Kouluttajaesittely Ilkka Sillanpää

14.01.2020

Ilkka Sillanpää toimii kouluttajana Toimitusketjun suunnittelu ja ohjaus -koulutuksessa. Koulutuksessa Sillanpää jakaa parhaimpia käytännön kokemuksiaan ja haastaa osallistujat keskustelemaan ryhmässä, jakamaan omia kokemuksia ja parhaita käytäntöjä.

 Olen liiketoiminnan kehittämisen ammattilainen ja työskennellyt globaaleiden toimitusketjujen johto- ja kehitystehtävissä Metsolla, Rautaruukilla ja Konecranesilla. Nykyisin toimin liiketoiminnan kehittäjänä & yrittäjänä Hegemonia Oy:ssä, jossa kehitämme asiakkaidemme liiketoimintaa. Yleensä projektimme liittyvät kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen ja toimitusketjun hallintaan.

Olen tutkinut toimitusketjun johtamista, väitellyt aiheesta tekniikan – ja kauppatieteen tohtoriksi ja minulle on myönnetty Dosentuuri toimitusketjun johtamisen alalle Oulu Yliopiston tuotantotalouden osastolle. Kirjoittamiani tutkimustuloksia ja artikkeleita on julkaistu kansainvälisissä akateemisissa lehdissä, konferensseissa ja kirjoissa.

Toimitusketjun suorituskyvyn mittaaminen

Globalisaation myötä toimitusketjut ovat entistä kansainvälisempiä ja monimuotoisempia. Isoimmilla yrityksillä on jopa kymmeniä tuhansia yrityksiä toimitusketjussaan. Tämä tekee toimitusketjuista haastavia johtaa, varsinkin kun jokaisella yrityksellä on omat intressinsä.

Jotta toimitusketjuja pystytään kehittämään ja johtamaan, on toimitusketjujen informaatiovirtoja alettu digitalisoimaan. Digitalisoinnin avulla pystytään nopeuttamaan informaatiovirtoja, saamaan reaaliaikaisempaa tilannekuvaa ja johtamaan toimintaa tehokkaammin.

Toimitusketjun johtamisen perustana on tärkeä ymmärtää nykytila, joka saavutetaan mittaamalla toimitusketjun suorituskykyä. Oikein valittujen mittarit ovat perusta kehitystarpeiden tunnistamiselle, kehittämiselle ja johtamiselle.

Miksi ja miten koulutan?

Pidän kouluttamisesta, koska koulutuksissa voin jakaa parhaita käytännön kokemuksiani ja keskustella aiheesta. Usein mietinkin, olenko itse oppinut enemmän kuin kurssilaiset.

Parhainta koulutuksissa on pysähtyä miettimään tiettyä asiaa hetki rauhassa, kerätä inspiraatiota tulevaan ja lähteä työkalupakki täynnä uusia työkaluja kehittämään toimitusketjuja.

Koulutuksissa haastan osallistujat keskustelemaan ryhmässä, jakamaan omia kokemuksia ja parhaita käytäntöjä. Pidän ryhmätöistä ja paneelikeskusteluista, joita järjestän koulutuksissa paljon.

Miten rentoudun vapaa-ajallani?

Vapaa-ajalla kuntoilen ja harrastan perheeni kanssa ulkoilua. Kesällä veneilen ja talvella harrastan talvilajeja kuten laskettelua ja moottorikelkkailua. Tykkään kuunnella äänikirjoja ja musiikkia laidasta laitaan.

Yhteistyöni Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n kanssa

Olen toiminut Logyssä rivijäsenenä valmistumisesta lähtien ja kouluttajana viimeiset viisi vuotta. Koulutusten suunnittelu ja kehittäminen on ollut mielenkiintoista.

Tule mukaan koulutuksiin kehittymään ja verkostoitumaan muihin alan ammattilaisiin!

Toimitusjohtaja/Hegemonia Oy, Tohtori, Tkt, KTT Ilkka Sillanpää