Hankintafoorumi

Hankintafoorumi on vahva vaikuttaja suomalaisen hankintaosaamisen kehittämisessä ja jäsentensä kilpailukyvyn edistämisessä. Asiantuntijaverkoston tavoitteena on nostaa hankinnan osaaminen Suomessa kansainväliselle huipputasolle. Hankintafoorumi on vahvasti kehittämässä myös alan koulutusta. Yhteistyötä tehdään useiden oppilaitosten sekä muiden suomalaista hankintaan liittyvää osaamista ja käytäntöjä kehittävien tahojen kanssa.

Mukanaolo hankintafoorumin toiminnassa tuo jäsenille mm. mahdollisuuden verkostoitua ja saada konkreettisia ratkaisuja hankintojen johtamiseen ja oman osaamisen kehittämiseen.

Tutustu myös hankintafoorumin luomaan hankinnan kehittämistyökaluun LOGY Best in Class Hankinta.
Kuuntele hankintafoorumin johtoryhmän podcast: Opit vuodesta 2020

Hankintafoorumin johtoryhmä 2021

Puheenjohtaja:

Johanna Pakkanen, Orion | LinkedIn-profiili

"Työskentelen logistiikka- ja hankintajohtajana Orionilla. Koulutukselta olen Tuotantotalouden DI Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Vastaan Orionin strategisesta ja operatiivisesta hankinnasta niin epäsuorien kuin suorien hankintojen osalta, koko ketjun suunnittelusta sekä logistiikka- ja pakkausteknologiasta. Vastuullani ovat myös Orionin Intian ja Kiinan toimistot.

Hankinta ja sen kehittäminen ovat olleet aina lähennä sydäntäni. Uskon vahvasti yhdessä tekemiseen ja toisilta oppimiseen. Hankintafoorumi on loistava paikka verkoston laajentamiseen!"


Varapuheenjohtaja:

Tiina Ekholm, Vantaan hankintakeskus | LinkedIn-profiili

"Työskentelen Vantaan kaupungilla hankintajohtajana. Olen koulutukseltani oikeustieteen maisteri. Vastaan kaupungin hankintakeskuksen toiminnasta sekä koko kaupungin hankintojen ohjauksesta ja kehittämisestä. Reilun kymmenen vuotta olen toiminut julkisten hankintojen parissa eri tehtävissä. Vantaan kaupungin lisäksi olen minulla on kokemusta Hansel Oy:stä ja markkinaoikeudesta. Mielestäni julkisten hankintojen maailma on erittäin haastava ja mielenkiintoinen." 


Jäsenet:

 

 

  

 

Antti Suorsa, ZEAL SOURCING Oy | LinkedIn-profiili

”Olen tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä ja hankinta-alan ammattilainen vuodesta 2005. Uraani olen tehnyt Nokialla, Konecranesilla, Telialla ja Elokuusta 2018 alkaen Pauligin epäsuorista hankinnoista vastaavana johtajana. Nokia aikoina vietin myös reilu pari vuotta Yhdysvalloissa. Intohimoni on yrityksen ulkopuolisten resurssien hallinta ja LOGY:llä on erinomainen mahdollisuus kehittää hankintaosaamisen tasoa Suomessa.”


Sari Hakkarainen, Lantmännen Unibake | LinkedIn-profiili

"Omaan laaja-alaisen kokemuksen hankintojen johtamisesta ja kehittämisestä eri toimialoilta. Digitaalinen murros, johtajuus ja jatkuva parantaminen on lähellä sydäntäni. Olen toiminut Hankintafoorumin johtoryhmän puheenjohtajana 2015-2016 ja LOGYn hallituksessa 2017-2019. 


Merja Hanski, Teknos Group | LinkedIn-profiili

"Työskentelen hankintapäällikkönä Teknos Groupilla ja vastaan Teknos Group epäsuorista hankinnoista. Olen toiminut useissa kansainvälisissä yrityksissä sekä suorissa että epäsuorissa hankinnoissa. Teknoksella on toimintaa kansainvälisesti kahdessakymmenessä maassa ja tuotantolaitoksia kymmenessä maassa, joiden epäsuorista hankinnoista vastaan Group tasolla.
Toimenkuvani aiemmissa työtehtävissä Nokialla, VAASANilla, Novartiksella, Tamrolla ja nyt Teknoksella on vienyt minut perustamaan epäsuoran hankinnan eri toimialoilla kansainvälisille markkinoille. Olen asunut ja työskennellyt Suomen lisäksi Englannissa ja opiskeluaikaan myös Belgiassa ja Kanadassa.

Hankinnoilla saamme aikaan pysyvää kilpailuetua, takaamme uusien innovaatioiden käyttöönoton ja mahdollistamme yrityksen kannattavan toiminnan pitkällä aikajänteellä. Hankinta on näköalapaikka koko yrityksen toimintaan ja on ollut rikkaus nähdä hankintatoimea monen eri toimialan näkökulmasta. Hankinnan kehitys on jatkuva prosessi ja jatkuva uuden oppiminen motivoi. LOGY toimii erinomaisena verkostona ja sparraajana hankintatoimen alalla."


Janne Katainen, VR Group | LinkedIn-profiili

”Omaan reilun 15 vuoden monipuolisen työkokemuksen. Toimin tällä hetkellä VR Groupin hankinnassa upean tiimin hankintajohtajana. Tätä ennen työskentelin Deloittella erilaisissa hankintatoimen ja ulkoistusten johdon, konsultoinnin, kehittämisen sekä myynnin tehtävissä. Urani ensimmäiset kymmenen vuotta vierähtivät Nokialla ja Microsoftilla mielenkiintoisten, suuren luokan IT-ulkoistusten ja -hankintojen parissa.

Ammatillisena intohimonani on tuoda hankintaa tärkeäksi, yhä lähemmäksi kumppaniksi liiketoiminnoille. Tahdon luoda hankinnalle kykyä kehittyä ja muuntautua ajan vaatimusten ja tarpeiden mukaan.Tavoitteenani on lisäksi rakentaa hankintatoimelle jatkuvan kehittämisen kulttuuri niin tiimi- kuin yksilötasollakin.”


Susanna Kraft, Elisa | LinkedIn-profiili

"Minulla on pitkä tausta tietoliikennealalta ja olen toiminut kotimaan lisäksi myös kansainvälisissä tehtävissä, erityisesti Aasiassa. Koulutustaustaltani olen tietoliikenneinsinööri ja MBA, mutta itsensä kehittäminen ja jatkuva oppiminen on tärkeä osa elämääni ja työssä pärjäämistä. Tehtäviini kuuluu päivittäisjohtamisen lisäksi kiehtovat kehitysprojektit hankinnan saralla. Maailma on hankinnan näkökulmasta todella kiehtovassa ja jännittävässä vaiheessa, ja myös haasteita riittää. Meillä on onneksi upea ja ammattitaitoinen tiimi, jonka kanssa on hauskaa ja innostavaa viedä hankintatoimintaa uudelle tasolle. Hankintafoorumin johtoryhmän jäsenenä olen toiminut tämän 2021 vuoden."


Oliver Kaivola, Terveystalo LinkedIn-profiili

"Olen työskennellyt erilaisissa oston ja hankinnan tehtävissä. Tällä hetkellä työskentelen hankintapäällikkönä ICT- ja terveydenhuollon laitehankintojen parissa. LOGY Young Professionalsin johtoryhmän jäsen olen ollut vuodesta 2018 lähtien ja toiminut mm. sen varapuheenjohtajana sekä puheenjohtajana. Hankintafoorumin johtoryhmään liityin 2021"


Tuulia Kuusinen, SOK | LinkedIn-profiili

”Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri toimitusketjujen johtamisesta Turun kauppakorkeakoulusta. Olen opintojeni aikana ja valmistuttua toiminut mm. osto-/logistiikkakoordinaattorina, data-analyytikkona ja S-traineena. Nykyisin työskentelen SOK:lla Vähittäiskaupan Saatavuuden ohjauksessa toimitusketjun toimintamallien kehityspäällikkönä. Suurimmaksi osaksi olen toiminut raportoinnin kehittämisen, analytiikan, ketterien toimintamallien ja toimittajamittaamisen parissa. Kehityskokonaisuudet ovat usein olleet koko ketjun laajuisia, eli teen paljon yhteistyötä hankinnan, toimitusketjun ja valikoimatiimiemme kanssa varmistaen tehokkaan viestinnän ja kaikkia osapuolia palvelevat ratkaisut. Jatkossa pyrin siirtymään yhä enemmän hankintapainotteiseen työhön.”


Timo Martelius, HUS | LinkedIn-profiili


Kirsti Rautio, Valio | LinkedIn-profiili

"Olen kansainvälisen uran tehnyt hankinnan ja logistiikan ammattilainen ja vastaan tällä hetkellä Valiolla hankinnasta, sopimusvalmistuksesta sekä pakkauskehityksestä. Kansainvälistä kokemusta on kertynyt työtehtävistä Venäjältä, Belgiasta sekä Virosta. KTM:n paperit sain Lappeenrannasta LUT-yliopistolta, jossa pääaineena opiskelin tietojohtamista. Hankinnassa minua kiehtoo eniten jatkuva vuorovaikutus, hankinnan roolin muutos organisaatioissa ja teknologian tuomat uudet mahdollisuudet." 


Jani Suomalainen, Valmet | LinkedIn-profiili

"Minulla on noin 15 vuoden kokemus hankinnasta ja työskentelen nykyisin Valmetin hankintajohtajana. Olen innoissani nähdessäni hankinnan parantavan tulosta ja kassavirtaa ja mahdollistavan liikevaihdon kasvun. Kategoriajohtaminen, toimittajainnovaatiot, projektihankinnat ja digitalisointi ovat erityisesti kiinnostuksen kohteitani.”


Hanna van der Steen, LOGY ry (johtoryhmän sihteeri) | LinkedIn-profiili


Hankintafoorumin alla toimii myös aktiivisia asiantuntijatiimejä:

Epäsuorat hankinnat
Epäsuorien hankintojen parhaiden käytäntöjen ja työkalujen jakaminen
Tiiminvetäjä: Antti Suorsa, Zeal Sourcing Oy

ICT-hankinnat

ICT- hankintojen parhaiden käytäntöjen ja työkalujen jakaminen
Tiiminvetäjä: Teemu Marttinen, Zeal Sourcing Oy

Julkiset hankinnat

Edistää julkisten hankintojen toteuttamista Suomessa mahdollisimman tehokkaasti ja sujuvasti
Tiiminvetäjä: Nina Sundell, Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala

Koulutustiimi

Tiiminvetäjä: Sari Hakkarainen, Lantmännen

Markkinointihankintaryhmä

Markkinointihankinnan tunnetuksi tekeminen ja alan profiilin nosto
Tiiminvetäjä: Johanna Ilmén, SOK

Teollisuuden hankinnat (uusi tiimi!)

Tiiminvetäjä: keskustelussa

Vastuullisten hankintojen tiimi

Vastuullisten Hankintojen asiantuntijatiimin tavoitteena on edistää vastuullisuutta hankintojen lisäarvon tuottajana niin suorien, epäsuorien kuin julkisten hankintojen osalta. Tiimi tapaa joko kasvotusten tai virtuaalisesti 3-4 kertaa vuodessa ja järjestää vuosittain suositun iltapäiväseminaarin vastuullisen hankinnan kuumista puheenaiheista.
Tiiminvetäjä: Carolina Sved, Orion


Kiinnostaako Hankintafoorumin toiminta? Ota yhteyttä ja kysy lisää: