Tapahtuman kuvaus Ohjelma Puhujat

Hankintapäivä 2019

Paikka: Finlandia-talo,
Aika: 19.9.2019 8:00 - 17:00

Suosittu Hankintapäivä järjestetään tänä vuonna jälleen omalla nimellään ja tutulla paikallaan syksyn kynnyksellä. Viime vuonna tilaisuus järjestettiin yhdessä kansainvälisen hankinta-ammattilaisten kattojärjestön IFPSM kanssa nimellä IFPSM World Summit. 

Tervetuloa mukaan!


Ohjelmassa muun muassa: 

Hankinnat ja vastuullisuus

Miten yritysvastuullisuus käytännössä ilmenee organisaationne toiminnassa? Entä hankinnoissa?

Hallitusohjelmaan on kirjattu tavoitteeksi säätää Suomeen yritysvastuulaki. Mitä ihmisoikeuksia koskeva yritysvastuulaki tarkoittaa yrityksille? Mikä on lain pohjalla oleva huolellisuusvelvoite ja miten ihmisoikeuskysymykset tulee ottaa huomioon yritystoiminnassa?

Tule Hankintapäivään 19.9.2019 kuulemaan, kun Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala kertoo, miten organisaatiot voivat varmistaa vastuullisuuden ja ihmisoikeuksien kunnioittamisen arvoketjuissaan.

"Finance Loves Procurement"

Yrityksissä on usein liian suuri väli talous- ja hankintatoimintojen välillä. Tällöin nämä kaksi yksikköä eivät puhu samaa kieltä eivätkä raportoi samoista asioista, sanoo Sievon CFO & DPO Bruno Duréault.

Talousyksikön ja hankinta-ammattilaisten välinen liian suuri kuilu johtaa yrityksen kannalta selvään arvon menetykseen, uskoo Duréault. Oikealla lähestymistavalla nämä kaksi toimintoa oppivat täydentämään toisiaan, mikä johtaa yrityksen kannalta parempiin tuloksiin.

CFO & DPO Bruno Duréaultilla on yli 15 vuoden kokemus yritysten talous- ja rahoitusyksiköistä yrityksistä kuten Areva, Nissan, Pöyry ja Sievo. Hankintapäivässä 19.9.2019 hän kertoo, miksi talousammattilaisten ja hankinta-ammattilaisten kannattaa lyöttäytyä yhteen.

Miten peliteollisuus sen tekisi?

Suomalainen peliala työllistää yli 3 000 ammattilaista ja on liikevaihdoltaan yli kahden miljardin euron toimiala. Sekä liikevaihdolla että henkilöstömäärällä mitattuna Supercell edustaa kotimaisen pelialan kirkkainta kärkeä.

Peliyhtiö Supercell on tunnettu siitä, että se julkaisee uusia pelejä vain harvoin, mutta kun sellainen tulee, suosio on ollut vakuuttavaa. Yhtiön neljä ensimmäistä peliä ovat saavuttaneet kaikki käsittämättömän miljardin dollarin myynnin rajapyykin. Kaksi suosituinta peliä, Clash Royale ja Clash of Clans ovat myyneet yhteensä jo 10 miljardin dollarin edestä.

Yhtenä palasena Supercellin menestysreseptissä on pidetty yhtiön organisaatiokulttuuria. Perinteisen johtajavetoisuuden sijasta yhtiö on pirstaloitunut pieniksi riippumattomiksi soluiksi.

- Riippumattomuuteen liittyy vastuu, mikä tarkoittaa, että pidämme rimaa hyvin korkealla pelien suhteen. Haluamme kehittää pelejä, jotka muistetaan ikuisesti, mikä on rohkea unelma alalla, jossa luodaan 20 000 uutta peliä joka kuukausi, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Ilkka Paananen Iltalehden haastattelussa.

Mitä opittavaa hankintatoimella on peliteollisuudesta tai Supercellin organisaatiokulttuurista? Tule kuulemaan vastaukset Hankintapäivään 19.9., jossa Supercellin Business Development Timo Tervola kertoo aiheesta.

Escaping the threat of the robots – Procurement’s Value-Focus

Uusi teknologia nakertaa perinteisten hankintatehtävien merkitystä ja roolia, sanoo toimitusjohtaja ja hankinta-alan professori Tim Cummins.

Robottien invaasiota hankintatiimeihin ei kuitenkaan kannata jäädä odottamaan. Tarkempi tarkastelu osoittaa, että kehittyvä teknologia – kuten robotisaatio, keinoäly ja koneoppiminen – on valtava mahdollisuus uudelle arvonmuodostukselle. Tim Cummins esittelee Hankintapäivässä, miten yritykset voivat hyödyntää teknologiaa nykypäivän epävakaiden ja epävarmojen liiketoimintaolosuhteiden keskellä.

Tim Cummins on International Association for Contract & Commercial Managementin perustaja ja toimitusjohtaja sekä professori University of Leedsissä.

Onko hankinta yhteistyön edistäjä vai jarru?

Miksi yhteistyö yrityksen eri osastojen välillä tökkii? Entä mikä on menestysresepti osastorajat ylittävälle joukkuepelille?

Muun muassa näistä aiheista sekä hankinnan roolista yrityksen johtamisessa keskustellaan Hankintapäivän paneelissa 19.9.2019. Mukana keskustelemassa CEO Middle East & Africa Joonas Jantunen, SVP, Sourcing and Packaging Development Kirsti Rautio, hallituksen puheenjohtaja Eero Raappana ja Business Development Director Antti Kojola.

Tapahtuman ohjelma

Hankintapäivä 2019 - Yhteistyöllä tuloksiin

8:00-9:00 Aamukahvit

9:00-9:10 Päivän avaus, puheenjohtaja Antti Suorsa

9:10-9:45 Jukka Hallikas, LUT yliopisto,

 “Ulkoisen ja sisäisen integraation merkitys hankintatoimen arvonluonnissa”

Yhteistyö, prosessit ja informaation jakaminen ovat tehokkaan integraation tukijalkoja hankinnoissa. Esityksessä pureudutaan integraation rooliin hankintojen suorituskyvyssä.

9:45-10:30 KEYNOTE Timo Tervola, Head of Business Development, Supercell

”Supercellin organisaatiokulttuuri & vaikutukset hankintatoimintaan”

Supercell on mobiilipelien kehittäjä, joka toimii täysin globaaleilla markkinoilla. Kyseisen toimialan erityispiirteet ovat vaikuttaneet merkittävästi Supercellin organisaatioon ja yrityskulttuuriin. Esityksessä avataan Supercellin organisaation erityispiirteitä sekä kuvataan tämän vaikutuksia ostotoimintaan, sen johtamiseen ja kehittämiseen.

10:30-11:05 Pekka Heikkilä, VP MP Supply, Outotec

"Supply function as part of Sales"

Procurement can be valuable part of Sales in project business; Early involvement in supplier selections, project-specific sourcing and costing support. Real life examples from Outotec.

11:05-11:35 Eero Raappana, Latucon Oy, hallituksen puheenjohtaja

"Logistiikan tehostaminen loppuasiakkaan, logistiikkapalvelun ostajan ja logistiikkapalvelun tuottajan saumattomalla ja avoimella yhteistyöllä"

Tämä puheenvuoro perustuu Eero Raappanan kokemuksiin ja näkemyksiin Foodservice-tukkukaupan liiketoiminnasta. Eero on tehnyt mittavan työuran Foodservice-tukkukaupassa ja elintarviketeollisuudessa.
"Foodservice-tukkukaupan keskeisin tehtävä on auttaa asiakastaan menestymään. Parhaiten se onnistuu rakentamalla yhteistyössä asiakkaan, tavarantoimittajien ja tukkukaupan kanssa avoin ja kehityshakuinen arvoketju", toteaa Eero Raappana.

11:35-12:45 Lounas, verkostoitumista, kumppaneihin tutustumista

12:45-13:20 Bruno Duréault, CFO & DPO, Sievo

"Finance Loves Procurement"

Too often is there a gap between Procurement and Finance. The two functions don’t talk the same language and don’t report the same figures. This leads to a loss of value for companies. With the right approach, these two functions can learn to love each other to build a strong relationship that leads to increased value and better profit predictability.

13:20-14:30 Paneeli: ”Hankinta – Yhteistyön mahdollistaja vai estäjä?”

Joonas Jantunen, CEO Middle East & Africa, Cloudia

Kirsti Rautio, SVP, Sourcing and Packaging Development, Valio

Eero Raappana, hallituksen puheenjohtaja, Latucon Oy

Antti Kojola, Business Development Director, Gartner Finland Oy

14:30-15:00 Kahvit, verkostoitumista, kumppaneihin tutustumista

15:00-15:30 Sonja Vartiala, toiminnanjohtaja, Finnwatch

"Yritysvastuulaki tulee – miten yritykset voivat varmistaa ihmisoikeuksien kunnioittamisen arvoketjuissaan?"

Hallitusohjelmaan on kirjattu tavoitteeksi säätää Suomeen yritysvastuulaki. Mitä ihmisoikeuksia koskeva yritysvastuulaki tarkoittaa yrityksille? Mikä on lain pohjalla oleva huolellisuusvelvoite ja miten ihmisoikeuskysymykset tulee ottaa huomioon yritystoiminnassa?

Finnwatch on yritystoiminnan globaaleja vaikutuksia tutkiva kansalaisjärjestö, joka edistää vastuullista yritystoimintaa. Järjestö tutkii yritysten ihmisoikeus- ja ilmastovaikutuksia sekä verovastuullisuutta ja toimii vaikuttajana suhteessa yrityksiin, sääntelyyn ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

15:30-16:00 KEYNOTE Tim Cummins, President, IACCM

"Escaping the threat of the robots: Procurement’s Value-Focus"

Traditional procurement jobs are being eroded by emerging technologies, yet a closer look shows those same technologies are creating major opportunities for new sources of value. This presentation will detail how Procurement can take advantage of today’s volatile and uncertain business conditions to raise its value contribution and its status.

IACCM is the International Association for Contract & Commercial Management, a New York-based non-profit organisation that promotes ‘a world where every trading relationship delivers economic and social value’. The association enables both public and private sector organizations and professionals to achieve world-class standards in their contracting and relationship management process and skills. The association has over 60,000 members across 177 countries and 21930 corporations.

16:00-16:10 Seminaarin yhteenveto, puheenjohtaja Antti Suorsa

Perinteinen Hankintapäivän illallinen järjestetään Ravintola Carelian juhlakellarissa, Mannerheimintie 56. Finlandia-talolta on lyhyt kävely illallispaikkaan. Illallinen alkaa n. klo 17.00, kun kaikki ilmoittautuneet ovat saapuneet paikalle. Illalinen on yhteinen SCM-päivä 2019 -tapahtuman vieraiden kanssa.

Puhujat

Antti Suorsa
Puheenjohtaja, Hankintapäivä 2020

Antti Suorsa on tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä ja hankinta-alan ammattilainen vuodesta 2005. Hän on tehnyt uraa Nokialla, Konecranesilla, Telialla ja elokuusta 2018 alkaen Pauligin epäsuorista hankinnoista vastaavana johtajana. Nokian aikoina hän vietti pari vuotta Yhdysvalloissa. Hänen intohimonsa on yrityksen ulkopuolisten resurssien hallinta ja LOGY:llä on erinomainen mahdollisuus kehittää hankintaosaamisen tasoa Suomessa.

LinkedIn

Jukka Hallikas
Professori, Lappeenrannan Teknillinen Yliopisto - LUT

Jukka Hallikas toimii toimitusketjun hallinnan professorina Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Hänen asiantuntemusalueet liittyvät hankintojen johtamiseen ja toimitusverkostojen hallintaan. Hän on toiminut useiden toimitusverkostoihin ja hankintoihin liittyvien tutkimus- ja kehityshankkeiden asiantuntijana ja johtajana. Hän on lisäksi julkaissut useita kansainvälisiä artikkeleja toimitusketjujen ja hankintojen aihealueista ja toimii johtavan hankintatoimeen erikoistuneen tiedelehden Journal of Purchasing and Supply Management lehden Associate Editorina.

Timo Tervola
Liiketoiminnan kehitäminen, Supercell

Timo toimii liiketoiminnan kehitystehtävissä Supercellillä. Hänellä on taustaa aina liikkeenjohdon konsultoinnista, suuryrityksen strategiaan ja taloushallintoon, jonka johdosta hänelle on muodostunut monipuolista näkemystä eri toimialoista sekä erilaisista organisaatiomalleista, toimintatavoista ja niiden johtamisesta.

Pekka Heikkilä
VP MP Supply, Outotec

I lead the Supply function in the Minerals Processing Business Unit at Outotec. After finalizing my masters degree in Mining & Metallurgy I worked in product development, process development, technical service and sales in different industries before finding Procurement soon 15 years ago. The last 10 years I have been in Procurement leader roles with Outotec, which is the leading process technology and service company in the Ore to Metals value chain.

Eero Raappana
Hallituksen puheenjohtaja, Latucon Oy

Eero Raappana on tehnyt mittavan työuran Foodservice-tukkukaupassa ja elintarviketeollisuudessa. Foodservice-tukkukaupan keskeisin tehtävä on auttaa asiakastaan menestymään. Parhaiten se onnistuu rakentamalla yhteistyössä asiakkaan, tavarantoimittajien ja tukkukaupan kanssa avoin ja kehityshakuinen arvoketju, toteaa Eero Raappana.Tällä hetkellä Eero toimii Fine Foods Oy:n hallituksen puheenjohtajana, Esa Kuokka Oy:n hallituksen jäsenenä ja perustamansa konsultointiyritys Latucon Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja seniorikonsulttina.

Antti Kojola
Business Development Director, Gartner Finland Oy

Antti Kojola on vastannut toimitusketjusta teollisuudessa, konsultoinut ja kouluttanut miten end to end toimitusketjuja uudistetaan sekä opastanut yrityksiä uuden teknologian hyödyntämiseen. Nyt Gartnerilla Antti on kahden mielenkiinnon kohteensa (SC & IT) polttopisteessä.

Bruno Duréault
CFO & DPO , Sievo

With over 15 years of experience in finance and controlling in various companies (Areva, Nissan, Pöyry, Sievo), Bruno Duréault has an history of supporting businesses to understand what they spend and how they generate value. As the CFO of Sievo, he is dedicated to supporting the growth of the company and strongly believes in its mission to turn procurement data into $.

Joonas Jantunen
CEO, Cloudia Middle East & Africa

Joonas johtaa digitaalisia hankinta- ja sopimuksenhallintaratkaisuja tarjoavan Cloudian Lähi-idän ja Afrikan toimintoja. Hänellä on yli 17 vuoden kokemus hankinnan johtotehtävistä ja konsultoinnista usealta eri toimialalta. Joonaksen nykyinen toimipaikka on Arabiemiirikunnat, jonka lisäksi hän on asunut Omanissa, Saudi-Arabiassa, Saksassa, Ruotsissa, Englannissa ja Suomessa.
Joonaksen laaja osaaminen kattaa globaalin hankintatoimen ja toimittajahallinnan prosessit erittäin kattavasti usealla eri toimialalla, niin kehittyvillä kuin kypsillä markkinoilla. Hänen intohimonaan on hankintatoimen kokonaisvaltainen tehostaminen, hankintaosaamisen kehittäminen ja aidon, mitattavissa olevan kilpailuedun ja kasvun mahdollisuuksien luominen asiakasorganisaatioille.

Kirsti Rautio
Hankintajohtaja, Valio

Kirsti Rautio on kansainvälisen uran tehnyt hankinnan ja logistiikan ammattilainen ja vastaa tällä hetkellä Valiolla hankinnasta, sopimusvalmistuksesta sekä pakkauskehityksestä. Kansainvälistä kokemusta on kertynyt työtehtävistä Venäjältä, Belgiasta sekä Virosta. KTM:n paperit hän sai Lappeenrannasta LUT-yliopistolta, jossa pääaineena hän opiskeli tietojohtamista. Hankinnassa häntä kiehtoo eniten jatkuva vuorovaikutus, hankinnan roolin muutos organisaatioissa ja teknologian tuomat uudet mahdollisuudet.

Sonja Vartiala
Toiminnanjohtaja, Finnwatch ry

Sonja Vartiala on yritysvastuujärjestö Finnwatchin toiminnanjohtaja. Finnwatch on yritystoiminnan globaaleja vaikutuksia tutkiva kansalaisjärjestö, joka edistää vastuullista yritystoimintaa. Järjestö tutkii yritysten ihmisoikeus- ja ilmastovaikutuksia sekä verovastuullisuutta ja toimii vaikuttajana suhteessa yrityksiin, sääntelyyn ja yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Tim Cummins
Founder and President, International Association for Contract & Commercial Management

Tim Cummins is founder and President of the International Association for Contract & Commercial Management, a New York-based non-profit organisation that promotes ‘a world where every trading relationship delivers economic and social value’. He is also a professor and Chair in International Commercial & Contract Management at the University of Leeds, UK, working extensively with worldwide academics and governments to research and improve procurement and contracting practices.

Ilmoittaudu tästä

Osallistumismaksu seminaariin & illalliselle 585,00 € + ALV, LOGYn jäsenille 525,00 € + ALV.

Osallistumismaksu seminaariin 495,00€ + ALV, LOGYn jäseneltä 435,00€ + ALV

Kaksi seminaaria, yksi hinta

Hankintapäivä järjestetään tänä vuonna Finlandia-talossa 19.9. samaan aikaan SCM-Päivän kanssa. Valitse molempien seminaarien ohjelmistosta sinua kiinnostavat palaset ja tee päivästä kaksinverroin juuri sinua kiinnostavampi.

Erikoistarjous: Nuoret ammattilaiset edullisesti mukaan!

LOGYn jäsenyritysten nuoret Young Professionals -ammattilaiset (max. 30 vuotta) voivat osallistua SCM-Päivään ja Hankintapäivään erityisedulliseen hintaan (100 EUR + alv.). Tämä on erinomainen tilaisuus nuorille tulevaisuuden tekijöille verkostoitua ja oppia kokeneemmilta ammattilaisilta!

Jälkipelit illallisella

Hankintapäivän illallinen järjestetään Ravintola Carelian juhlakellarissa (Mannerheimintie 56). Illallinen on hyvä paikka jatkaa keskustelua päivän ohjelmasta, verkostoitua puhujien ja osallistujien kanssa sekä nauttia hyvästä ruoasta ja juomasta. Illallinen on yhteinen SCM-Päivän vieraiden kanssa.

Yhteistyössä