Vuoden 2014 Varsinais-Suomen logistiikkayritys ja logistiikkatoimija valittu

19.11.2014

Turun kauppakamari ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Varsinais-Suomen piiri myöntää vuosittain kunniapalkinnon sekä Varsinais-Suomen vuoden logistiikkayritykselle että vuoden logistiikkatoimijalle. Tänä vuonna logistiikkayritys–palkinnon sai Baltic Line Finland Oy ja logistiikkatoimija–palkinnon Yrjö Vainiala.

Baltic Line Finland Oy on lisännyt Turun alueen tarjoamia yhteyksiä Suomesta ja Suomeen tuomalla tänä vuonna toisen laivan Turun sataman liikenteeseen. Paitsi kapasiteettia, yhtiö on lisännyt myös linjalaajuutta tarjoamalla näin entistä monipuolisempia vaihtoehtoja Suomen vienti- ja tuontikuljetuksille. Tämä paitsi parantaa Suomen logistista saavutettavuutta, niin ennen kaikkea lisää Turun alueen vetovoimaa ulkomaankaupan kuljetusten reittinä.

Yrjö Vainiala on ollut Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn jäsen vuodesta 1998 ja tänä aikana toiminut Varsinais-Suomen piirin hallituksessa vuosina 2007-2012. Vainialalla tulee ensivuoden alussa Naantalin sataman johtajana 10 vuotta täyteen. Tätä ennen hän on toiminut mm. logistiikan yliopettajana Raumalla. Vainiala on toiminut omalla persoonallisella otteellaan varsinaissuomalaisen logistiikka-alan vankkumattomana puolestapuhujana eri yhteyksissä ja foorumeissa.

Palkinnot jaettiin kauppakamarin Liikennepäivät 2014 –seminaarin yhteydessä Turussa. Seminaari järjestettiin Turun Messu- ja Kongressikeskuksen Navigate-meriteollisuusmessujen yhteydessä.

Lisätiedot:
Johtaja Jarkko Heinonen, Turun kauppakamari p. 050 60155, jarkko.heinonen@turku.chamber.fi
Puheenjohtaja Antti Pekanheimo, LOGY ry, Varsinais-Suomen piiri, p. 050 5533125, antti.pekanheimo@turku.fi