LOGY-barometri Q4/2016


Ennätyksiä rikotaan kuljetusvolyymi-indeksissä sekä hankintojen toteumaindeksissä vuoden 2016 viimeisellä neljänneksellä

Vuoden 2016 viimeisen neljänneksen tulokset näyttävät yhdistetyn kuljetusvolyymi-indeksin osalta reipasta kasvua kaikissa mittaamissamme kuljetuksen osa-alueissa. Eniten kasvua on ollut havaittu kotimaan kuljetuksissa. Seuraavaksi eniten kasvua on ollut tuontikuljetuksissa. Vientikuljetuksetkin ovat kaksinkertaistuneet edellisestä kvartaalista. Hankinnasta vastaavien toteumaindeksi on edelleen parantunut viime kvartaalilta ja edelliseen vuoteen verrattuna ostot ja tilaukset ovat edelleen kovassa kasvussa. Tämä lupailee hyvää Suomen talouskasvulle.

LOGY-barometrin Q4/2016 kyselyyn vastasi yhteensä 137 henkilöä, joista 35 % edusti logistiik-kapalvelujen ostajia, 24 % logistiikkapalvelujen toimittajia ja 41 % vastaajista profiloi itsensä hankinnoista vastaavaksi.

Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

Tutustu tulosten yhteenvetoon tästä. Sieltä löydät myös mielenkiintoisen vertailun Saksan ja Suomen indikaattoreista. Kyselyyn vastanneille on lähetetty barometrin tarkemmat tulokset. Voit liittyä vastaajaksi täältä.