Kuljetusfoorumi - kuljetusketjut hallintaan

Kuljetusfoorumi on avoin ja puolueeton foorumi eri kuljetusmuotojen piirissä toimivalle johdolle ja asiantuntijoille, niin kuljetuspalveluiden tarjoajille kuin käyttäjillekin. Mukana ovat kaikki kuljetusmuodot ja foorumin missiona on kuljetusketjun parempi hallinta. Toiminnan painopisteitä ovat alan digitalisoituminen, kustannustehokkuus sekä kuljetusten laatu ja sen mittaaminen niin turvallisuuden kuin ympäristönkin näkökulmasta.

Tavoitteemme

  • Kilpailua haittaamaton yhteistyö, toisilta oppiminen, verkostoituminen
  • Osaamisen ja ammattitaidon nosto
  • Yritysten tuloskunnon parantaminen
  • Alan käytäntöjen yhteneväisyyksien kasvattaminen
  • Tutkimustoiminnan tukeminen ja koulutuksen kehittäminen
  • Alan arvostuksen ja houkuttelevuuden edistäminen

Johtoryhmä 2024

Puheenjohtaja:

Mia Jyrkänkallio
Key Account Manager, DHL Freight Finland
LinkedIn-profiili

"Olen työskennellyt logistiikan ja kuljetuksien parissa vuodesta 2007, sitä ennen pitkään täysin muilla aloilla, kuten öljy-yhtiössä ja henkilöstövuokrauksessa liittyen mm. markkinointiin ja rekrytointeihin. LOGYn jäsen logistiikka-alusta alkaen myöskin. Toimessani olen asiakkuuksien rajapinnassa, työ on liikkuvaa ja erittäin mielenkiintoista tässä koko ajan muuttuvassa maailmassa."

Varapuheenjohtaja:

Matti Komonen
Partner, Asianajaja, HPP Asianajotoimisto Oy
LinkedIn-profiili

"Olen työskennellyt vuodesta 1996 lähtien kuljetus- ja merioikeuden sekä logistiikkaan ylipäätänsä liittyvien oikeudenkäyntien ja muiden oikeudellisten kysymysten parissa."

Johtoryhmän jäsenet:

Alex Backman
Key Account Manager, Freight Services, Finnlines Oyj
LinkedIn-profiili

"Olen työskennellyt kuljetusalan parissa koko elämäni, ja ensimmäinen kesätyöni 15-vuotiaana oli satamassa varustamolla. Tästä alkoi matkani erinäisten kuljetusalan ja vielä tarkemmin ulkomaan liikenteen työtehtävien parissa, joista viimeisimpänä DB Schenker ja Viking Line Cargo, ennen nykyistä työnantajaani Finnlinesia, jonka palveluksessa olen ollut vuodesta 2019 lähtien.”

Hannele Haavisto
Key Account Manager, Plugit Finland Oy
LinkedIn-profiili

"Olen työskennellyt kuljetusalalla vuodesta 2004. Kansainvälinen ja kotimaan logistiikka on tullut tutuksi myyntityössäni. Viimeiset vuodet ennen Plugit Finlandille siirtymistä toimin kuljetusliikkeen vetäjänä."

Krister Heinonen
Liiketoiminnan kehitysjohtaja, Freja Transport & Logistics Oy
LinkedIn-profiili

Joni Lehtonen
Kaupallinen johtaja, VR Transpoint
LinkedIn-profiili

Joni Lehtonen toimii VR Transpointin kaupallisena johtajana ja vastaa rautatielogistiikan myynnin johtamisesta, myyntistrategiasta ja logistiikan markkinoinnista. Hänen vastuualueelleen kuuluu myös logistiikan palvelukeskuksen toiminta. Lehtonen omaa vahvan logistiikan sekä kaupallisen alan taustan ja hän on luonut pitkän uran erilaisissa logistiikan johto- ja kehitystehtävissä vastaten muun muassa avainasiakkuuksista sekä kuljetus- ja terminaalitoiminnoista.

Nina Liljeqvist
Markkinointipäällikkö, Helsingin Satama
LinkedIn-profiili

Marko Reunanen
Head of logistics and material management, Valmet Technologies Oy 
LinkedIn-profiili

Sami Tanhuansuu
Operations Manager, Pirkanmaan Osuuskauppa
LinkedIn-profiili

"Edustan LOGY Young Professionals jäsenryhmää kuljetusfoorumin johtoryhmässä. Olen lähes koko työurani työskennellyt sekä logistiikan että kuljetusten parissa, ja työurani on saanut alkunsa lehdenjakelusta ja logistiikkatyöntekijän tehtävistä. Nykyisessä tehtävässäni toimin Pirkanmaan Osuuskaupan palveluksessa Operations Managerina, tukemassa ruoan verkkokaupan kehitystä ja osaltani vastaamassa operatiivisen toiminnan toteutuksesta."

Juha Vallittu
Logistiikkapäällikkö, UPM Plywood
LinkedIn-profiili

”Olen työskennellyt 2011 lähtien UPM vaneriliiketoiminnan logistiikkapäällikkönä vastuuna logistiikan hankinta- ja kehitysasiat. Ennen logistiikkatehtäviä vastasin toimitusketjun kehittämisestä ja SAP-järjestelmän käyttöönotto-hankkeesta. Olen aiemmin työskennellyt Nokialla erinäisissä ohjelmistokehitykseen liittyvissä tehtävissä.”

Saana Rantanen
Palvelupäällikkö, LOGY ry
LinkedIn-profiili

Johtoryhmän kutsuma asiantuntija:

Veli-Matti Syrjänen
Liikenneneuvos, liikenne- ja viestintäministeriö
LinkedIn-profiili

Veli-Matti toimii Logistiikan ja tavaraliikenteen liikenneneuvoksena liikenne- ja viestintäministeriön palveluosastolla. Hänen työpöydällään ovat erityisesti maanteiden tavarankuljetukset, kansainväliset sopimukset sekä kuljetusalan EU- ja kansallinen lainsäädäntö.

Veli-Matilla on noin 15 vuoden työkokemustausta DHL Expressin laatupäällikkönä, ympäristöpäällikkönä, työsuojelupäällikkönä sekä huolinnan esimiehenä, aluehallintoviraston liikennealan työsuojelutarkastajana, lentoyhtiön esimiestehtävissä, varastopäällikkönä ja ahtaajanakin hän on toiminut. Veli-Matti on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta.


Kiinnostaako Kuljetusfoorumin toiminta? Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Rantanen Saana
Saana Rantanen
Palvelupäällikkö

Yritysjäsenpalvelut, Kuljetusfoorumin johtoryhmätoiminta ja -tapahtumat, kansainväliset palvelut, IFPSM

Sähköposti: fnnan.enagnara@ybtl.sv
Puhelin: 050 4311610