Tapahtuman kuvaus Ohjelma Kouluttajat

Kuljetuspalvelujen ostaminen

Paikka: Scandic Helsinki Aviacongress, Vantaa,
Aika: 27.11.2018 8:30 - 16:30

27.11.2018

Scandic Helsinki Aviacongress, Vantaa

Koulutuksessa perehdyt käytännönläheisesti kuljetusten ostoprosessiin. Kuulet mihin tekijöihin kuljetuspalveluja hankittaessa on kiinnitettävä huomiota ja millaisia ovat tämän palvelutyypin ostamisen erityispiirteet sekä mitä ovat ne erityisen kriittiset seikat, jotka on selvitettävä ja joista on sovittava. 

Opit tunnistamaan ja määrittelemään millaista kuljetuspalvelua tarvitset, niin standardi- kuin erityistapauksissakin. Osaat myös yksilöidä palvelutarpeen ja pystyt kuvailemaan sen selkeästi tarjouspyyntöä tehdessäsi.

Koulutuksen käytyäsi:

 • Tiedät miten kuvailet selkeästi kuljetustarpeesi
 • Osaat arvioida keneltä tarjous kannattaa pyytää
 • Pystyt vertailemaan erimuotoisia tarjouksia

Koulutuksessa  käydään läpi miten digitalisaatio muuttaa perinteistä tapaa ostaa ja käyttää kuljetussopimuksia. Koulutuksen osio luo näkymän uusiin toimintamalleihin, joiden avulla kuljetuspalveluita ostavat yritykset voivat parantaa kilpailukykyään merkittävästi

 • kilpailuttamalla kuljetussopimukset läpinäkyvästi ja tehokkaasti
 • käyttämällä kilpailutettuja kuljetussopimuksia optimaalisesti

Tavoitteena on konkreettisin esimerkein antaa valmiudet hyödyntää digitalisaatiota yrityksen kilpailukyvyn parantamiseksi kuljetuslogistiikassa.

Koulutuksessa saat myös ohjeita sen määrittelyyn keneltä tarjousta kannattaa pyytää. Lisäksi selvitetään miten voidaan varmistaa, että eri palveluntarjoajat pystyvät tarjoamaan samaa tai samanlaista palvelua. Saat myös tietoa kilpailuttamisesta, siitä mitä tarjouspyyntöön tulee sisällyttää ja miten tarjouksen sisältöä analysoidaan. Opit millä keinoin eri tarjoukset saadaan vertailukelpoisiksi. Koulutuksessa mietitään myös onko olemassa niin sanottua "oikeaa hintatasoa" ja millaiset tekijät vaikuttavat hintoihin.

Koulutus koostuu luennoista, osallistujien ja kouluttajan välisistä keskusteluista sekä päivän aiheita käsittelevästä harjoitustyöstä.

Koulutus sopii kaikille kuljetuspalvelujen hankintaprosessissa mukaan oleville, logistiikasta vastaaville sekä kaikille muille aiheesta kiinnostuneille.

Kurssi on osa toimitusketjun hallinnan koulutusohjelmaa (taso 2), mutta sen voi suorittaa myös erikseen. Suosittelemme suorittamaan kurssin yhdessä Kuljetukset kilpailutekijänä -kurssin kanssa.

Kurssin ohjelma nähtävissä sivuston ylhäältä kohdasta Ohjelma.


Digitalisaatio tuo läpinäkyvyyden ja tilausprosessin sujuvuuden kuljetusalalle, joka muuttaa perinteisen tavan ostaa kuljetuspalveluita.

Kuljetuspalvelujen tehokkaalla kilpailutuksella varmistetaan, että yrityksen sopimuspoolissa on laadukkaimmat ja hintatasoltaan kilpailukykyisimmät kuljetusyhteistyökumppanit, jotka sopivat yrityksen toimialaan ja sen toimipaikkojen sijaintiin. Kuljetustarjousten vertailussa käytetään toteutuneita kuljetustapahtumia, joilla voidaan mitata tarkasti kilpailutuksella saavutettu vuositason säästö.

Kilpailutuksen jälkeen digitalisoitujen kuljetussopimusten implementointi lisää läpinäkyvyyttä ja tehostaa kuljetuspalvelujen käyttöä. Modernit tietojärjestelmät mahdollistavat kuljetustavan optimoinnin aina kustannustehokkaimman palvelun valitsemisen sisään tuleville ja ulos lähteville toimituksille. Loppuasiakkailta voidaan veloittaa hallittua toimituskatetta perinteisen myynnin tai verkkokaupan kautta, kun kuljetuksen todellisen hankintahinta on tiedossa.

Kuljetuspalvelujen ostaminen -kurssi antaa konkreettiset työkalut hankkia laadukkaat kuljetuspalvelut tehokkaimmilla mahdollisilla menetelmillä ja parantaa yrityksen kannattavuutta sekä asiakaskokemusta.

Tapahtuman ohjelma

Koulutuksessa käsiteltäviä aihealueita:

Mitä ostetaan?

 • omien tarpeiden tunnistaminen
  • standardituotteet
  • erityistarpeet
 • yksilöiminen
  • mitä sisältyy hintoihin?
  • lisäpalvelut

Keneltä ostetaan?

 • keneltä pyydetään tarjous
 • varmistetaan palveluntarjoajien samankaltainen palvelulaatu

Mihin hintaan ostetaan?

 • kilpailuttaminen
  • tarjouspyynnön sisältö
  • tarjouksen sisältö
 • vertailut
  • hintojen yhdenmukaistaminen / vertailukelpoisuus
  • kilpailutuksella saavutetun taloudellisen hyödyn mittaaminen
 • "oikea hintataso" - onko sellaista?
 • mitkä tekijät vaikuttavat hintoihin?

Kilpailutettujen sopimusten optimaalinen käyttö

 • kuljetussopimusten implementointi
 • usean rinnakkaisen kuljetussopimuksen käyttö

Tapahtuman kouluttajat

Eero Valovirta
Partner, Co-founder

Eero Valovirta (DI) on digiajan logistiikan ammattilainen, jolla on monipuolinen kokemus ja intohimona kuljetuspalveluiden tehostaminen globaalissa ympäristössä. Hän on toiminut kansainvälisissä logistiikan johtotehtävissä mm. Outotecillä ja Icopalilla yli vuosikymmenen ajan. Tällä hetkellä hän auttaa yrityksiä saamaan läpinäkyvyyden ja kustannustehokkuuden ostettuihin kuljetuspalveluhin modernein menetelmin Logentia Oy:ssä, jota hän oli myös perustamassa.

Ilmoittaudu tästä

Hinta (yksityinen puoli):
695 euroa + alv.
Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn jäsenille 625 euroa + alv.

Hinta (julkinen puoli):
570 euroa + alv.
Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn jäsenille 490 euroa + alv.

Hinnat sisältävät kurssimateriaalin ja tarjoilut. Koulutus laskutetaan ennen tilaisuutta, viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Liity samalla jäseneksi!
Saat kurssin jäsenhintaan, kun liityt ilmoittautuessasi jäseneksi. Kurssi ja jäsenyys yhdessä on edullisempi kuin koulutuksen normaalihinta.

Ilmoittautuminen:
13.11. mennessä

Sähköpostitse yhdistys(at)logy.fi
Puhelimitse 044 336 7083

Tiedustele vapaita paikkoja myös viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Majoitus:
Ei sisälly hintaan. Osallistuja voi varata majoituksen sopimushintaan suoraan hotelli Cumulus Resort Airport Congress Centeristä. Lue lisää

Peruutusehdot:
Lue ehdot tästä

Kurssin kesto:
1 päivä

Majoitus:
Ei sisälly hintaan.

Aikataulu:
klo 9.00-16.30

"Uusia ajatusmalleja ja työkaluja, hyvää myös kokemusten vaihto muiden kurssilaisten kanssa."
"Hyvä ope, erinomaisia esimerkkejä!"
"Hyvä kokonaisuus."
"Positiivinen yllätys."
"Monipuolinen käsittely, eri kuljetusmuodot ym."