Vuoden 2019 sisälogistiikkapalkinto Firalle

29.08.2019

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n vuoden 2019 sisälogistiikkapalkinnon saajaksi on valittu Fira Oy. Palkinto myönnettiin tänään 29.8.2019 LOGYn Sisälogistiikkapäivässä Helsingissä.

Fira on vuoden ajan pilotoinut rakennusmateriaalien logistiikkakeskuksen käyttöä osana työn nopeuttamista ja materiaalihävikin pienentämistä. Logistiikkajärjestelmän avulla Fira on vähentänyt putkiremonttityömaiden materiaalihävikkiä noin kolmanneksen ja samalla nopeuttanut toimintaa työmaalla, sisälogistiikkapalkinnon tuomaristo perustelee.

”Vastaavat prosessit ovat arkipäivää muilla teollisuudenaloilla, rakennusteollisuudessa vielä harjoitellaan. On kannustavaa huomata, miten paljon logistiikkakeskuksen käytöllä voidaan vaikuttaa moneen eri asiaan: hävikin pienenemiseen, läpimenoaikojen lyhenemiseen, työn tuottavuuteen ja rakentamisen laatuun”, sanoo Firan putkiremonteista vastaava johtaja Sami Kokkonen.

Tuomaristo arvosti päätöksessään Firan rohkeaa otetta soveltaa uusia tapoja löytääkseen keinoja alalle tyypilliseen ongelmaan.

”Fira osoittaa hienosti sen, miten sisälogistiikan oppeja voidaan soveltaa kaikkialla missä liikutetaan ja varastoidaan materiaalia ja tavaroita. Tämä ei todellakaan aina tarkoita varastoa, logistiikkakeskusta tai valmistuslinjaa”, sanoo LOGYn Sisälogistiikkafoorumin puheenjohtaja Pasi Nieminen.

Vuosittain jaettavan Sisälogistiikkapalkinnon tarkoituksena on edistää kotimaisen sisälogistiikan kehittymistä palkitsemalla alan osaajia. Viime vuonna palkinnon sai Ponsse Oyj ja vuonna 2017 Stockmann Oyj Abp.
Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry on noin 4300 henkilöjäsenen ja 340 yritys- ja yhteisöjäsenen

Lisätiedot:

Sami Kokkonen, Johtaja, putkiremontit
p. 0400 204 250, sami.kokkonen@fira.fi
Fira Oy

Markku Henttinen, toimitusjohtaja
p. 0400 730 073, markku.henttinen@logy.fi
Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry