Tapahtuman kuvaus

Hankintafoorumin tapahtuma: Innovatiiviset julkiset hankinnat ja vaikuttavuus

Paikka: Messukeskus, Messuaukio 1, 00520 Helsinki
Aika: 6.3.2018 14:00 - 16:30

Tervetuloa hankintafoorumin tapahtumaan: Innovatiiviset julkiset hankinnat ja vaikuttavuus

EU:ssa tehdään vuosittain julkisia hankintoja noin 2.000 miljardin Euron edestä. Se on niin suuri summa, että sillä voisi kattaa koko Suomen valtion kaikki menot seuraavaksi 40:ksi vuodeksi. Suomessa julkisia hankintoja tehdään vuosittain 35 miljardin arvosta, ei sekään ole mikään pikkusumma. Sillä voisi vaikka ostaa 2 suurinta suomalaista pörssiyhtiötä tai laajentaa Länsimetroa Turkuun, Tampereelle ja Lahteen, kaikki matkat maan alla.

Äkkiseltään innovatiivisuus ja muodollinen hankintaprosessi kuulostavat melko ristiriitaisilta. Sitä ne eivät kuitenkaan ole, vaan kyseessä on uudenlainen lähestymistapa hankkeisiin vaikkakin varsinainen hankintaprosessi pysyy samana. Vaikuttavuudella tarkoitetaan säästölaskelmia laajempaa tarkastelutapaa siihen, mitä hankinnalla saa, esim. kuinka paljon vähemmän autoja on Länsiväylällä Länsimetron vihdoin avattua tai miten se vaikuttaa Espoolaisten matka-aikoihin.

Tässä foorumitapahtumassa keskitytään innovatiivisiin julkisiin hankintoihin ja vaikuttavuuteen. Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan siitä mitä ovat innovatiiviset hankinnat ja miten vaikuttavuutta hankitaan. 

Puhumassa:

   Hankinnoilla edelläkävijyyttä

   Piia Moilanen, Chief Advisor

   Innovatiiviset hankinnat

  •  Mitä innovatiiviset julkiset hankinnat ovat?
  • Miten innovatiivisten hankintojen avulla voidaan parantaa julkisten palveluiden vaikuttavuutta?
  •  Missä mennään nyt innovatiivisten hankintojen kehittämisessä?

   Ville Valovirta, Senior Scientist

Ville Valovirta toimii erikoistutkijana Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä. Hän on kehittänyt    innovatiivisia julkisia hankintoja useilla toimialoilla kaupunkien, valtionhallinnon ja                      eurooppalaisten kumppanien kanssa. Valovirralla on myös pitkä kokemus julkisten                      palveluiden ja kehitysohjelmien vaikuttavuuden arvioinnista.

Innovatiiviset hankinnat Vantaalla  

Tiina Ekholm, Hankintajohtaja / Salla Koivusalo, Senior Advisor

Puheiden sisältö tarkentuu lähipäivinä.

Lisätiedot: 

Jussi.Peltola@logy.fi / 040 7799753