Ostaja, hahmota iso kuva

1.03.2018

Pelkkään hintaan perustuva ratkaisu ei useinkaan ole paras vaihtoehto. Menestyvä ostaja osaa kiinnittää huomiota kaikkiin hankintoihin liittyviin osa-alueisiin.

 Kokonaisuuden hallinta on keskeistä, kun suunnittelet yrityksesi hankintatoimea. Parhaassa tapauksessa ostotoimintaa kehittämällä alennat tehokkaasti yrityksesi kustannuksia, tehostat toimintaa ja luot kilpailuetua. 

"Kaksi kolmannesta yrityksen arvonlisästä tulee yrityksen ulkopuolelta; se ostetaan toimittajilta. Kun hankintaa tehdään oikein ja tehokkaasti, niin toimittajat tuottavat enemmän arvoa ja yritys on kannattavampi", sanoo Coach ja Service Designer Lauri Vihonen.

Osto-osaamisen merkitys ei rajoitu pelkästään ostotehtäviä hoitaville henkilöille.

"Kaikissa rooleissa tarvitaan osto-osaamista – se on oikeastaan valistunutta terveen järjen käyttöä. Kun luot itsellesi vahvan ostoperustan, niin pystyt tuottamaan enemmän arvoa yrityksellesi roolistasi riippumatta", Vihonen perustelee.  


Valmentaja ja Service Designer Lauri Vihonen toimii 21.3.2018 alkavan Oston peruskurssin yhtenä kouluttajana. 

 "Oston peruskurssilla opitaan ja oivalletaan tuoreella tavalla. Aiemmat osallistujat ovat kuvanneet koulutusta avartavaksi, mielenkiintoiseksi, raikkaaksi, ajatuksia herättäväksi, energisoivaksi, tuhdiksi, jäsennellyksi ja kannustavaksi – ja tätä on luvassa myös tällä kertaa", Vihonen lupaa.