Kuljetusfoorumi - kuljetusketjut hallintaan

Kuljetusfoorumi on avoin ja puolueeton foorumi eri kuljetusmuotojen piirissä toimivalle johdolle ja asiantuntijoille, niin kuljetuspalveluiden tarjoajille kuin käyttäjillekin. Mukana ovat kaikki kuljetusmuodot ja foorumin missiona on kuljetusketjun parempi hallinta. Toiminnan painopisteitä ovat alan digitalisoituminen, kustannustehokkuus sekä kuljetusten laatu ja sen mittaaminen niin turvallisuuden kuin ympäristönkin näkökulmasta.

Tavoitteemme

  • Kilpailua haittaamaton yhteistyö, toisilta oppiminen, verkostoituminen
  • Osaamisen ja ammattitaidon nosto
  • Yritysten tuloskunnon parantaminen
  • Alan käytäntöjen yhteneväisyyksien kasvattaminen
  • Tutkimustoiminnan tukeminen ja koulutuksen kehittäminen
  • Alan arvostuksen ja houkuttelevuuden edistäminen

Johtoryhmä 2021

Foorumin puheenjohtaja
Mia Jyrkänkallio
Key Account Manager, DHL Freight Finland
Linkedin-profiili

"Olen työskennellyt logistiikan ja kuljetuksien parissa vuodesta 2007, sitä ennen pitkään täysin muilla aloilla mm. öljy-yhtiössä ja henkilöstövuokrauksessa liittyen mm. markkinointiin ja rekrytointeihin. Logy jäsen logistiikka-alusta alkaen myöskin. Toimessani olen asiakkuuksien rajapinnassa, työ on liikkuvaa ja erittäin mielenkiintoista tässä koko ajan muuttuvassa maailmassa."

Alex Backman
Key Account Manager, Freight Services, Finnlines Oyj
LinkedIn-profiili


"Olen työskennellyt kuljetusalan parissa koko elämäni ja ensimmäinen kesätyöni 15 vuotiaana oli satamassa varustamolla. Tästä alkoi matkani erinäisten kuljetusalan ja vielä tarkemmin ulkomaan liikenteen työtehtävien parissa, joista viimeisimpänä DB Schenker ja Viking Line Cargo, ennen nykyistä työnantajani Finnlinesia, jonka palveluksessa olen ollut vuodesta 2019 lähtien.”

Jukka Kallio
Director, Vuosaari Port
Linkedin-profiili

"Työskentelen Helsingin Satama Oy:n palveluksessa Vuosaaren satamayksikön johtajana. Satamassa olen työskennellyt noin 10 vuotta ja sitä ennen olin luotsina 5 vuotta ja sitä ennen työskentelin kansainvälisissä risteilyaluksissa ja niiden uudisrakennusvalvojana n. 10 vuoden ajan.
Koulutukseltani olen merikapteeni ja täydennyskoulutusta olen suorittanut mm. Lloyds Maritime Academyssä.
Harrastuksiini kuuluu liikuntaa eri muodoissaan ja vanhan höyryhinaajan toiminnassa mukana oleminen."

Eljas Koistinen
VP Commercial, VR Group
Linkedin-profiili

"Aloitin työurani palveluiden myynnin parissa vuonna 2002 ja logistiikan maailmaan siirryin vuonna 2006. Minulla on ollut ilo päästä urani aikana työskentelemään laaja-alaisesti eri kuljetusmuotojen ja logistiikan osa-alueiden parissa. Nykyisin työskentelen VR Transpointilla vastuualueena kotimaan rautatielogistiikan myynti sekä rautatielogistiikan kalusto- ja teknologia -asiat."

Matti Komonen
Partner, Asianajaja, HPP Asianajotoimisto OY (foorumin varapj.)
Linkedin-profiili

"Olen työskennellyt vuodesta 1996 lähtien kuljetus- ja merioikeuden sekä logistiikkaan ylipäätänsä liittyvien oikeudenkäyntien ja muiden oikeudellisten kysymysten parissa."

Aki Kouki,
Logistiikkajohtaja, SGN Group
Linkedin-profiili


Pasi Kurkinen
Global Category Manager, Logistics, Cargotec
Linkedin-profiili

Pasi Kurkinen toimii logistiikan kategoriapäällikkönä Cargotecillä, hän vastaa konsernin globaaleista logistiikkahankinnoista. Ennen Cargotecia hän on työskennellyt Valmetilla, Metsolla ja Valmet-Automotivella mm. kuljetuspäällikkö- ja asiantuntijatehtävissä. Kurkinen on Kuljetusfoorumin johtoryhmän hallituksen jäsen sekä LOGY Varsinais-Suomen johtoryhmän jäsen.

Harri Pyykkö
Senior Scientist, VTT
Linkedin-profiili

"Olen VTT:llä logistiikan
erikoistutkijana ja teen parhaani yhdistääkseni akateemisen tutkimuksen sekä laajan käytännön logistiikan työkokemukseni innovatiiviseksi kokonaisuudeksi. Olen aina ollut kiinnostunut merestä ja laivoista, josta syystä päädyin 1997 Helsingistä Kotkaan opiskelemaan logistiikkainsinööriksi. Päivätyön ohella opiskeleminen on aina ollut luontevaa ja nyt yli 20 vuotta myöhemmin olen edelleen opiskelijana, tällä kertaa tähtäimessä on tuotantotalouden tohtorintutkinto."

Marko Reunanen
Vice President Logistics, Valmet
Linkedin-profiili

Mika Seppälä
Director, Head of Sales and Handling Finland and Baltics at Lufthansa Cargo

Mikalla on laaja lentorahtiliikenteen tuntemus ja pitkä ura Lufthansa Cargolla eri johtotehtävissä.
Suomen ja Baltian tiimin vetäjänä Mikan suurimpia onnistumisia viime vuosina on ollut lentorahdin myyntikanavien digitalisointi ja automatisointi sekä IATA:n (100%) eFreight/eAWB tavoitteiden saavuttaminen. ”Digitalisoinnin myötä ensimmäiset isot askeleet ovat otettu yhä vastuullisimpiin toimintatapoihin ja parempaan asiakaskokemukseen.
Vastuullisuuden, laadun ja asiakaskokemuksen kehittäminen on toimintamme ytimessä tulevina vuosina.

 Juha Vallittu
Logistiikkapäällikkö, UPM Plywood
Linkedin-profiili

”Olen työskennellyt 2011 lähtien UPM vaneriliiketoiminnan logistiikkapäällikkönä vastuuna logistiikan hankinta- ja kehitysasiat. Ennen logistiikkatehtäviä vastasin toimitusketjun kehittämisestä ja SAP-järjestelmän käyttöönotto-hankkeesta. Olen aiemmin työskennellyt Nokialla erinäisissä ohjelmistokehitykseen liittyvissä tehtävissä.”

Kiinnostaako Kuljetusfoorumin toiminta? Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Rantanen Saana
Saana Rantanen
Palvelupäällikkö

Kuljetusfoorumin johtoryhmätoiminta ja -tapahtumat, myynti (yritysjäsenyydet ja LOGY Best in Class-palvelut), palvelut IFPSM:lle.

Sähköposti: fnnan.enagnara@ybtl.sv
Puhelin: 050 4311610