Hankintafoorumi

Hankintafoorumi on vahva vaikuttaja suomalaisen hankintaosaamisen kehittämisessä ja jäsentensä kilpailukyvyn edistämisessä. Asiantuntijaverkoston tavoitteena on nostaa hankinnan osaaminen Suomessa kansainväliselle huipputasolle. Hankintafoorumi on vahvasti kehittämässä myös alan koulutusta. Yhteistyötä tehdään useiden oppilaitosten sekä muiden suomalaista hankintaan liittyvää osaamista ja käytäntöjä kehittävien tahojen kanssa.

Mukanaolo hankintafoorumin toiminnassa tuo jäsenille mm. mahdollisuuden verkostoitua ja saada konkreettisia ratkaisuja hankintojen johtamiseen ja oman osaamisen kehittämiseen. Katso tästä lisäperusteita, miksi hankintafoorumin toiminnassa kannattaa olla mukana! 

Tutustu myös hankintafoorumin luomaan hankinnan kehittämistyökaluun LOGY Best in Class Hankinta.

Hankintafoorumin johtoryhmä 2020

Johanna Pakkanen, Orion / Foorumin puheenjohtaja | LinkedIn-profiili

 

 

  

 

Antti Suorsa, ZEAL SOURCING Oy | LinkedIn-profiili

 

”Olen tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä ja hankinta-alan ammattilainen vuodesta 2005. Uraani olen tehnyt Nokialla, Konecranesilla, Telialla ja Elokuusta 2018 alkaen Pauligin epäsuorista hankinnoista vastaavana johtajana. Nokia aikoina vietin myös reilu pari vuotta Yhdysvalloissa. Intohimoni on yrityksen ulkopuolisten resurssien hallinta ja LOGY:llä on erinomainen mahdollisuus kehittää hankintaosaamisen tasoa Suomessa.”Varapuheenjohtaja
Tiina Ekholm, Vantaan hankintakeskus | LinkedIn-profiili

"Olen Tiina Ekholm ja työskentelen Vantaan kaupungilla hankintajohtajana. Olen koulutukseltani oikeustieteen maisteri. Vastaan kaupungin hankintakeskuksen toiminnasta sekä koko kaupungin hankintojen ohjauksesta ja kehittämisestä. Reilun kymmenen vuotta olen toiminut julkisten hankintojen parissa eri tehtävissä. Vantaan kaupungin lisäksi olen minulla on kokemusta Hansel Oy:stä ja markkinaoikeudesta. Miestäni julkisten hankintojen maailma on erittäin haastava ja mielenkiintoinen."  


Sari Hakkarainen, Lantmännen Unibake | LinkedIn-profiili

"Omaan laaja-alaisen kokemuksen hankintojen johtamisesta ja kehittämisestä eri toimialoilta. Digitaalinen murros, johtajuus ja jatkuva parantaminen on lähellä sydäntäni. Olen toiminut Hankintafoorumin johtoryhmän puheenjohtajana 2015-2016 ja LOGYn hallituksessa 2017-2019. 


Janne Katainen, VR Group | LinkedIn-profiili

Merja Hanski,  Tamro Finland | Linkedin-profiili


Tuulia Kuusinen, SOK | LinkedIn-profiili

”Olen koulutukseltani kauppatieteiden maisteri toimitusketjujen johtamisesta Turun kauppakorkeakoulusta. Olen opintojeni aikana ja valmistuttua toiminut mm. osto-/logistiikkakoordinaattorina, data-analyytikkona ja S-traineena. Nykyisin työskentelen SOK:lla Vähittäiskaupan Saatavuuden ohjauksessa toimitusketjun toimintamallien kehityspäällikkönä. Suurimmaksi osaksi olen toiminut raportoinnin kehittämisen, analytiikan, ketterien toimintamallien ja toimittajamittaamisen parissa. Kehityskokonaisuudet ovat usein olleet koko ketjun laajuisia, eli teen paljon yhteistyötä hankinnan, toimitusketjun ja valikoimatiimiemme kanssa varmistaen tehokkaan viestinnän ja kaikkia osapuolia palvelevat ratkaisut. Jatkossa pyrin siirtymään yhä enemmän hankintapainotteiseen työhön.”


 

Petteri Nisonen, Fazer | LinkedIn-profiili 

"Olen valmistutunut aikanaan tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisestä korkeakoulusta ja ajautunut melko pian sen jälkeen mielenkiintoiseen hankinnan maailmaan. Olen toiminut vuodesta 1997 erilaisissa hankinnan operatiivisissa ja strategisissa tehtävissä sekä suoran että epäsuoran hankinnan puolella. Hankinnan työurani olen tehnyt Nokialla, Fiskarsilla, Pauligilla ja keväästä 2018 alkaen Fazerilla."


Susanna Närvänen, Hansel | LinkedIn-profiili

"Koulutukseltani olen kauppatieteen maisteri Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.Tällä hetkellä työskentelen kategoriajohtajana Hansel Oy:ssä, jossa vastuualueitani ovat yhteishankinnat sekä hankintatoimen kehittäminen. Akateemisia kiinnostuksenkohteitani hankintatoimen johtamisen lisäksi ovat strateginen osaamisen johtaminen ja tietojohtaminen, joista olen suunnitellut tekeväni jatkotutkimusta, kunhan muut kiireet hellittävät. Tällä hetkellä työskentelen hankintatoimen kehittämiseksi myös Valtion hankintatoimen digitalisaatio-ohjelman ohjausryhmän jäsenenä, aikaisemmin toimin myös valtion hankintatoimen neuvottelukunnan sihteerinä." 


 

Ismo Ojanen, Beaufort Marketing Procurement | LinkedIn-profiili

"Olen ollut markkinointihankinta-asiantuntijana vuodesta 2006, markkinointihankinta-konsulttina Beaufort Marketing Procurementissa ja sitä ennen markkinointijohtajana Nokialla. Varsinaisen erikoisosaamiseni ollen kuitenkin kerryttänyt 20-v uran aikana mainos-, media- ja markkinointitoimistoissa ensin projekti- ja myöhemmin toimitusjohtajana. Asiakkaani ovat pääosin läntisestä Euroopasta ja niihin kuuluu suuri osa merkittävistä suomalaisista markkinoijista. Toimeksiantoja on kuitenkin tullut tehtyä ja asuttua myös siellä täällä ympäri maapalloa "


Kirsti Rautio, Valio | LinkedIn-profiili

"Olen kansainvälisen uran tehnyt hankinnan ja logistiikan ammattilainen ja vastaan tällä hetkellä Valiolla hankinnasta, sopimusvalmistuksesta sekä pakkauskehityksestä. Kansainvälistä kokemusta on kertynyt työtehtävistä Venäjältä, Belgiasta sekä Virosta. KTM:n paperit sain Lappeenrannasta LUT-yliopistolta, jossa pääaineena opiskelin tietojohtamista. Hankinnassa minua kiehtoo eniten jatkuva vuorovaikutus, hankinnan roolin muutos organisaatioissa ja teknologian tuomat uudet mahdollisuudet." 


Hankintafoorumin alla toimii aktiivisia asiantuntijatiimejä:

Epäsuorat hankinnat
Epäsuorien hankintojen parhaiden käytäntöjen ja työkalujen jakaminen
Tiiminvetäjä: 

Julkiset hankinnat

Edistää julkisten hankintojen toteuttamista Suomessa mahdollisimman tehokkaasti ja sujuvasti
Tiiminvetäjä: Susanna Närvänen, Hansel

ICT-hankinnat

ICT- hankintojen parhaiden käytäntöjen ja työkalujen jakaminen
Tiiminvetäjä: Teemu Marttinen, DealSign

Markkinointihankintaryhmä

Markkinointihankinnan tunnetuksi tekeminen ja alan profiilin nosto
Tiiminvetäjä: Johanna Ilmén, SOK

Vastuulliset hankinnat

Vastuullisuuden merkityksen edistäminen hankintojen lisäarvon tuottajana
Tiiminvetäjä: Jaana Koponen, Valio

Kiinnostaako Hankintafoorumin toiminta? Ota yhteyttä ja kysy lisää: