Tapahtuman kuvaus Ohjelma Kouluttajat

Tuotannonohjaus ja laadunhallinta

Paikka: Messukeskus, Siipi, Messuaukio 1, 00520 Helsinki
Aika: 13.3.2019 9:00 - 14.3.2019 16:00

13.–14.3.2019

Tuotannonohjaus ja laadunhallinta ovat keskeisiä elementtejä päivittäisessä johtamisessa. Tuotannon operatiivinen päivittäinen johtaminen edellyttää tuotannonohjauksen laaja-alaista ymmärtämistä ja osaamista sekä ammattimaista otetta. Tuotannonohjauksen kehittämiseksi on useita tehokkaita menetelmiä ja toimintamalleja.

Laadunhallinnan ensisijainen tavoite on täyttää asiakkaiden vaatimukset ja pyrkiä ylittämään asiakkaiden odotukset. Ongelmanratkaisu ja laatutyökalujen hallinta ovat päivittäisen johtamisen peruselementtejä. Tämän päivän laadunhallinta ja laadunparannusprojektit ovat paljon monimutkaisempia kuin ennen. Usein joudutaan tekemään yhä syvällisempiä analyysejä sekä tuottamaan mitattavia tuloksia.

Kurssin käytyäsi:

  • Saat selkeän kuvan ja ymmärrät tuotannonohjauksen ja -ohjattavuuden sekä laadunhallinnan kokonaisuudet.
  • Opit eri tuotantofilosofiat ja ohjausmenetelmät sekä keskeisimmät laatutyökalut.
  • Omaksut tuotannon tehostamiseen, joustavuuteen ja laadun parantamiseen liittyvät menetelmät tuotannonohjauksen ja laadunhallinnan näkökulmasta.


Kurssin aikana perehdytään tuotannonohjauksen ja laadunhallinnan haasteisiin ja ratkaisuihin, käytännön esimerkkeihin sekä vaikutuksiin koko yrityksen menestymiselle.

Kaksipäiväisessä kokonaisuudessa saat kokonaisvaltaisen kuvan operatiivisesta tuotannonohjauksesta ja laadunhallinnasta.

Valmennuksessa käsitellään seuraavia aihealueita: tuotannonohjauksen ja laadunhallinnan vaikutus tuotannon suorituskykyyn, asiakastyytyväisyyteen ja liiketoimintaan sekä jatkuvan parantamisen tärkeys. 

Kehittäminen on merkittävä osa tuotannon ja laadun johtamista. Valmennuksen yhtenä tavoitteena on auttaa osallistujia löytämään kehityskohteita omasta yrityksestä ja antaa toimintamalleja sekä työkaluja, joita osallistujat voivat hyödyntää omassa toimintaympäristössään.

Koulutus sopii henkilöille, jotka toimivat tuotannon-, toimitusketjun-, laadunhallinnan tai hankinnan tehtävissä. Sinulla on tarve saada ymmärrys ja kokonaiskuva operatiivisesta tuotannonohjauksesta ja laadunhallinnasta. Kurssi on osa LOGY:n toimitusketjun hallinnan strateginen ammattilainen koulutusohjelmaa, mutta sen voi suorittaa myös erikseen.

Tapahtuman ohjelma

Päivä 1 - Kurssilla käsiteltäviä aiheita:

  • Tuottavan työn edellytykset
    • Riesana puutteet (mistä-, millä-, missä-, mitä-, miten-, miksi tehdä?)
  • Lean –toimintamalli
    • Arvoa lisäävä toiminta – arvoa lisäämätön toiminta (hukka)
  • Virtaustehokkuus
    • Virtaustehokkuus vai resurssitehokkuus?
    • Virtaavan tuotannon vaatimukset
    • Virtaustehokkuus ja esteet
  • Tuotannon- ja materiaalinohjaus
    • Kapeikko-ohjaus (pullonkaula)
    • Työntö vs imuohjaus, Kanban ja Conwip
  • Projektinhallinta
    • Kanban & Scrum
  • Visuaalinen tehdas
    • Visuaalinen ohjaus ja johtaminen
    • 5S -toimintamalli
  • Päivittäinen johtaminen
    • Johtamisen PDCA malli
    • Päivittäisen johtamisen systeemi ja osat

Päivä 2 - Kurssilla käsiteltäviä aiheita:

  • Prosessin suorituskyky
    • Määrällinen ulostulo
    • Asiakastyytyväisyys ja laatu
  • Kokonaisvaltainen laatujohtaminen (Total Quality Management; TQM)

  • Jidoka – sisäänrakennettu laatu
    • Kerralla oikein > ongelmat näkyviin
    • 0-virhe ajattelu ja virheiden kustannukset
    • Laatua parantavat työkalut
    • Jidokan askeleet
  • Ongelmanratkaisu
    • A3 ajattelu ja ongelmanratkaisu
    • Laatutyökalut
  • Tilastollinen prosessin ohjaus (Statistical Process Control; SPC)
    • Tilastollinen- ja prosessiajattelu
    • Laatutoiminnan tilastollisuus / vaihtelun merkitys
    • Ohjauskortit ja laatutaulut
    • SPC käytännössä
  • Six Sigma
    • ISO 13053-1 DMAIC-menetelmä
    • ISO 13053-2 Työkalut ja tekniikat

Tapahtuman kouluttajat

Keijo Selin
Toimitusjohtaja

Keijolla on kolmenkymmenen vuoden työkokemus teollisuuden eri osa-alueilla pääosin kehitys- ja johtotehtävissä. Vuodesta 2005 alkaen hän on toiminut itsenäisenä yrittäjänä ja KT Selin Oy:n toimitusjohtajana. Hänen asiantuntija-alueinaan ovat tilaus–toimitusprosessin ja erityisesti tuotannon kehittäminen. Keijo on Lean-johtaja, Lean Six Sigma Black Belt ja Professional Trainer. Hänellä on laaja osaaminen ja kokemus tuottavuuden kehittämisestä ja kouluttamisesta sekä Lean -toimintamallista.

Ilmoittaudu tästä

Hinta:
1395 euroa + alv,
Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn jäsenille 1215 euroa + alv.

Hinnat sisältävät kurssimateriaalin ja tarjoilut. Koulutus laskutetaan ennen tilaisuutta, viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen. 

Liity samalla jäseneksi!
Saat kurssin jäsenhintaan, kun liityt ilmoittautuessasi jäseneksi. Kurssi ja jäsenyys yhdessä on edullisempi kuin koulutuksen normaalihinta.

Ilmoittautuminen:
6.3.2019 mennessä

Sähköpostilla yhdistys(at)logy.fi
Puhelimitse 044 336 7083

Tiedustele vapaita paikkoja myös viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.

Majoitus:
Ei sisälly hintaan. Osallistuja voi varata majoituksen sopimushintaan LOGYn yhteistyöhotelleista. Kysy lisää yhdistys@logy.fi.

Peruutusehdot:
Lue ehdot tästä

Kurssin kesto:
2 päivää

Aikataulu:
1. päivä klo 9.00–16.30
2. päivä klo 8.30–16.00