Tapahtuman kuvaus Ohjelma Puhujat

Kuljetuspäivä 2019

Paikka: Scandic Marina Congress Center,
Aika: 29.8.2019 8:00 - 17:00

Suosittu Kuljetuspäivä järjestetään tänä vuonna elokuun viimeisellä viikolla Scandic Marina Congress Centerissä samaan aikaan Sisälogistiikkapäivän kanssa. 

Päivän aikana luodaan mielenkiintoinen läpileikkaus tämänpäivän ja ennen kaikkea tulevaisuuden kuljetusalaan: Miten teknologia muuttaa kuljetusalan pelisääntöjä? Minkälaisin toimia kuljetuspalveluja tuottavien yritysten kannattaa nyt tehdä, jotta ne selviävät digimurroksesta voittajina? Mitä on älykäs kuljettaminen tai verkkokaupparatkaisut?

Tervetuloa mukaan!

Luvassa muun muassa tätä:

Älykkäät verkkokaupparatkaisut – syntyykö ylivoima sisällä vai ulkona?

The other danish guyn toimitusjohtaja Tommi Lähde on mukana Kuljetuspäivässä.

”Joko te kohta ulkoistatte logistiikkanne?” on ehkä huonoin pitch ikinä. Ainakin the other danish guyn tapauksessa. Jos ei arvo synny 'leanista prosessista', mistä se muka syntyy? Törkeitä väittämiä, joille on myös perusteita ja katetta. Tule kuuntelemaan Tommi Lähteen mielenkiintoista puheenvuoroa älykkäistä verkkokaupparatkaisuista.

The other danish guyn missiona on olla maailman paras alusvaatebrändi. Muoti- ja tekstiiliteollisuudessa joudutaan pohtimaan vakavasti sitä, miten maapallon hupenevia resursseja käytetään. Siksi yritys käyttää tuotteissaan ensimmäisenä maailmassa valtameren muoviroskasta ja hylätyistä kalaverkoista valmistettua kangasta.


Miten kehittää älykkäitä kuljetuspalveluja?

Mielenkiintoisten ja hyödyllisten älykkäitä kuljetuksia käsittelevien casejen lisäksi kurkistetaan myös alan tutkimus- ja innovaatiotoimintaan, jonne meidät johdattaa DIMECC Oy:n toimitusjohtaja Harri Kulmala.

Dosentti Kulmalaa parempaa asiantuntijaa teollisuustalouden, johtamisen ja tuottavuuden kehittämisen aloilta tuskin löytyykään. Hän on toiminut tiedemaailmassa tutkimusprofessorina VTT:llä ja vanhempana tutkijana Tampereen teknillisessä yliopistossa sekä julkaissut yli 100 tieteellistä artikkelia ja muuta akateemista julkaisua. Vuonna 2017 Kulmala kutsuttiin EU-komissaari Carlos Moedaksen muodostamaan ja emerituskomissaari Pascal Lamyn johtamaan EU:n korkean tason ryhmään, joka laati suositukset EU:n tutkimus- ja innovaatiotoiminnan puiteohjelmaksi vuosiksi 2021-2028.

Jos olet miettimässä yrityksesi kehitys- ja innovaatiotoimintaa, niin tätä puheenvuoroa sinun ei kannata jättää väliin!

Muut kumppanit

Tapahtuman ohjelma

Kuljetuspäivä 2019 - Älykkäät kuljetukset

8:00-9:00 Ilmoittautuminen, aamukahvit ja kumppaneihin tutustumista

9:00-9:05 Puheenjohtaja Mia Jyrkänkallio avaa kuljetuspäivän

9:15-9:50 Mikko Västilä, Johtava asiantuntija, Liikenne- ja viestintävirasto

Maanteiden tavarankuljetukset ja sähköinen rahtitieto

 "Maanteiden tavarankuljetusten sääntely ja markkinat ovat eläneet viime aikoina isoa muutosten aikaa. Kasvu ja kehitys nojaavat yhtenäisiin kuljetusyritysten välisiin kilpailun edellytyksiin sekä kehitysmahdollisuuksien näkemiseen tulevassa. Digitalisaatio ja yhteentoimiva rahtitieto hyödyttää kaikkia kuljetussektorin osapuolia, yrityksiä sekä viranomaisia."

9:50-10:20 Tommi Lähde, Toimitusjohtaja, the other danish guy

"Älykkäät verkkokaupparatkaisut – syntyykö ylivoima sisällä vai ulkona?"

”Joko te kohta ulkoistatte logistiikkanne?” on ehkä huonoin pitch ikinä. Ainakin the other danish guyn tapauksessa. Jos ei arvo synny 'leanista prosessista', mistä se muka syntyy? Törkeitä väittämiä, joille on myös perusteita ja katetta.

10:20-11:20 Paneeli - Nykyajan ilmiöt kuljetusalalla - hypetystä vai realismia

Hans Ahola, Ahola Transport Oy, Toimitusjohtaja

Pasi Kurkinen, Cargotec Oy, Logistiikan kategoriapäällikkö

Juha Ruotsalainen, Veho Oy Ab, Toimitusjohtaja

Sampo Hietanen, MaaS Global, Perustaja ja toimitusjohtaja

Paneelin moderoijana Pekka Aaltonen, Logistiikkayritysten liitto ry, toimitusjohtaja

11:20-11:50 Lyhyt verkostoitumistauko

11:55-12:30 Antti Kleemola, CDO, VR Group

Valmiina voittamaan teknologian kiihdyttämänä

”Miten selvitä isosta murroksesta ja kääntää teknologian toimialallemme tuomat uhat mahdollisuuksiksi ja tulevaisuuden menestystekijöiksi, joilla voitetaan asiakkaiden sydämet, tehostetaan toiminta ja luodaan uutta kasvua”

12:30-13:30 Lounas, verkostoitumista, kumppaneihin tutustumista

13:30-14:05 Terho Nevasalo, Partner, HPP Attorneys LTD 

"Henkilötietojen käsittely älykkään liikenteen ratkaisuissa – mitä huomioida sopimuksissa ja käsittelyssä"

"Esityksessä kuvataan yleisellä tasolla henkilötietojen käsittelystä digitaalisissa palveluissa – mitä palvelun omistajan tulee huomioida palveluiden suunnittelussa ja operoinnissa. Miten liikennepalvelulain mukaisessa matkaketjun toteuttamiseen liittyvässä palvelussa tulee huomioida GDPR:n ja erityislainsäädännön vaatimukset."

14:05-14:35 Ville Raevuori, Manager Customs, Finland, DB Schenker

”Brexit tulee, vai tuleeko – Oletko valmis?”

"Ymmärrykseni mukaan sekä EU-kansalaiset että Britit itsekin ovat aivan lopen kyllästyneitä tähän sekavaan ja politisoituun tilanteeseen. Uupuminen valmisteluihin uhkaa koko Eurooppaa - Tulla Brexit vai eikö tulla, siinä vasta kysymys."

14:35-15:00 Kahvitauko, verkostoitumista, kumppaneihin tutustumista

15:00-15:30 Harri Kulmala, Toimitusjohtaja, DIMECC

”Miten ja milloin tekoäly kuljettaa?”

”Tekoälyn on sanottu korvaavan nykyiset työt ja työntekijät. Voiko tekoäly hoitaa kuljetuksia? On jo olemassa itsekseen liikkuvia autoja, laivoja ja lennokkeja. Myös tuotantoa ja sisälogistiikkaa on automatisoitu. Teollisuus etsii kasvavasti ratkaisuja myös luonnon jäljittelystä. Luonnossa ravinnon ja energian kuljetus on järjestetty tavalla, jota voisi jäljitellä teollisesti. On liiketoimintamalleja, joihin voisi sopia se, että ihminen ei koske kuljetettaviin esineisiin. Enemmän kuin vastauksia, Kulmala esittää tulevaisuusorientoituneita kysymyksiä siitä, minkä roolin ihminen tekoälylle antaa kuljetuksissa jatkossa.”

15:30-16:00 Peitsa Turvanen, Toimitusjohtaja, Vinka Oy

"Alustatalous älykkäiden kuljetusten mahdollistajana"

"Avain uusien, entistä tehokkaampien ja joustavampien kuljetuspalveluiden luomiseksi on erilaisten toimijoiden luova ja dynaaminen yhteistyö. Tämä asettaa uudenlaisia vaatimuksia myös teknologialle ja näihin vaatimuksiin vastataan parhaiten mukautuvilla, helposti erilaisiin ympäristöihin liitettävillä alustaratkaisuilla.

16:10-16:15 Päivän yhteenveto ja seminaarin päätös, Mia Jyrkänkallio

17:00 - 20:00 Perinteinen kuljetuspäivän risteily m/s Kingillä. Lähtö ja paluu saaristoristeilylle Kauppatorilta. Tarkemmat ohjeet lähetetään osallistujille vahvistuksen yhteydessä. Illallinen on yhteinen Sisälogistiikka 2019 vieraiden kanssa.

Puhujat

Mia Jyrkänkallio
Puheenjohtaja

Mia Jyrkänkallio on työskennellyt logistiikan ja kuljetuksien parissa vuodesta 2007 sekä sitä ennen pitkään täysin muilla aloilla mm. öljy-yhtiössä ja henkilöstövuokrauksessa liittyen mm. markkinointiin ja rekrytointeihin. Mia on ollut LOGYn jäsen logistiikka-uran alusta alkaen, hän on myös Kuljetusfoorumin johtoryhmän jäsen ja puheenjohtaja. Mia toimii DHL Freight (Finland) Oy:ssä Key Account Managerina asiakkuuksien rajapinnassa.

Mikko Västilä
Johtava asiantuntija, Liikenne- ja viestintävirasto

Mikko Västilä toimii Liikenne- ja viestintävirastossa ammattiliikenteen ja kuljetusten johtavana asiantuntijana. Toimenkuvaan sisältyvät maanteiden tavara-, henkilö- ja taksiliikenne. Hyvin suuri osuus erityisesti tavara- ja henkilöliikenteen ohjauksesta tulee EU- tai KV-tason sääntelystä ja siksi myös työstä suuri osuus tehdään joko EU:n päätöselimissä tai kansainvälisissä organisaatioissa.

Tommi Lähde
toimitusjohtaja, the other danish guy

Olen aina ollut kiinnostunut siitä, miksi ihmiset käyttäytyvät niinkuin käyttäytyvät ja mikä heitä motivoi. Olen tehnyt elämässä suurimmat virheeni silloin kun en ole puhunut totta itselleni. Hämmentävän sattumuksen seurauksena syntyi the other danish guy.

Hans Ahola
Group CEO, Ahola Transport

Ahola on johtanut isänsä perustamaa yhtiötä yli 35 vuotta, minkä aikana yritys on kasvanut noin 100 miljoonan euron liikevaihtoa tekeväksi yritykseksi. On melkoinen saavutus kasvattaa pienestä perheyrityksestä yksi Suomen suurimmista maantiekuljetusyrityksistä.Konserni ei ole pelkkä maantiekuljetusyritys vaan logistiikka konserni jolla on vahva panostus logistiikan uudistamiselle jossa on yrityksen vision ohjenuora.

Pasi Kurkinen
Logistiikan kategoriapäällikkö, Cargotec

Pasi Kurkinen toimii logistiikan kategoriapäällikkönä Cargotecillä, hän vastaa konsernin globaaleista logistiikkahankinnoista. Ennen Cargotecia hän on työskennellyt Valmetilla, Metsolla ja Valmet-Automotivella mm. kuljetuspäällikkö- ja asiantuntijatehtävissä. Kurkinen on Kuljetusfoorumin johtoryhmän hallituksen jäsen sekä LOGY Varsinais-Suomen johtoryhmän jäsen.

Juha Ruotsalainen
CEO, Veho Oy Ab

Juha Ruotsalainen (MBA) on toiminut Veho Oy Ab:ssa vuodesta 1989, jolloin hän aloitti Hämeenlinnan liikkeessä kuorma-automyyjänä. Ura jatkui kuorma-autojen myyntipäälliköksi Tampereella ja sieltä Espooseen ensin Mercedes-Benz kuorma-autojen maahantuontiin ja edelleen Veho Hyötyajoneuvojen verkostosta vastaavaksi johtajaksi. Vuoden 2010 alusta Ruotsalainen vastasi Veho Hyötyajoneuvojen liiketoiminnasta. Veho Oy Ab:n toimitusjohtajaksi hänet valittiin viime vuoden syyskuussa.

Sampo Hietanen
perustaja ja toimitusjohtaja, MaaS Global

Sampo Hietanen is the founding CEO of MaaS Global, a fast-growing mobility company from Finland that intends to lead the revolution to change the 10 000 billion euro transportation sector. He is also a recognized expert and a persuasive speaker on the future of mobility and on the power of open ecosystems.

Pekka Aaltonen
Toimitusjohtaja, Logistiikkayritysten Liitto ry

Pekka Aaltonen on toiminut Logistiikkayritysten Liitto ry:n toimitusjohtajana vuodesta 2011. Liiton jäsenet ovat kotimaan maantielogistiikan keskeisiä toimijoita, jotka yhteistyössä kehittävät logistiikan toimintaedellytyksiä siten, että alan ja elinkeinoelämän kilpailukyky paranee muuttuvassa toimintaympäristössä.

Pekalla on 30 vuoden kokemus logistiikan tehtävistä tutkimuksessa, innovaatioissa, koulutuksessa, järjestötoiminassa ja valtionhallinnossa. Aikaisemmin hän on työskennellyt liikenne- ja viestintäministeriössä, VTT:llä, Tekesissä ja LOGY:n koulutusyrityksessä. Koulutustaustaltaan Pekka on diplomi-insinööri.

Antti Kleemola
CDO, VR Group

VR nimitti vuosi sitten Antin digijohtajaksi valmistamaan koko organisaatiota ja etenkin tietohallintoa avautuvalle kilpailulle ja yhtiön kohtaamille rakenteellisille muutoksille. Tavoitteena on samanaikaisesti tehostaa toimintaa niin liiketoiminnassa kuin teknologian hyödyntämisessä sekä etsiä kasvua uusista liiketoimintamahdollisuuksista. Aikaa on kolme vuotta ja vain voitto kelpaa. Ennen nykyistä rooliaan Antti on ollut CIO:na tekemässä turveyrityksestä digitaalisillakyvykkyyksillä varustettua palveluorganisaatiota sekä toiminut tietohallinnon johtotehtävissä Postilla.

Terho Nevasalo
Partner, HPP ATTORNEYS LTD

Terho Nevasalolla on pitkä kokemus erilaisista kaupallisista sopimuksista, erityisesti IT- ja teknologiasektoreilla. Terho avustaa asiakkaita muun muassa SaaS- ja IT-toimitusprojekteissa, kaupallisissa sopimuksissa, digitalisaatio- ja tietosuojahankkeissa. Lisäksi Terho avustaa asiakkaita asiakas-toimittajasuhteessa olevien erimielisyyksien ratkaisemisessa. Terho luennoi säännöllisesti SaaS- ja IT-palvelusopimuksista ja tietosuojasta. Hän on ollut Keskuskauppakamarin asettamassa asiantuntijaryhmässä laatimassa IT2015 ja IT2018 ehtoja.

Ville Raevuori
Manager, Customs Finland, DB Schenker

Ville Raevuori on Schenker Oy:n johtava tulliasiantuntija. Hän on Tullin ja huolinta-alan yhteistyöryhmien jäsen. Ville on tällä hetkellä Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliiton (SHLL) tullausosaston puheenjohtaja. Hän on saanut Tullin myöntämän kunniakirjan vuonna 2019 " Certificate of Merit". 

Harri Kulmala
toimitusjohtaja, DIMECC Oy

”Dosentti Harri Kulmala on toiminut DIMECC Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2008 lähtien. Sitä ennen hän toimi tiedemaailmassa tutkimusprofessorina VTT:llä ja vanhempana tutkijana Tampereen teknillisessä yliopistossa. Kulmala on julkaissut yli 100 tieteellistä artikkelia ja muuta akateemista julkaisua teollisuustalouden, johtamisen ja tuottavuuden kehittämisen aloilta. Ennen tutkijanuraansa hän työskenteli Metso-konserniin nykyään kuuluvassa Nordberg-Lokomo Oy:ssa liiketoiminnan kehitystehtävissä. Vuonna 2017 Kulmala kutsuttiin EU-komissaari Carlos Moedaksen muodostamaan ja emerituskomissaari Pascal Lamyn johtamaan EU:n korkean tason ryhmään, joka laati suositukset EU:n tutkimus- ja innovaatiotoiminnan puiteohjelmaksi vuosiksi 2021-2028.”

Peitsa Turvanen
toimitusjohtaja, Vinka Oy

Peitsa toimii Vinka Oy:n toimitusjohtajana. Vinka tuottaa automatisoituja ja optimoituja alustaratkaisuja kutsuohjatun henkilöliikenteen sekä tavaraliikenteen last-mile-palveuiden ohjaamiseen. Peitsa on toiminut erilaisissa tehtävissä henkilö- ja tavaraliikenteen digitalisaation parissa vuodesta 2001 ja luotsannut menestyksekkäästi tiimejä läpi tuotteiden, palveluiden ja liiketomintamallien muutosprosesseista.

Ilmoittaudu tästä

Hinta:

Osallistumismaksu seminaariin & illallisristeilylle 485,00 € + ALV, jäsenille 445,00 € + ALV.

Osallistumismaksu seminaariin 395,00€ + ALV, jäsenille 355,00€ + ALV.

Peruutusehdot (Tästä)

Yhteistyössä: