LOGY Conferencen ensimmäiset puhujat julkaistu!

LOGY Conference tarjoaa jälleen kuulijoilleen sekä kotimaisia että kansainvälisiä kärkinimiä hankinnan ja logistiikan kentältä. 

Ensimmäiset puhujajulkistukset - lisää puhujia julkaistaan pitkin syksyä:

PUHUJAT JA PUHEENVUOROT JUONTAJAT & MODERAATTORIT
Mika Aaltola, johtaja, Ulkopoliittinen instituutti Jukka Heinonen, toimitusjohtaja, Toyota Material Handling
Anna Aminoff, apulaisprofessori, Hanken Mia Jyrkänkallio, Key Account Manager, DHL Freight
Nina Anttila, toimitusketjujohtaja, Verkkokauppa.com Antti Kojola, Solution Sales Lead - Foresight and Data, VTT
Jean-Louis GueltonSenior Delegate IFPSM - Board member ABCAL, Head of Site Supply Chain UCB Taru Lindeman, toimitusjohtaja, Boardman
Mika Harjamäki, Senior Project Manager, Wärtsilä Teemu Marttinen, Partner, Zeal Sourcing Oy
Markku Henttinen, toimitusjohtaja, LOGY ry ja IFPSM
Kimmo Kilpeläinen, Head of Sourcing, Raute Oyj
Emma Kimiläinen, autourheilija, yrittäjä
Mika Lahti, Head of Supply Operations, Caverion Group
Merle Maigre, Programme Director of Cybersecurity, Estonia’s e-Governance Academy
Marta Malik, Associated Researcher, Hanken School of Economics; Consultant, Deloitte Finland
Ilkka Marja-aho, Business Development Director,
DHL Supply Chain
Ari Mäkelä, General Manager, Material Management, Wärtsilä
Yaron Nadbornik, hankintapalvelujohtaja, Retta
Pasi Nieminen,Toyota Material Handling Europe
 
Pertti Peussa, Principal Scientist, VTT
Sanna Suvanto-Harsaae, hallitusammattilainen 
Jari Voutilainen, hankinta- ja logistiikkajohtaja, Metsä Group
Minna Väisänen, Director, Logistics, Valmet Oyj
Erik Söderholm, Managing Director, Port of Turku Ltd
Mika Tanner, Managing Director, SAP Finland
Tuukka Turunen, tuotantojohtaja, Inex Partners
Wilco van de Veerdonk, Director Benelux, Nordics and Central Europe at Vanderlande Industries


Euroopan huoltovarmuustilanne ja kriittiset yhteydet
Mika Aaltola, johtaja, Ulkopoliittinen instituutti

 

Anna Aminoff, apulaisprofessori, Hanken

Anna Aminoff toimii Hankenilla apulaisprofessorina. Hän tutkii ja opettaa toimitusketjujen johtamista ja hankintaa erityisesti kestävyyden näkökulmasta. Anna on Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn palkintovaliokunnan puheenjohtaja.


Supply Chain resilience: what are the lessons learned from these last 3 years and how to set concrete actions for the future challenges?
Jean-Louis Guelton, Head of Site Supply Chain - UCB (www.UCB.com)

Biography : More than 20 years in Supply Chain and Production in Pharma, Medical Devices and Heavy industry companies. Board member of Belgian Supply & Purchasing association (Abcal.org), 6 sigma & Lean certified Black Belt. Currently leading the Supply Chain of the biggest Manufacturing plant of UCB, located in Belgium. Joined UCB in March 2020 (before start of the Covid) and secured with his team the supply since that moment without any major supply disruption. From 2011 to 2020, successively took the role of VP Industrialisation then Executive VP of Manufacturing and Supply Chain in IBA (www.iba-group.com), enhanced the S&OP, improved supply processes, increased production capacity and built a new HQ in Belgium. Before that, held several Engineering, Purchasing, Project and Production leadership roles in Caterpillar.

Turbulenssista uuteen normaaliin
Markku Henttinen, toimitusjohtaja, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry ja IFPSM

Markku Henttinen on Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n ja alan kansainvälisen kattojärjestön IFPSM:n toimitusjohtaja. Hän on toiminut aiemmalla urallaan logistiikkapalvelusektorin sekä päivittäis- ja erikoistavarakaupan johtotehtävissä. Aikaisempia työnantajia ovat olleet mm. John Nurminen, Inex Partners, Kiitolinja-Scansped, Schenker, Indoor Group ja Transpoint.


Jukka Heinonen, toimitusjohtaja, Toyota Material Handling

Jukka Heinonen on toiminut logistiikan investointihyödykekaupan parissa yli 25 vuoden ajan. Ennen nykyistä tehtäväänsä Toyota Material Handling Finland Oy:n toimitusjohtajana, Jukka ehti toimia Toyotalla myyntijohtajana 13 vuoden ajan. Vuosien 2006-2009 aikana hän toimi Volvo Finland Ab:ssa myyntipäällikkönä vastaten Volvo Truck Center -liiketoiminnan kuorma-automyynnistä Etelä-Suomen alueella. Työuransa Jukka aloitti Toyota Industrial Equipment Finland Oy:ssä, jossa hän toimi myynnin, tuotehallinnan sekä jälkimarkkinoinnin eri tehtävissä trukkien ja niihin liittyvien palveluiden parissa vuosina 1997-2006. Hänellä on laaja-alaista kokemusta sisälogistiikan kaluston ja automaation liiketoimintaratkaisujen kehittämisestä.


Mia Jyrkänkallio, Key Account Manager, DHL Freight Finland

Mia Jyrkänkallio on työskennellyt logistiikan ja kuljetuksien parissa vuodesta 2007 sekä sitä ennen mm. öljy-yhtiössä ja henkilöstövuokrauksessa liittyen mm. markkinointiin ja rekrytointeihin. Mia on ollut LOGYn jäsen logistiikka-uransa alusta alkaen, hän on myös Kuljetusfoorumin johtoryhmän jäsen ja puheenjohtaja. Mia toimii DHL Freight (Finland) Oy:ssä Key Account Managerina asiakkuuksien rajapinnassa.


Organisaatiomuutos – Herättäjä vai motivaation tappaja

Kimmo Kilpeläinen, Head of Sourcing, Raute Oyj

Kimmo Kilpeläinen on toiminut Raute Oyj:n hankintavastaavana vuodesta 2019 lähtien. Hän siirtyi Rautelle Konecranes Finland Oy:stä, jossa hän työskenteli 12 vuoden ajan useissa hankintapositioissa, kuten Global Sourcing Director of Spare Parts. Kilpeläisellä on siis yli 17 vuoden laaja ja kansainvälinen kokemus hankinta-alasta ja hän on ollut mukana useammassa IT-järjestelmän muutoksessa. Näiden lisäksi hänellä on pohjalla käytännön kokemusta kuljetusalalta sekä rauhanturvatehtävistä ulkomailla.

Emma Kimiläinen, autourheilija, yrittäjä 

Emma Kimiläinen on autourheilija, joka aloitti ajamisen jo muutaman vuoden ikäisenä. Emma on myös yrittäjä ja äiti. Hänet tunnetaan lisäksi radiojuontajana, Viaplayn F1-asiantuntijana sekä Suomen surkein kuski -ohjelman päätuomarina. Puheenvuorossaan Kimiläinen käsittelee menestyksen konseptia, kuten mistä henkinen kantti syntyy ja mikä tekee voittajan. Koska kukaan ei menesty yksin, hän puhuu myös formulatallin tiimityöskentelystä ja sieltä saamistaan opeista, joita jokainen meistä voi hyödyntää.


Antti Kojola, Solution Sales Lead - Foresight and Data, VTT

Antti Kojola on vastannut toimitusketjusta teollisuudessa, konsultoinut ja kouluttanut miten End to End -toimitusketjuja uudistetaan sekä opastanut yrityksiä uuden teknologian hyödyntämiseen. Nyt Gartnerilla Antti on kahden mielenkiinnon kohteensa (SC & IT) polttopisteessä.


Hankintafunktion johtamisesta hankintaketjun johtamiseen
Mika Lahti
, Head of Supply Operations at Caverion

Mika Lahdella on hankinnan johtamis- ja kehittämiskokemusta yli 20 vuoden ajalta. Ennen Caverionia Mika on toiminut ValueSource Partnersilla hankintakonsulttina, Fortumin hankinta- ja kiinteistöjohtajana sekä Nokialla hankinnan johto- ja kehitystehtävissä.

Taru Lindeman, toimitusjohtaja, Boardman

Taru Lindeman on toiminut yli kymmenen vuotta logistiikkaan ja toimitusketjun hallintaan erikoistuneena liikkeenjohdon konsulttina. Hän on kokenut liikkeenjohdon valmentaja ja on toiminut lukuisten kotimaisten ja kansainvälisten tapahtumien ja seminaarien ohjelmajohtajana.


Merle Maigre, Programme Director of Cybersecurity, Estonia’s e-Governance Academy.

Previously she was Executive Vice President for Government Relations at CybExer Technologies, an Estonian firm that provides cyber training. 2017- 2018 Merle Maigre served as the Director of the NATO Cooperative Cyber Defense Center of Excellence (CCDCOE) in Tallinn. Prior to that, she worked as Security Policy Adviser to Estonian Presidents Kersti Kaljulaid and Toomas Hendrik Ilves. Merle has also served in the Policy Planning Unit of the Private Office of NATO Secretary General 2010-2012 and worked in Kyiv, Ukraine as Deputy Head of NATO Liaison Office 2005-2007.


Marta Malik, Associated Researcher, Hanken School of Economics; Consultant, Deloitte Finland

Malik is passionate about logistics & supply chain management and holds a PhD-degree from Aalto University School of Business.


Ilkka Marja-aho, myyntijohtaja, DHL Supply Chain (Finland)

Ilkka Marja-aho on DHL Supply Chain (Finland) Oy:n myyntijohtaja ja johtoryhmän jäsen. Hän on toiminut sopimuslogistiikan parissa DHL:ssä vuodesta 2012 eri kaupallisissa ja asiakkuudenhallinnan rooleissa. Nykyisessä roolissaan DHL Supply Chainissa Ilkka vastaa myynti- ja asiakkuusorganisaatiosta, joka tarjoaa asiakkaille kattavia palveluja mm. varastoinnin ja sisälogistiikan kokonaisuuksissa.

Teemu Marttinen, Partner, Zeal Sourcing Oy

Teemu Marttinen on hankintajohtaja, jolla on 20 vuoden kokemus hankinnasta, ulkoistamisesta, kehityksestä, johtamisesta, IT:stä ja hankintakonsultoinnista. Hän on työskennellyt esimerkiksi Nokian ja Finnairin palveluksessa. Hän on perustajana CLM SaaS -järjestelmä Dealsign.ai:ssa sekä Zeal Sourcingissa, joka on hankintakehitykseen ja -strategiaan keskittyvä konsultointiyritys.


Ari Mäkelä,logistiikkajohtaja, Wärtsilä Delivery Centre Sustainable Technology Hub

Ari Mäkelä on Wärtsilä Delivery Centre Sustainable Technology Hub (DC STH) logistiikkajohtaja ja DC STH:n johtoryhmän jäsen. Ari on työskenellyt Wärtsilässä useissa eri tehtävissä logistiikan, oston ja laadun alueilla 16 vuoden ajan. Nykyisessä roolissaan Ari vastaa Wärtsilä DC STH logistiikka ja kuljetustoiminnoista. 

How Procurement Can Improve Your Sales
Yaron Nadbornik, hankintapalvelujohtaja, Retta

Yaron Nadbornik has been working the past 20 years in Supply Chain and Procurement assignments within Construction, Real Estate Investment and Property Management. During the last 10 years as an executive he has been revamping procurement and supply chains despite and against all odds. Yaron says it has been an uphill battle in board room after board room, typically ending with the realization that "focusing on procurement might be necessary after all".

Instead of realizing what he should have realized, which would have been to understand that Procurement is a "good way to decrease the amount of suppliers and create cost savings", during his career he has understood none of this. Yaron came out with the understanding that Procurement is often a huge missed opportunity to improve sales and customer service. Yaron is not afraid to tell you what you don't want to hear; that you might be doing the wrong thing, and for the totally wrong reasons. A hugely popular and sometimes humorous speaker, Yaron keeps on being asked again and again to speak for audiences large and small.


Pasi Nieminen, muutoksen hallinnasta vastaava johtaja, Toyota Material Handling Europe

Pasi Nieminen (DI) toimii Toyota Material Handling Europen muutoksen hallinnasta vastaavana johtajana. Sitä ennen hän oli Toyota Material Handling Finland Oy:n toimitusjohtajana 11 vuoden ajan. Hän siirtyi Toyotalle metsäkonevalmistaja Logset Oy:stä, jossa hän työskenteli myyntijohtajana ja toimitusjohtajana vuosina 2008-2011. Pasin työura alkoi laboratoriolaitevalmistaja Biohit Oy:ssä (nyk. Sartorius Finland Oy), jossa hänellä oli eri tehtäviä tuotekehityksessä, jälkimarkkinoinnissa ja kv. myynnissä vuosina 1999-2008. Toyotan toimitusjohtajuuden ohella Pasi on toiminut vuosien ajan sisälogistiikan vaikuttajana LOGYn Sisälogistiikkafoorumin puheenjohtajana ja LOGYn hallituksen varapuheenjohtajana sekä jäsenenä.


Kuljetusautojen automaattiajaminen nyt ja lähitulevaisuudessa

Pertti Peussa, Principal Scientist, VTT Technical Research Centre of Finland

Peussa joined VTT in 1988, focusing on machine automation and moving machines. Over the years his focus has evolved towards environment perception and automated driving. He has worked as a group leader and research area manager, but now project management is his priority.

Peussa has been coordinating one automotive EU-project, and many other jointly funded projects. Currently he manage a varying number of jointly funded projects and contracts.


Erik Söderholm, toimitusjohtaja, Turun Satama Oy

Erik Söderholm on toiminut vuodesta 2019 Turun Sataman toimitusjohtajana. Ennen sitä hän on tehnyt pitkän uran niin kotimaisten kuin kansainvälisten logistiikkayritysten johtotehtävissä. Vuosien aikana hänelle ovat tulleet tutuiksi niin maa-, meri-, ilma- kuin rautatiekuljetukset. Koulutukseltaan Erik Söderholm on KTM (International Marketing). Hän on myös Suomen Satamaliiton hallituksen jäsen.


Mika Tanner, toimitusjohtaja, SAP Finland Oy 

Mika Tanner on yritysohjelmistoja valmistavan SAP Finland Oy:n toimitusjohtaja. Toimitusjohtajana hänellä on vastuu SAP Finlandin asiakasmenestyksestä, joka tukee suomalaisia yrityksiä heidän digitaalisissa muutosmatkoissaan kehittyneiden tekniikoiden, kuten tekoälyn, ja parhaiden käytäntöjen soveltamiseksi ketterissä, integroiduissa liiketoimintaprosesseissa, jolloin siitä tulee joustavampi, menestyvämpi ja kestävämpi älykkäät yritykset.

Mika palasi kesäkuussa 2021 yhtiöön työskenneltyään 10 vuotta toimitusjohtajana SAP:n kumppanilla Bilotissa. Alun perin SAP:n palveluksessa vuonna 2000 myyntipäällikkönä toiminut Mika ylennettiin pohjoismaisten palveluiden johtajaksi vuonna 2006 vastuualueenaan SAP Education Services Pohjoismaiden ja Baltian markkinoilla. Vuonna 2008 hän muutti Pariisiin ja siirtyi palvelujohtajaksi SAP Ranskassa ja Pohjois-Afrikassa maaliskuuhun 2011 asti, jolloin hän palasi Suomeen Bilotin toimitusjohtajaksi.Automaatioprojektin läpivienti ja muutoksen johtaminen - Case Inex
Tuukka Turunen, tuotantojohtaja, Inex Partners Oy

Tuukka Turunen toimii Inex Partners Oy:n tuotantojohtajana ja vastaa pitkälle automatisoidun Sipoon päivittäistavaralogistiikkakeskuksen toiminnoista. Hän vastasi Inexillä PT-logistiikkakeskuksen suunnittelu- ja toteutusprojektista v. 2011-2015 sekä laitoksen käyttöönotosta v. 2016-2018. Tuukka on työskennellyt Inexillä eri tehtävissä yli 20 vuotta. Hänellä on monipuolinen kokemus vähittäiskaupan logistiikasta sekä sen kehittämisestä.

The key to flexible automation is system design
Wilco van de Veerdonk, Director Benelux, Nordics and Central Europe at Vanderlande Industries

Vanderlande is a market-leading, global partner for future-proof logistic process automation in the warehousing, airports and parcel sectors. Its extensive portfolio of integrated solutions – innovative systems, intelligent software and life-cycle services – results in the realisation of fast, reliable and efficient automation technology.

Vanderlande has faced over the past years a tremendous growth in all sectors, resulting in a global client base. In order to serve clients in the best possible way, the company decided to define a number of geographical areas under the lead of branch managers.

One of those branches is the branch Benelux, Nordics and Central-Europe. Per September 1st this branch is led by Wilco van de Veerdonk. He is 47 years old and working since 2004 at Vanderlande. Over the past 18 years he gained experience in various roles; in his roles as sales engineer and system manager he got involved in a lot of automation projects in various sectors. In 2015 Wilco moved into technology and was as program director responsible for the development of the automated case picking program and later the development of the modular warehousing program. As a consequence, Wilco has in-depth understanding of the warehouse automation market and understands how to solve logistical challenges by means of warehouse automation.


Covidista sotaan – hankinnan johtaminen 2020-luvulla

Jari Voutilainen, hankinta- ja logistiikkajohtaja, Metsä Group

Jari Voutilainen on Metsä Groupin hankinta- ja logistiikkajohtaja. Hän on ollut Metsä Groupin palveluksessa vuodesta 2013 ja on toiminut ennen nykyistä rooliaan konsernin logistiikkajohtajana sekä yhteiskuntasuhdejohtajana. Hän on työskennellyt aikaisemmin mm. Talvivaaran kaivososakeyhtiön johtoryhmässä, Nokian tuotannon ja logistiikan johtoryhmässä sekä Outokummulla tuotannon ja toimitusketjun johtotehtävissä. Jari on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori ja diplomi-insinööri.


 

How to adapt to the challenging logistics market, Case Valmet 

Minna Väisänen, M.Sc (Economics), Director, Logistics | Digital Transformation

Is the Director, Logistics at Valmet Corporation (as of 1st of May, 2022) and a Member of Supply Chain management team. She has over 20 years’ experience of working in global business environment, logistics and trade & export finance. Ensuring reliable logistics services and mitigating commercial and political risks. Focusing also on improving cashflow and cost-efficiency, process digitalization, automation and group level harmonization. She has also acted as a Lecturer at Jyväskylä University of Applied Sciences, Logistics dept.; “Basics of Forwarding and international trade”. And being a member of the International Chamber of Commerce (ICC) international working group, creating ICC guidelines for Automation of Document Examination under Documentary Credits.