Hankintafoorumi

Hankintafoorumi on vahva vaikuttaja suomalaisen hankintaosaamisen kehittämisessä ja jäsentensä kilpailukyvyn edistämisessä. Asiantuntijaverkoston tavoitteena on nostaa hankinnan osaaminen Suomessa kansainväliselle huipputasolle. Hankintafoorumi on vahvasti kehittämässä myös alan koulutusta. Yhteistyötä tehdään useiden oppilaitosten sekä muiden suomalaista hankintaan liittyvää osaamista ja käytäntöjä kehittävien tahojen kanssa.

Mukanaolo hankintafoorumin toiminnassa tuo jäsenille mm. mahdollisuuden verkostoitua ja saada konkreettisia ratkaisuja hankintojen johtamiseen ja oman osaamisen kehittämiseen. Katso tästä lisäperusteita, miksi hankintafoorumin toiminnassa kannattaa olla mukana! 

Tutustu myös hankintafoorumin luomaan hankinnan kehittämistyökaluun Best in Class. www.bestinclass.fi

Hankintafoorumin johtoryhmä 2019

 

 

 

 

 

Puheenjohtaja Antti Suorsa, Paulig

”Olen tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä ja hankinta-alan ammattilainen vuodesta 2005. Uraani olen tehnyt Nokialla, Konecranesilla, Telialla ja Elokuusta 2018 alkaen Pauligin epäsuorista hankinnoista vastaavana johtajana. Nokia aikoina vietin myös reilu pari vuotta Yhdysvalloissa. Intohimoni on yrityksen ulkopuolisten resurssien hallinta ja LOGY:llä on erinomainen mahdollisuus kehittää hankintaosaamisen tasoa Suomessa.”

LinkedIn-profiili


 

Maria Aartela, Caruna

"Olen työskennellyt hankinnan parissa viimeiset 18 vuotta, suorissa sekä epäsuorissa hankinnoissa, useammassa eri maassa, eri rooleissa sekä eri aloilla mm telekommunikaatio ja ilmailu. Tällä hetkellä vastaan Carunan alueverkkohankinnoista. Hankinnan kehittäminen on lähellä sydäntäni ja kutsun mukaan Hankintafoorumin johtoryhmään otin vastaan tästäkin syystä erittäin mielelläni."

LinkedIn-profiili 


   

Nina Anttila, Fiskars

LinkedIn-profiili


    

Varapuheenjohtaja Tiina Ekholm, Vantaan hankintakeskus

"Olen Tiina Ekholm ja työskentelen Vantaan kaupungilla hankintajohtajana. Olen koulutukseltani oikeustieteen maisteri. Vastaan kaupungin hankintakeskuksen toiminnasta sekä koko kaupungin hankintojen ohjauksesta ja kehittämisestä. Reilun kymmenen vuotta olen toiminut julkisten hankintojen parissa eri tehtävissä. Vantaan kaupungin lisäksi olen minulla on kokemusta Hansel Oy:stä ja markkinaoikeudesta. Miestäni julkisten hankintojen maailma on erittäin haastava ja mielenkiintoinen."  

LinkedIn-profiili


 

 

 

 

 

Sari Hakkarainen, Lantmännen Unibake

"Omaan laaja-alaisen kokemuksen hankintojen johtamisesta ja kehittämisestä eri toimialoilta. Digitaalinen murros, johtajuus ja jatkuva parantaminen on lähellä sydäntäni. Hankintafoorumin johtoryhmän lisäksi toimin LOGYn hallituksen varapuheenjohtajana." 

LinkedIn-profiili


    

Pekka Heikkilä, Outotec

"Tällä hetkellä johdan globaalia projektihankintatoimea Outotecilla. Teknis-kaupallinen hankintanäkemykseni on kehittynyt  aikaisemmissa työtehtävissäni hankinnan, myynnin, teknisen asiakaspalvelun ja tuotekehityksen parissa Suomessa ja ulkomailla." 

LinkedIn-profiili


Janne Katainen, VR Group

LinkedIn-profiili


    

Tuukka Kulha, Neste

"Olen koulutukseltani KTM, hankintojen johtaminen. Työskentelen tiiminvetäjän roolissa sekä johtoryhmän jäsenenä Nesteellä keskitetyssä hankinnassa, vastuullani hankinta-analytiikka, suorituskyvyn mittaaminen sekä hankinnan keskitetty tuki. Innostun hankinnan suorituskyvyn kehittämisestä, esimiestyön haasteellisuudesta ja tietenkin koripallosta." 

LinkedIn-profiili 


Tuulia Kuusinen, SOK

LinkedIn-profiili


 

Petteri Nisonen, Fazer

"Olen valmistutunut aikanaan tuotantotalouden diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisestä korkeakoulusta ja ajautunut melko pian sen jälkeen mielenkiintoiseen hankinnan maailmaan. Olen toiminut vuodesta 1997 erilaisissa hankinnan operatiivisissa ja strategisissa tehtävissä sekä suoran että epäsuoran hankinnan puolella. Hankinnan työurani olen tehnyt Nokialla, Fiskarsilla, Pauligilla ja keväästä 2018 alkaen Fazerilla."

LinkedIn-profiili 


Susanna Närvänen, Hansel

"Koulutukseltani olen kauppatieteen maisteri Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.Tällä hetkellä työskentelen kategoriajohtajana Hansel Oy:ssä, jossa vastuualueitani ovat yhteishankinnat sekä hankintatoimen kehittäminen. Akateemisia kiinnostuksenkohteitani hankintatoimen johtamisen lisäksi ovat strateginen osaamisen johtaminen ja tietojohtaminen, joista olen suunnitellut tekeväni jatkotutkimusta, kunhan muut kiireet hellittävät. Tällä hetkellä työskentelen hankintatoimen kehittämiseksi myös Valtion hankintatoimen digitalisaatio-ohjelman ohjausryhmän jäsenenä, aikaisemmin toimin myös valtion hankintatoimen neuvottelukunnan sihteerinä." 

LinkedIn-profiili 


 

Ismo Ojanen, Beaufort Marketing Procurement

"Olen ollut markkinointihankinta-asiantuntijana vuodesta 2006, markkinointihankinta-konsulttina Beaufort Marketing Procurementissa ja sitä ennen markkinointijohtajana Nokialla. Varsinaisen erikoisosaamiseni ollen kuitenkin kerryttänyt 20-v uran aikana mainos-, media- ja markkinointitoimistoissa ensin projekti- ja myöhemmin toimitusjohtajana. Asiakkaani ovat pääosin läntisestä Euroopasta ja niihin kuuluu suuri osa merkittävistä suomalaisista markkinoijista. Toimeksiantoja on kuitenkin tullut tehtyä ja asuttua myös siellä täällä ympäri maapalloa "

LinkedIn-profiili 


 

Johanna Pakkanen, Orion

LinkedIn-profiili 


Kirsti Rautio, Valio 

"Olen kansainvälisen uran tehnyt hankinnan ja logistiikan ammattilainen ja vastaan tällä hetkellä Valiolla hankinnasta, sopimusvalmistuksesta sekä pakkauskehityksestä. Kansainvälistä kokemusta on kertynyt työtehtävistä Venäjältä, Belgiasta sekä Virosta. KTM:n paperit sain Lappeenrannasta LUT-yliopistolta, jossa pääaineena opiskelin tietojohtamista. Hankinnassa minua kiehtoo eniten jatkuva vuorovaikutus, hankinnan roolin muutos organisaatioissa ja teknologian tuomat uudet mahdollisuudet." 

LinkedIn-profiili


Hankintafoorumin alla toimii aktiivisia asiantuntijatiimejä:

Epäsuorat hankinnat 

Epäsuorien hankintojen parhaiden käytäntöjen ja työkalujen jakaminen

Tiiminvetäjä: Vahvistetaan pian

Julkiset hankinnat

Edistää julkisten hankintojen toteuttamista Suomessa mahdollisimman tehokkaasti ja sujuvasti

Tiiminvetäjä: Susanna Närvänen, Hansel

ICT-hankinnat

ICT- hankintojen parhaiden käytäntöjen ja työkalujen jakaminen

Tiiminvetäjä: Teemu Marttinen, DealSign

Markkinointihankintaryhmä

Markkinointihankinnan tunnetuksi tekeminen ja alan profiilin nosto

Tiiminvetäjä: Johanna Ilmén, SOK

Vastuulliset hankinnat

Vastuullisuuden merkityksen edistäminen hankintojen lisäarvon tuottajana

Tiiminvetäjä: Timo Állen, Paulig

Kiinnostaako Hankintafoorumin toiminta? Ota yhteyttä ja kysy lisää: