Tapahtuman kuvaus Kouluttajat

Tietoisku: Toimitusketjun avainprosessit & trendit

Paikka: Teams,
Aika: 04.04.2024 09:00 - 12:00

Rakenna kestävää kehitystä tukeva ja resilienssi toimitusketju hyvän suunnittelun avulla!

Paranna liiketoimintaa tehokkaammalla suunnittelulla sekä joustavuudella ja rakenna kestävää kehitystä tukeva toimitusketju. Tule kuulemaan viimeisimmät trendit ja ajatukset näistä kolmesta tärkeästä ja meitä kaikkia koskevista teemoista.

Mitä opit tietoiskussa?

  • Tutustut Sales & Operations Planning (S&OP) perusteisiin ja konseptiin.
  • Kuulet käytännön esimerkkejä Sales & Operations Planning -prosessin käyttöönottamisesta, toimitusketjun poikkeustilanteista sekä joustavuuden rakentamisesta.
  • Opit keinoja, joilla hallitset eri prosessin tilanteita.
  • Perehdyt kestävän kehityksen mukana tuomaan uudenlaiseen ajatteluun ja liiketoimintamalliin ja saat ideoita siitä, mitkä asiat tulisi ottaa huomioon matkalla kohti ekologisempaa tulevaisuutta.

Ohjelma

klo 8:45 – 9:00 Yhteyksien testaus

klo 9:00 Tietoisku alkaa

1. S&OP
Toimiva Sales and Operations Planning (S&OP) on päätöksentekoprosessina elintärkeä kaikille yrityksille.
Miten tasapainotat asiakaskysyntää tuotannon ja toimitusketjun kyvykkyyksien kanssa?
S&OP muodostaa toimiessaan selkärangan yrityksen toiminnalle. Mikäli ennusteet ja tuotanto eivät kohtaa, on yrityksellä lähtökohtaisesti haasteita päästä kustannustehokkaaseen toimintaan. S&OP on myös työkalu hallita toimitusketjun poikkeustilanteita, joita esimerkiksi Covid tai geopoliittiset myllerrykset aiheuttavat.
Miten S&OP tukee toimitusketjua poikkeustilanteissa ja kestävän kehityksen (sustainability) tehostamisessa?

2. Toimitusketjun joustavuus
Viime vuosien poikkeustilanteita globaalissa mittakaavassa ovat olleet mm. pandemia, koronaviruksen aiheuttamat sulkutilat sekä vaikkapa Suezin kanavaan juuttunut rahtilaiva.
Poikkeustilanteita tulee jatkossakin olemaan ja kysymys kuuluukin, miten yritysten tulisi näihin varautua? Tehokkaampi suunnitteluprosessi yhdistettynä erilaisiin skenaarioihin auttaisi yrityksiä ottamaan huomioon erilaiset poikkeustilanteet.

3. Kestävä kehitys
Viime aikoina kestävä kehitys (sustainability) on myös tullut osaksi yritysten strategiaa. Tyypillisesti yritysten päästöt syntyvät toimitusketjuun liittyvissä toiminnoissa.
Mitä tulisi mitata ja miten? Miten päästöt tulisi ottaa huomioon toimitusketjun eri vaiheissa ja mikä niiden vaikutus on yrityksen toimintaan?
Voisiko tehokkaammalla suunnitteluprosessilla tukea kestävän kehityksen tavoitteita ja rakentaa ympäristöystävällisempi toimitusketju?

Tietoiskussa käsitellään myös ennakkokysymyksiä – mitä sinä haluaisit saada tietää toimitusketjun avainprosesseihin liittyen?


klo 12:00 Tietoisku päättyy


Kenelle?

Tietoisku sopii yrityksen erilaisten suunnittelutoimintojen ja toimitusketjun vetäjille ja työntekijöille sekä asiantuntija- ja kehityshenkilöille.

Ilmoittaudu mukaan


Kysy, kouluttaja vastaa. Voit laittaa koko tietoiskun ajan kysymyksiäsi chattiin. Kysymykset käsitellään tilaisuuden aikana. Voit myös lähettää jo ennen tietoiskua kysymyksiäsi maija.syvanen@logy.fi.

Tietoisku järjestetään Teamsissa. Saat linkin webinaariin kolme päivää ennen tilaisuutta.Ilmoittaudu täs

Tapahtuman kouluttajat

Toni Sirviö
Director Head of Planning

Toni Sirviö on toiminut eri tehtävissä Konecranesilla vuodesta 2005 lähtien. Hänen vastuualueisiinsa toimitusketjunhallinnan eri tehtävissä on kuulunut mm. projektinhallinta, globaali tilauksenkäsittely, hinnoittelu sekä erilaiset IT/ERP projektit ja kehitystehtävät. Vuodesta 2010 lähtien hänen vastuullaan on ollut suunnittelutoimintojen kehittäminen sekä operatiivinen Sales & Operations Planning. Tämänhetkisessä roolissaan suunnittelutoimintojen vetäjänä Toni vastaa siitä, että kysyntä ja tarjonta ovat tasapainossa ja että toimintoa kehitetään jatkuvasti yrityksen strategian mukaisesti.
Ennen Konecranesia, Toni työskenteli telekommunikaatiolaitteita valmistavassa Tellabs Inc.:ssä, jossa hänen vastuullaan Asiakaslogistiikkaorganisaatiossa olivat sekä taktinen että operatiivinen kysynnän- ja tuotannonsuunnittelu. Hän on myös Suomen Tuotannonohjausyhdistyksen ( STO Ry, www.sto-ry.com ) hallituksen puheenjohtaja.

Ilmoittaudu tästä

AIKATAULU

Ilmoittautuminen
3.4.2024 mennessä

Koulutuspäivä
4.4.2024 klo 9.00–12.00

Koulutuksen kesto
3  tuntia


HINTA

Jäsenhinta 290 euroa + alv
Hinta muille kuin jäsenille 390 euroa + alv

Liity samalla jäseneksi!
Koulutus ja jäsenyys yhdessä on edullisempi kuin koulutuksen normaalihinta.

Laskutus noin kaksi viikkoa ennen tilaisuutta. Katso peruutusehdot.


LISÄTIETOJA

Maija Syvänen
Palvelupäällikkö
maija.syvanen@logy.fi
050 313 7259