SCM-foorumi

SCM-foorumi on avoin ja puolueeton kohtaamispaikka toimitusketjujen ammattilaisille — niin palveluiden käyttäjille kuin tarjoajillekin.

Foorumin tavoitteena ovat

  • toimijoiden kompetenssien kasvattaminen
  • kontaktien luominen sekä
  • alan tunnettuuden nostaminen.

Lisäksi haluamme nostaa alan arvostusta keskeisenä yrityksen tuloksentekijänä.

SCM-foorumi kehittää toiminnallaan myös toimitusketjujen hallinnan koulutusta ja tutkimustoimintaa. Tärkeänä painopistealueena toiminnassamme on älykkäiden toimitusketjujen edistäminen.

Toiminta

LOGYn jäsenille SCM-foorumin toiminta näkyy erityisesti foorumitilaisuuksien kautta. Foorumitilaisuuksissa alan ammattilaiset jakavat kokemuksiaan SCM-foorumin johtoryhmän valitsemista aiheista. Järjestämme 8-9 foorumitapahtumaa vuodessa. Tilaisuudet ovat joskus miniseminaareja, joskus paneeli- ja roundtable tyyppisiä keskusteluja, väittelyitä tai muita tiedonjakotilaisuuksia. 

Tapahtumat on suunnattu LOGYn yritysjäsenten nimetyille henkilöille tai LOGYn aktiivipaketin hankkineille henkilöjäsenille.

Alla tallenteita vuonna 2018 striimatuista tilaisuuksista:

Täältä löydät lisäksi opiskelijan kirjoittaman yhteenvedon vuonna 2017 järjestetystä Analytiikka ja digitalisuus toimitusketjun hallinnassa -tilaisuudesta.

SCM-foorumin tietoiskut

SCM-foorumilaiset ovat myös olleet aktiivisia toimitusketjun hallintaan liittyvien tietoiskuvideoiden tuottamisessa. Otamme mielellämme vastaan vinkkejä uusista kiinnostavista aiheista!

SCM-foorumin johtoryhmä 2022

Susanna AlajaHead of Materials Management, Telia


Seppo Behm, Palvelupäällikkö, Toimitusketju, Alko

Pitkän linjan alkolainen, joka on toiminut yli 30-vuotisen uransa aikana toimitusketjun eri vaiheissa monipuolisissa, pääosin asiantuntija- ja kehitystehtävissä. Työhistoriaan mahtuu niin myyntiä kuin ostamista, tuontihuolintaa ja kysynnän ennustamista. Tätä nykyä varmistan tiimini kanssa Alkon myymälätoimitusten ja myymälätuen laadukkaan toteutumisen. Prosessien jatkuvan kehittämisen, LEAN-filosofian ja tiedolla johtamisen periaatteet pyrin pitämään johtoajatuksinani päivittäisessä työssä.


Tuomo Hursti, Supply Manager, Borealis

Toisen polven Borealislainen jolla 15 vuoden kokemus S&OP:a tuotannonsuunnittelun puolelta. Kokemusta niin lyhyen kuin keskipitkän aikavälin suunnittelusta niin paikallisesti kuin globaalistikin. Nykyisessä tehtävässä vedän Borealiksen sekoitelaitosten suunnittelua johtamalla tiimiä joka sijaitsee ympäri Eurooppaa.


Tuija Jalanko, Supply Chain Manager, Mediq Suomi

Koulutukseltani olen tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä ja vuodesta 2005 saakka olen toiminut monipuolisissa logistiikan ja toimitusketjun tehtävissä kemianteollisuuden ja terveydenhuollon toimialoilla sekä liikkeenjohdon konsultoinnissa. Nykyisin työskentelen Mediqillä vastuullani logistiikka-, kuljetus- ja ostotoiminnot. Toimitusketjun kehittäminen, digitalisaatio ja jatkuva parantaminen ovat lähellä sydäntäni ja näitä teemoja haluan edistää myös laajemmin yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa!


Pia Lehtiniemi, Supply Chain and Supplier Relations Manager, Tamro

Toimitusketjun hallinta ja monenlaisin menetelmin prosessien, työkalujen ja toimittajayhteistyön kehittäminen on ollut työurani kantava teema. Kokemusta löytyy pidemmältä ajalta vähittäiskaupan parista, monen eri kategorian ja erityyppisten liiketoimintalogiikoiden kannalta, niin asiantuntijana kuin erilaisten tiimien vetovastuussa toimimisesta. Tällä hetkellä vastaan toimitusketjun hallintaan liittyvästä asiakaskokemuksesta ja operaatioista Tamrossa. Me toimitamme terveyttä suomalaisille, kehitämme terveydenhuoltoa ja monenlaisia palveluita lääke- ja terveysalan toimijoille.


Suvi Moll, Senior Lecturer, Head of Degree Programme, Metropolia

Toimitusketjun hallinta, kansainvälisyys ja koulutuksen kehittäminen ovat lähellä sydäntäni. Työurallani olen toiminut monipuolisesti niin operatiivisissa kuin kehittämistehtävissä logistiikan, toimitusketjun hallinnan ja hankinnan saralla. Tällä hetkellä vastaan Metropolia ammattikorkeakoulun liiketalouden osaamisalueen kahdesta englanninkielisestä Bachelor of Business Administration -koulutusohjelmasta. Lisäksi opetan toimitusketjun hallinnan opintojaksoilla, ohjaan tradenomi- ja YAMK -tradenomiopiskelijoiden opinnäytetöitä sekä toimin aktiivisesti erilaisissa kehittämisverkostoissa. Tavoitteenamme on kouluttaa kansainvälisen kaupan ja toimitusketjun hallinnan osaajia, joilla on erinomaiset tiedot ja taidot toimia asiantuntijoina ja kehittäjinä monipuolisissa kansainvälisissä tehtävissä.

 


Mari Nenonen, Global Process Owner, Warehousing and Distribution, Fiskars Finland Oy


Timo Rantala, Head of Integrated Business Planning, Tikkurila (varapj)


Olli-Petteri Salo, Vice President, Global Logistics Management, Customer Logistics, Metso Outotec

Olen toiminut yli 10 vuotta toimitusketjun hallintaan liittyvissä eri työtehtävissä, operatiivisien prosessien kehittämisestä & ylläpidosta strategisiin hankkeisiin globaalisti ja opiskeluaikanani pääaineeni oli tuotantotalous. Nykyisessä tehtävässäni Metso Outotecilla vastaan tiimini kanssa globaalisti logistiikan hankinnasta ja hallinnasta, sisältäen kaikki kuljetusmuodot, varastoinnin, pakkaamisen ja logistiikkaan liittyvät lisäpalvelut sekä logistiikka partnereiden yhteistyön. Tällä hetkellä minua erityisesti kiinnostaa toimitusketjujen kokonaisvaltainen näkyvyys ja hallittavuus nykymaailmassa hyödyntäen digilisaation mahdollisuuksia.


Harri VähävihuHead of SCM Digitalization, SSAB

Lähes kahdenkymmenen operatiivisen Supply Management johtovuoden jälkeen olen kehittämässä digitaalisia apuja toimitusketjun ohjaukseen. Taustaltani olen materiaalitekniikan DI. Toimitusketjun rajattomat mahdollisuudet tehdä asioita paremmin kiehtovat minua. Analytiikka, AI/ML hyödyntämen, visualisointi ja end to end näkyvyys ovat tällä hetkellä työpöydällä.


Tuulia Wennerkoski, VP Supply Chain Management, SOK

Mirka Airas, Senior palvelupäällikkö, LOGY ry

SUOSITTELEN SCM-FOORUMIA!

Erinomainen foorumi saada tietoa koko SCM-alueelta sekä kuulla hyviä esityksiä mielenkiintoisista aiheista ammattilaisten esitteleminä

- Petri Boman, Vice President, Customer Supply Management, Martela

Tahdotko kuulla lisää SCM-foorumin toiminnasta? Lisätietoa antaa:

Airas Mirka
Mirka Airas
Palvelupäällikkö Mirka Airas
Sähköposti: zvexn.nvenf@ybtl.sv
Puhelin: 050 5443261