LOGY Etelä

LOGY Etelän monipuolisessa toiminnassa pääset tutustumaan paikallisiin yrityksiin, verkostoitumaan alueen alan ammattilaisten kanssa sekä perehtymään ajankohtaisiin teemoihin niin webinaarien kuin live-toteutustenkin kautta. Tapahtumissa korostuvat aiheina innovaatiot ja uudet ajatukset sekä vastuullisuus toimitusketjussa.

Alueen johtoryhmä koordinoi tapahtumia ja vastaa yhteydenpidosta LOGY:n toimiston kanssa. Johtoryhmän kokoonpano vahvistetaan vuosittain syyskokouksessa, joka pidetään tavanomaisesti joulukuussa teemailtapäivän yhteydessä.

Alueen johtoryhmä 2021

Tuulia Kuusinen, Development Manager, SOK (puheenjohtaja) | LinkedIn
Tuulia on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri toimitusketjujen johtamisesta Turun kauppakorkeakoulusta. Hänellä on taustaa operatiivisesta ostamisesta, data-analytiikasta sekä toimitusketjujen toimintamallien kehittämisestä. Tällä hetkellä Tuulia työskentelee SOK:lla marketkaupan verkostosuunnittelun kehityspäällikkönä sekä kirjoittaa väitöskirjaa Turun kauppakorkeakouluun tiedolla johtamisesta toimitusketjun disruptioissa. Tuulialla on monipuolista kokemusta LOGYn aluetoiminnasta, foorumitoiminnasta sekä Young Professionals -toiminnasta.

 
Mikko Kivistö, Hankintatoimen lehtori, Metropolia Ammattikorkeakoulu | LinkedIn
Mikko on kauppatieteiden maisteri ja MBA Helsingin Kauppakorkeakoulusta. Hän on toiminut erilaisissa tietohallinnon, henkilöstöhallinnon ja hankinnan tehtävissä Suomessa, Singaporessa, Sveitsissä ja Saksassa. Vuodesta 2002 hän on toiminut epäsuoran hankinnan parissa ja mm. johtanut globaalia epäsuoraa hankintaa Nokialla ja Zurich Financial Servicessä sekä toiminut viime vuosina Fujitsulla globaalin hankinnan neuvonantajana. Elokuussa 2020 Mikko palasi Suomeen ja aloitti Metropolialla hankintatoimen lehtorina.

Jani Arala, Senior Sales Manager, Gasum Oy
Janilla on noin 20 vuoden kokemus logistiikka-alalta polttoainetoimijan näkökulmasta. Jani on työskennellyt koko työuransa polttoaine-alalla ja työrupeamaan on sisältynyt työurat Essolla, Mobil Oililla, St1:llä ja nyt Gasum Oy:ssä. Hän on ollut mukana alusta lähtien kehittämässä sekä Gasumin kiertotalous- että liikenneliiketoimintoja ja vastaa tällä hetkellä Gasumin liikennekaasujen myynnistä raskaalle kalustolle Suomessa. Janin tehtävänä Gasumilla on auttaa yrityksiä vähentämään logistiikasta syntyviä päästöjä kustannustehokkuutta unohtamatta.
Heikki Ruuhijärvi, Sales Director, NCS Finland Oy
Heikillä on 20 vuoden kokemus kansainvälisen logistiikan myynnistä, markkinoinnista ja viestinnästä. Työnantajina ovat olleet Scansped Oy, DFDS Transport Oy, VR Transpoint ja tällä hetkellä NCS Finland Oy:ssä. Lisäksi CV:stä löytyy kymmenen vuoden media-alan jakso, jolloin Heikki työskenteli Radio Novassa, Metro-lehdessä sekä Otavamediassa. LOGY Etelä:n toiminnassa Heikki on nyt neljättä vuotta mukana.

Laura Ruohola, hankinta-asiantuntija, SOK

Laura on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulusta pääaineenaan toimitusketjujen johtaminen. Työtaustaa hänellä on tilaus-toimitusketjun hallinnasta ja operatiivisesta ostamisesta sekä epäsuorissa että suorissa hankinnoissa. Tällä hetkellä Laura työskentelee SOK:n Epäsuorat Hankinnat -yksikössä hankinta-asiantuntijana. Laura on ollut aiemmin mukana myös LOGY:n Young Professionals -toiminnassa.

Simo Halkosaari, logistiikkajohtaja, rakentaminen ja talotekniikka, Kesko Oyj

DI, Teknillinen yliopisto, pääaineena tuotantotalous. Viimeiset kolme vuotta Keskon rakentamisen ja talotekniikan divisioonassa logistiikkajohtajana. Vastuualueena Suomen operatiivinen logistiikka. Tätä ennen 30 vuotta työuraa Keskolla erilaisissa logistiikan tehtävissä eri toimialayhtiöissä.

Tapio Hyvönen, Transport and Customs Manager, Finland & Baltics, Paulig Group

Hiekkalaatikon kuorma-autojen parista rekan ratin taakse ja sieltä opiskelemaan logistiikkaa Jyväskylään, josta Porvoon ja Lyypekin kautta pääkaupunkiseudulle kansainvälisen liikenteen pariin. Lopulta tie vei reilu parikymmentä vuotta sitten Pauligille toimitusketjun haasteita ratkomaan. 80-luvun lopulta lähtien LOGYn jäsen, kerran yksi kausi hallituksessa ja nyt toista kautta Etelän johtoryhmässä.

Joanna Luukkonen, Capgemini Finland Oy
Kari Vilppula, Espoon kaupunki
Raija Laitonen, Icopal Oy
Hysein Harman, Bosch Nordic
Ville Keränen

Tulevia tapahtumia:

Menneet tapahtumat:

LOGY Etelä järjesti Vastuullisesti kuluttajalle -webinaarin

Huhtikuun webinaarissa pohdittiin yhdessä muuttuvaa kuluttajakäyttäytymistä sekä vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä toimitusketjussa.

LOGY Etelä järjesti virtuaalisen yritysvierailun Fortumin Riihimäen jätteenkierrätyslaitokselle

Kiertotalouden ratkaisut antavat ihmiskunnalle aseet ilmastokriisin vastaiseen taisteluun ja maapallon kantokyvyn turvaamiseen. Puhtaamman maailman tavoittelu vaatii kuitenkin edelläkävijöitä.