Kuljetusfoorumi - kuljetusketjut hallintaan

Kuljetusfoorumi on avoin ja puolueeton foorumi eri kuljetusmuotojen piirissä toimivalle johdolle ja asiantuntijoille, niin kuljetuspalveluiden tarjoajille kuin käyttäjillekin. Mukana ovat kaikki kuljetusmuodot ja foorumin missiona on kuljetusketjun parempi hallinta. Toiminnan painopisteitä ovat alan digitalisoituminen, kustannustehokkuus sekä kuljetusten laatu ja sen mittaaminen niin turvallisuuden kuin ympäristönkin näkökulmasta.

Tavoitteemme

  • Kilpailua haittaamaton yhteistyö, toisilta oppiminen, verkostoituminen
  • Osaamisen ja ammattitaidon nosto
  • Yritysten tuloskunnon parantaminen
  • Alan käytäntöjen yhteneväisyyksien kasvattaminen
  • Tutkimustoiminnan tukeminen ja koulutuksen kehittäminen
  • Alan arvostuksen ja houkuttelevuuden edistäminen

Johtoryhmä 2023

Foorumin puheenjohtaja
Mia Jyrkänkallio
Key Account Manager, DHL Freight Finland
LinkedIn-profiili

"Olen työskennellyt logistiikan ja kuljetuksien parissa vuodesta 2007, sitä ennen pitkään täysin muilla aloilla mm. öljy-yhtiössä ja henkilöstövuokrauksessa liittyen mm. markkinointiin ja rekrytointeihin. LOGYn jäsen logistiikka-alusta alkaen myöskin. Toimessani olen asiakkuuksien rajapinnassa, työ on liikkuvaa ja erittäin mielenkiintoista tässä koko ajan muuttuvassa maailmassa."

Alex Backman
Key Account Manager, Freight Services, Finnlines Oyj
LinkedIn-profiili


"Olen työskennellyt kuljetusalan parissa koko elämäni ja ensimmäinen kesätyöni 15 vuotiaana oli satamassa varustamolla. Tästä alkoi matkani erinäisten kuljetusalan ja vielä tarkemmin ulkomaan liikenteen työtehtävien parissa, joista viimeisimpänä DB Schenker ja Viking Line Cargo, ennen nykyistä työnantajani Finnlinesia, jonka palveluksessa olen ollut vuodesta 2019 lähtien.”

Matti Komonen
Partner, Asianajaja, HPP Asianajotoimisto OY (foorumin varapj.)
LinkedIn-profiili

"Olen työskennellyt vuodesta 1996 lähtien kuljetus- ja merioikeuden sekä logistiikkaan ylipäätänsä liittyvien oikeudenkäyntien ja muiden oikeudellisten kysymysten parissa."

Aki Kouki
Logistiikkajohtaja, SGN Group
LinkedIn-profiili

”Olen työskennellyt logistiikan parissa vuodesta 2002 alkaen toimien eri teollisuuden ja kaupan aloilla. Tällä hetkellä työskentelen logistiikkajohtajana SGN Group Oy:ssä ja vastaan konsernin ja sen tytäryhtiöiden logistiikasta ja toimitusketjun kehittämisestä.”


Pasi Kurkinen
Global Category Manager, Logistics, Cargotec
LinkedIn-profiili

Pasi Kurkinen toimii logistiikan kategoriapäällikkönä Cargotecillä, hän vastaa konsernin globaaleista logistiikkahankinnoista. Ennen Cargotecia hän on työskennellyt Valmetilla, Metsolla ja Valmet-Automotivella mm. kuljetuspäällikkö- ja asiantuntijatehtävissä. Kurkinen on Kuljetusfoorumin johtoryhmän hallituksen jäsen sekä LOGY Varsinais-Suomen johtoryhmän jäsen.

Vesa Marttinen
CEO, Yepzon 
LinkedIn-profiili

Vesa on IoT:n ja meriklusterin kansainvälinen liiketoimintajohtaja. Hänellä on DI-tutkinto TKK:n kuljetustekniikan laitokselta ja IMD:n kestävän liiketoiminnan johtamisen koulutus.
Vesa on työskennellyt muutosjohtajana vuodesta 2012, sekä oman konsulttiyrityksensä MarineCycles Oy:n kautta että suorilla toimitusjohtajasopimuksilla. Hän on asunut ja johtanut busineksia Suomen lisäksi USA:ssa ja Japanissa. Tällä hetkellä hän toimii logistiikan IoT- ja henkilöturvaratkaisuihin erikoistuneen Yepzon Oy:n toimitusjohtajana.
Vesa on uransa aikana johtanut tiimejä luomaan arvoa investointiohjelmissa, palveluissa ja ratkaisuissa. Hän on ollut mukana kehittämässä innovaatioita mm. ympäristövaikutusten vähentämisessä, uuden energian käytössä ja liikenteen tietopohjaisessa optimoinnissa. Lisäksi Vesa on syventynyt vastuulliseen hanke- ja yritysrahoitukseen. Erityisesti hänet tunnetaan visionäärisenä ekosysteemin uudistajana konseptien, datan käytön ja kiertotalouden parissa.

Jani Myllymäki
Vice President Business Development, VR Transpoint

Marko Reunanen
Vice President Logistics, Valmet
LinkedIn-profiili

Mika Seppälä
Director, Head of Sales and Handling Finland and Baltics at Lufthansa Cargo

Mikalla on laaja lentorahtiliikenteen tuntemus ja pitkä ura Lufthansa Cargolla eri johtotehtävissä.
Suomen ja Baltian tiimin vetäjänä Mikan suurimpia onnistumisia viime vuosina on ollut lentorahdin myyntikanavien digitalisointi ja automatisointi sekä IATA:n (100%) eFreight/eAWB tavoitteiden saavuttaminen. ”Digitalisoinnin myötä ensimmäiset isot askeleet ovat otettu yhä vastuullisimpiin toimintatapoihin ja parempaan asiakaskokemukseen.
Vastuullisuuden, laadun ja asiakaskokemuksen kehittäminen on toimintamme ytimessä tulevina vuosina.

Juho Suomi
Kehityspäällikkö, Toimitusketjun ohjaus ja logistiikka, Kesko 

Juha Vallittu
Logistiikkapäällikkö, UPM Plywood
LinkedIn-profiili

”Olen työskennellyt 2011 lähtien UPM vaneriliiketoiminnan logistiikkapäällikkönä vastuuna logistiikan hankinta- ja kehitysasiat. Ennen logistiikkatehtäviä vastasin toimitusketjun kehittämisestä ja SAP-järjestelmän käyttöönotto-hankkeesta. Olen aiemmin työskennellyt Nokialla erinäisissä ohjelmistokehitykseen liittyvissä tehtävissä.”

Saana Rantanen
Palvelupäällikkö, LOGY ry 
LinkedIn-profiili


Kiinnostaako Kuljetusfoorumin toiminta? Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Rantanen Saana
Saana Rantanen
Palvelupäällikkö

Yritysjäsenpalvelut, Kuljetusfoorumin johtoryhmätoiminta ja -tapahtumat, kansainväliset palvelut, IFPSM

Sähköposti: fnnan.enagnara@ybtl.sv
Puhelin: 050 4311610