pienistä puroista iso virta – yritysten ympäristöteoilla on väliä

  • Miten tekoälyllä voi tehdä bisnestä? Case: Posti ja katudata
  • Jätettä, raaka-ainetta vai tuloa?
  • Henkilöstö mukaan talkoihin: ruokahävikin vähentäminen ja työvaatteiden kierrätys

Noomi Jägerhorn, Vastuullisuusjohtaja, Posti

VTM Noomi Jägerhorn on tehnyt viimeiset 8 vuotta töitä vastuullisen liiketoiminnan kehittämisen parissa. Hänellä on kokemusta niin eettisten ohjeiden, vastuullisen hankinnan, monimuotoisuuden kuin ympäristöasioidenkin osalta. Nykyisessä työssään Postin vastuullisuusjohtajana hän vastaa Postin vastuullisuusohjelman osa-alueiden kehittämisestä sekä konsernin vastuullisuusraportoinnista.

Ympäristöasenteet johtavat ympäristöystävällisiin tekoihin

  •  Kierrätysmateriaalien käyttö raaka-aineina
  • Tuotteiden kierrätettävyys otetaan huomioon jo suunnitteluvaiheessa
  • Ympäristökysymysten haasteiden tunnistaminen ja johtaminen mittareiden avulla
  • Yhteiskuntavastuulinen toimitusketjun hallinta

Janne Törrönen, Logistics Manager, Kuusakoski Oy

Janne Törrönen on toiminut Kuusakoski Oy:llä yli 20 vuoden ajan eri rooleissa, josta viimeiset 13 vuotta logistiikan parissa. Erityisosaamista Jannella on kuljetustekniikasta, alihankkijoiden hallinnasta ja järjestelmäkehityksestä.

Paneelikeskustelu 

Paneelin juontaa Hanna Harilainen, Toimitusketjun hallinnan lehtori, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Lisätiedot: Hanna van der Steen, palvelupäällikkö, p. 040 6588198, hanna.vandersteen@logy.fi