Hankintafoorumi

Hankintafoorumi on vahva vaikuttaja suomalaisen hankintaosaamisen kehittämisessä ja jäsentensä kilpailukyvyn edistämisessä. Asiantuntijaverkoston tavoitteena on nostaa hankinnan osaaminen Suomessa kansainväliselle huipputasolle. Hankintafoorumi on vahvasti kehittämässä myös alan koulutusta. Yhteistyötä tehdään useiden oppilaitosten sekä muiden suomalaista hankintaan liittyvää osaamista ja käytäntöjä kehittävien tahojen kanssa.

Mukanaolo hankintafoorumin toiminnassa tuo jäsenille mm. mahdollisuuden verkostoitua ja saada konkreettisia ratkaisuja hankintojen johtamiseen ja oman osaamisen kehittämiseen.

Tutustu myös hankintafoorumin luomaan hankinnan kehittämistyökaluun LOGY Best in Class Hankinta.
Kuuntele hankintafoorumin johtoryhmän podcast: Opit vuodesta 2020 ja kuuntele muutkin hankinta-aiheiset podcastimme täällä

Hankintafoorumin johtoryhmä 2024

Puheenjohtaja:

Johanna Pakkanen, Orion | LinkedIn-profiili
johanna.pakkanen@orion.fi

"Työskentelen logistiikka- ja hankintajohtajana Orionilla. Koulutukselta olen Tuotantotalouden DI Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Vastaan Orionin strategisesta ja operatiivisesta hankinnasta niin epäsuorien kuin suorien hankintojen osalta, koko ketjun suunnittelusta sekä logistiikka- ja pakkausteknologiasta. Vastuullani ovat myös Orionin Intian ja Kiinan toimistot.

Hankinta ja sen kehittäminen ovat olleet aina lähennä sydäntäni. Uskon vahvasti yhdessä tekemiseen ja toisilta oppimiseen. Hankintafoorumi on loistava paikka verkoston laajentamiseen!"


Jäsenet:

Riikka-Leena Ainasto, Nokia | LinkedIn-profiili

"Minulla on hankinnasta 20 vuoden kokemus erilaisista rooleista hankinnan ja toimittajahallinnan parissa Nokian ja Microsoftin palveluksessa. Olen erityisesti perehtynyt ohjelmistohankintaan sen eri muodoissa, ja erilaisiin ulkoistusprojekteihin. Tällä hetkellä johdan Nokia Technologies – yksikössä hankinta- ja ostotointa. Toiminta on globaalia, ja luonteeltaan pitää sisällään pääosin epäsuoria hankintoja, sillä Nokia Technologies ei valmista fyysisiä tuotteita.

Hankintaosaamisen lisäksi minua kiinnostaa sekä muiden, että itseni kehittäminen. Olen toiminut vuosia Keski-Uudenmaan nuorkauppakamarissa mentorina. Tämä toiminta on lähellä sydäntäni, sillä omalle uralleni on osunut ja löytynyt aina kokeneempia konkareita, joilta olen oppinut paljon. Osaamisen jakaminen on ehdottoman tärkeää. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri."


Merja Hanski, Teknos Group | LinkedIn-profiili

"Työskentelen hankintapäällikkönä Teknos Groupilla ja vastaan Teknos Groupin epäsuorista hankinnoista. Olen toiminut useissa kansainvälisissä yrityksissä sekä suorissa että epäsuorissa hankinnoissa. Teknoksella on toimintaa kahdessakymmenessä eri maassa ja tuotantolaitoksia kymmenessä maassa, joiden epäsuorista hankinnoista vastaan Group-tasolla.

Toimenkuvani aiemmissa työtehtävissä Nokialla, VAASANilla, Novartiksella, Tamrolla ja nyt Teknoksella on antanut mahdollisuuden kehittää hankintatoimea kansainvälisesti. Olen asunut ja työskennellyt Suomen lisäksi Englannissa ja opiskeluaikaan myös Belgiassa ja Kanadassa. Olen toiminut hankinnan konsulttina kaksi vuotta, joista ensimmäinen vuosi sijoittui Englantiin ja toinen vuosi Suomeen.

Hankinnoilla saamme aikaan pysyvää kilpailuetua, takaamme uusien innovaatioiden käyttöönoton ja mahdollistamme yrityksen kannattavan toiminnan pitkällä aikajänteellä. Hankinta on näköalapaikka koko yrityksen toimintaan, ja on ollut rikkaus nähdä hankintatoimea monen eri toimialan näkökulmasta. Hankinnan kehitys on jatkuva prosessi ja jatkuva uuden oppiminen motivoi. LOGY toimii erinomaisena verkostona ja sparraajana hankintatoimen alalla."


Tero Ikola, Caverion | LinkedIn-profiili

"Caverion Suomen hankintajohtajana olen päässyt osallistumaan moniin vastuullisuusteemoihin, kuten yrityksen omien hiilipäästöjen mittaamisiin ja vähentämisiin hankinnan keinoin. Vastuullisilla valinnoilla toimitusketjussa voidaan vähentää hiilijalanjälkeä merkittävästi. Olen toiminut myös myynnissä aikaisemmissa tehtävissä Caverionilla ja ABB:llä Suomessa ja Saksassa, joten neuvottelupöydän molemmat puolet ovat tuttuja. Elisalla työskennellessäni alihankinnan johtaminen ja kehittäminen kuuluivat rooleihini. Koulutukseltani olen Hervannan DI.

Hankinnassa minua kiinnostavat erityisesti vastuullisuusmahdollisuudet sekä hankintaprosessien digitalisointi. Mahtavaa olla osana hankintafoorumia!"


Matti Kivimäki, Harvia | LikedIn-profiili

”Toimin maailman suurimman Sauna&Spa yhtiön, Harvia Groupin hankintajohtajana. Minulla on yli 15 vuoden kokemus hankinnan ja logistiikan vastuullisista tehtävistä. Hankinta on yhä suuremmassa roolissa yritysten menestymisessä nyt ja tulevaisuudessa. Hankinnan kokonaisvaltainen kehittäminen, verkostoituminen sekä teknologian tuomat mahdollisuudet kiinnostavat minua erityisen paljon.”


Susanna Kraft, Elisa | LinkedIn-profiili

"Minulla on pitkä tausta tietoliikennealalta ja olen toiminut kotimaan lisäksi myös kansainvälisissä tehtävissä, erityisesti Aasiassa. Koulutustaustaltani olen tietoliikenneinsinööri ja MBA, mutta itsensä kehittäminen ja jatkuva oppiminen on tärkeä osa elämääni ja työssä pärjäämistä. Tehtäviini kuuluu päivittäisjohtamisen lisäksi kiehtovat kehitysprojektit hankinnan saralla. Maailma on hankinnan näkökulmasta todella kiehtovassa ja jännittävässä vaiheessa, ja myös haasteita riittää. Meillä on onneksi upea ja ammattitaitoinen tiimi, jonka kanssa on hauskaa ja innostavaa viedä hankintatoimintaa uudelle tasolle. Hankintafoorumin johtoryhmän jäsenenä olen toiminut tämän 2021 vuoden."


Esapekka Kuikka, Senaatti-kiinteistöt | LinkedIn-profiili

"Työskentelen hankintajohtajana Senaatti-kiinteistöissä. Minulla on yli 10 vuoden kokemus julkisista hankinnoista ja koulutukseltani olen KTM. Hankinta on mielenkiintoinen toiminto, joka liittyy moneen asiaan yrityksissä. Olen innostunut hankinnan kehittämisestä ja esimerkiksi teknologian tarjoamista mahdollisuuksista. Julkisissa hankinnoissa on valtava potentiaali (vuosittain noin 45 Mrd euroa) ja uskon, että tiiviillä yhteistyöllä yritysten kanssa voidaan saavuttaa yhteiskunnallisesti merkittäviä asioita”.


Harri Lorentz, Turun yliopisto | LinkedIn-profiili

Lorentz väitteli tohtoriksi kansainvälisestä liiketoiminnasta vuonna 2009 (Turun yliopisto). Hänen tutkimuksen kohteitaan ovat mm. hankinnan digitalisaatio, hankintakyvykkyydet ja SMI. Lorentz on vaikuttanut aiemmin myös Cambridgen yliopistolla (Senior Research Associate) sekä Manchester Business Schoolissa (vieraileva tutkija). Hänellä on työkokemusta elintarvikkeiden vientioperaatioista sekä Maailman Pankin johtamista kauppa ja kuljetusprojektien fasilitointitehtävistä CIS-maissa.


Seppo Lönnqvist, SOK


Kirsti Rautio, Valio | LinkedIn-profiili

"Olen kansainvälisen uran tehnyt hankinnan ja logistiikan ammattilainen ja vastaan tällä hetkellä Valiolla hankinnasta. Kansainvälistä kokemusta on kertynyt työtehtävistä Venäjältä, Belgiasta sekä Virosta. KTM:n paperit sain Lappeenrannasta LUT-yliopistolta, jossa pääaineena opiskelin tietojohtamista. Hankinnassa minua kiehtoo eniten jatkuva vuorovaikutus, hankinnan roolin muutos organisaatioissa ja teknologian tuomat uudet mahdollisuudet."Jani Suomalainen, Valmet | LinkedIn-profiili

"Minulla on noin 15 vuoden kokemus hankinnasta ja työskentelen nykyisin Valmetin hankintajohtajana. Olen innoissani nähdessäni hankinnan parantavan tulosta ja kassavirtaa ja mahdollistavan liikevaihdon kasvun. Kategoriajohtaminen, toimittajainnovaatiot, projektihankinnat ja digitalisointi ovat erityisesti kiinnostuksen kohteitani.”


Antti Suorsa, Zeal Sourcing Oy | LinkedIn-profiili

”Olen tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä ja hankinta-alan ammattilainen vuodesta 2005. Uraani olen tehnyt Nokialla, Konecranesilla, Telialla ja Elokuusta 2018 alkaen Pauligin epäsuorista hankinnoista vastaavana johtajana. Nokia aikoina vietin myös reilu pari vuotta Yhdysvalloissa. Intohimoni on yrityksen ulkopuolisten resurssien hallinta ja LOGY:llä on erinomainen mahdollisuus kehittää hankintaosaamisen tasoa Suomessa.”


Mirka Airas, LOGY ry | LinkedIn-profiili


Kiinnostaako Hankintafoorumin toiminta? Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Mirka Airas
Mirka Airas
Palvelupäällikkö (senior)
Sähköposti: zvexn.nvenf@ybtl.sv
Puhelin: 050 544 3261