Tapahtuman kuvaus Kouluttajat

Tietoisku: Tuotevastuuriskit tavaroiden ja palvelujen hankinnassa

Paikka: Teams,
Aika: 7.5.2021 9:00 - 11:00

Tiedätkö, mitä tuotevastuu velvoittaa ja miten voit hallita tuotevastuuriskejä tavaroiden ja palveluiden hallinnassa?

Tuotevastuu on aina ajankohtainen asia hankinnan sopimuksissa ja se muodostaa myös merkittävimmän toimittajan vastuuperusteen tavara- ja palveluhankinnoissa. Tuotevastuuriskit ovat erillinen asiaa takuuvastuusta ja voivat aiheuttaa taloudellisesti merkittävimmät vahingot ostajalle. Varsinkin nykyajan monimutkaiset hankinta-ja toimitusketjut aiheuttavat monia haasteita riskienhallinnassa ja näiden riskien tunnistaminen on ensiarvoisen tärkeää hankintaorganisaatiossa. Samanaikaisesti muuttuvat olosuhteet kuten COVID-19 aiheuttavat tulkintakysymyksiä liittyen toimittajan vastuisiin tuotevastuun alueella.

Miksi kannattaa osallistua tietoiskuun?

Osallistu LOGYn järjestämään tietoiskuun, jossa käsitellään tuotevastuun merkitystä hankintatoimessa. Saat ymmärrystä keinoista, joiden avulla riskiä on mahdollista ennakoida, pienentää ja siirtää.

Mitkä seikat hankinta- ja toimitusketjun tuotevastuuasioissa askarruttavat sinua? Voit lähettää jo etukäteen kysymyksiäsi, joita käsitellään tietoiskun Q&A -osuudessa.

Ohjelma

8.30–9.00 kirjaantuminen Teams-ohjelmaan

9.00–10.30
• Tuotevastuun sisältö ja merkitys hankintatoimessa
• Erot kuluttajakaupan ja B2B maailman välillä
• Tuotevastuu hankinta- ja toimitusketjussa
• Riskien hallinnointi tavara- ja palveluhankintoja koskevissa sopimuksissa
• Vastuunrajoitukset
• Vakuuttaminen

10.30–11.00
Sinun vuorosi kysyä!
- kysy, kouluttaja vastaa. Voit laittaa koko tietoiskun ajan kysymyksiäsi chattiin. Kysymykset käsitellään tilaisuuden lopussa.

Tilannekatsaus järjestetään Microsoft Teams -ohjelmalla. Saat linkin webinaariin kolme päivää ennen tilaisuutta.

Ilmoittaudu tästä

Tapahtuman kouluttajat

Timo Sipi
Valmentaja, kouluttaja

Timo Sipi työskentelee pääasiassa IP- ja teknologiatoimialalla, kaupallisten sopimusten, hankinnan ja oston sekä yritysjohdon neuvonantajana.

Hankinnan ja oston alueella Timo toimii useissa pörssilistatuissa sekä muissa yrityksissä ostosopimusten, palvelusopimusten ja muiden tähän liittyvien toimintojen sekä toimittajahallinnan ja hankintasopimusten prosessien neuvonantajana. IP- ja teknologia-alueella hänen osaamisensa kattaa koko skaalaan lakipalveluita, jotka liittyvät immateriaalioikeuksien suojaamiseen, teknologian lisenssointiin, media- ja digitaaliseen sisältöön, IT-ulkoistamiseen, IT-hankintaan ja ostoihin, teknologian myyntiin ja jakeluun sekä teknologian kaupallistamiseen.

Timo on listattu IAM:n maailman johtavien 250 patentti- ja teknologiasiirtolisenssitoimijana (ammatinharjoittajana). Timo on myös hallituksen jäsenenä useassa suomalaisessa teknologia- ja ohjelmistoyrityksessä toimien heidän neuvonantajanaan kansainvälisissä liiketoiminnan transaktioissa/kaupoissa.

Timo on erikoistunut hankinta-asioihin vastattuaan Nokian Global Sourcing & Procurement -funktion lakituesta usean vuoden ajan ja tekee nykyisin usealle suomalaiselle suurelle pörssiyhtiölle alan toimeksiantoja.

Ilmoittaudu tästä

Hinta
Normaalihinta 190 € + alv
LOGYn jäsenhinta 120 € + alv

Liity samalla jäseneksi!
Tutustu jäsenetuihin

Ilmoittautuminen
6.5.2021 mennessä

Lisätietoja
Maarit Mänttäri
koulutuspäällikkö
maarit.manttari@logy.fi
0400 975 480

Peruutusehdot
Lue ehdot tästä

Tilaisuuden kesto
2 h