SCM-foorumi

SCM-foorumi on avoin ja puolueeton kohtaamispaikka toimitusketjujen ammattilaisille — niin palveluiden käyttäjille kuin tarjoajillekin.

Foorumin tavoitteena ovat

  • toimijoiden kompetenssien kasvattaminen
  • kontaktien luominen sekä
  • alan tunnettuuden nostaminen.

Lisäksi haluamme nostaa alan arvostusta keskeisenä yrityksen tuloksentekijänä.

SCM-foorumi kehittää toiminnallaan myös toimitusketjujen hallinnan koulutusta ja tutkimustoimintaa. Tärkeänä painopistealueena toiminnassamme on älykkäiden toimitusketjujen edistäminen.

Toiminta

LOGYn jäsenille SCM-foorumin toiminta näkyy erityisesti foorumitilaisuuksien kautta. Foorumitilaisuuksissa alan ammattilaiset jakavat kokemuksiaan SCM-foorumin johtoryhmän valitsemista aiheista. Järjestämme 6-7 foorumitapahtumaa vuodessa. Tilaisuudet ovat vuosittainen SCM-päivä, webinaareja, yritysvierailuja, joskus paneeli- ja roundtable tyyppisiä keskusteluja tai muita tiedonjakotilaisuuksia. 

Tapahtumat on suunnattu LOGYn yritysjäsenten nimetyille henkilöille tai LOGYn aktiivipaketin hankkineille henkilöjäsenille. Tapahtumista löytyy tallenteita LOGYn eServices alustalta, LOGY Tallennekirjastosta.

SCM-foorumin tietoiskut

SCM-foorumilaiset ovat myös olleet aktiivisia toimitusketjun hallintaan liittyvien tietoiskuvideoiden tuottamisessa. Otamme mielellämme vastaan vinkkejä uusista kiinnostavista aiheista!

SCM-foorumin johtoryhmä 2024

Puheenjohtaja (jaettu): Tuija Jalanko, Operations Director, Thermo Fischer Scientific Oy

Koulutukseltani olen tuotantotalouden diplomi-insinööri Otaniemestä ja vuodesta 2005 saakka olen toiminut monipuolisissa logistiikan ja toimitusketjun tehtävissä kemianteollisuuden ja terveydenhuollon toimialoilla sekä liikkeenjohdon konsultoinnissa. Nykyisin työskentelen Thermo Fisher Scientificilla vastuullani lääkinnällisten laitteiden ja reagenssien valmistus, asiakaspalvelu sekä logistiikka-, kuljetus- ja ostotoiminnot. Toimitusketjun vastuullinen kehittäminen, digitalisaatio ja jatkuva parantaminen ovat lähellä sydäntäni ja näitä teemoja haluan edistää myös laajemmin yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa!


Puheenjohtaja (jaettu): Olli-Petteri Salo, Vice President, Global Logistics Management, Customer Logistics, Metso Oyj

Olen toiminut yli 10 vuotta toimitusketjun hallintaan liittyvissä eri työtehtävissä, operatiivisien prosessien kehittämisestä & ylläpidosta strategisiin hankkeisiin globaalisti ja opiskeluaikanani pääaineeni oli tuotantotalous. Nykyisessä tehtävässäni Metsolla vastaan tiimini kanssa globaalisti logistiikan hankinnasta ja hallinnasta, sisältäen kaikki kuljetusmuodot, varastoinnin, pakkaamisen ja logistiikkaan liittyvät lisäpalvelut sekä logistiikka partnereiden yhteistyön. Tällä hetkellä minua erityisesti kiinnostaa toimitusketjujen kokonaisvaltainen näkyvyys ja hallittavuus nykymaailmassa hyödyntäen digilisaation mahdollisuuksia

Tomi Arola,  Head of Global Logistics, K.Hartwall Oy Ab

Olen työskennellyt yli 20 vuotta globaalissa toimintaympäristössä logistiikan, hankinnan ja tuotannon SCM liittyvien tehtävien parissa. Olen erityisesti keskittynyt operatiivisen toiminnan ja kehitysprojektien läpiviemiseen varmistaen luotettavat ja kustannustehokkaat logistiikkaratkaisut. Erityisesti olen keskittybyt kustannustehokkuuden lisäämiseen ja asiakastarpeiden huomioimiseen. Prosessien digitalisoinnissa olen ollut mukana ja etsinyt soveltuvat ratkaisut. Nykyisessä tehtävässä vastaan globaalisti logistiikan hankinnasta ja operatiivisesta toiminnasta, sisältäen eri kuljetusmuodot sekä pakkaus- ja varastotoiminnot. Painopisteenä on nyt kustannustehokas ja asiakasystävällinen toimitusketju digitalisaatiota hyväksi käyttäen. Liiketoimintamme on jatkuvassa kasvussa ja haemme joustavia sekä ympäristöystävällisiä ratkaisuja, erityisesti digitaalisten reaaliaikaisten alustaratkaisujen avulla, varmistaaksemme parhaan asiakastyytyväisyyden.

Seppo Behm,  Ennuste-ja täydennysanalyytikko, Toimitusketju, Alko Oy

Pitkän linjan alkolainen, joka on toiminut yli 30-vuotisen uransa aikana toimitusketjun eri vaiheissa monipuolisissa, pääosin asiantuntija- ja kehitystehtävissä. Työhistoriaan mahtuu niin myyntiä kuin ostamista, tuontihuolintaa ja kysynnän ennustamista. Tätä nykyä varmistan tiimini kanssa Alkon myymälätoimitusten ja myymälätuen laadukkaan toteutumisen. Prosessien jatkuvan kehittämisen, LEAN-filosofian ja tiedolla johtamisen periaatteet pyrin pitämään johtoajatuksinani päivittäisessä työssä.

Minna Väisänen, Director, Logistics, Valmet Oyj

Olen työskennellyt yli 20 vuotta globaalissa toimintaympäristössä, erilaisissa logistiikan ja kaupan ja viennin rahoituksen tehtävissä, varmistaen luotettavat logistiikkaratkaisut sekä kaupalliselta ja poliittiselta riskiltä suojautumisen. Erityinen fokus kustannustehokkuuden lisäämisessä, prosessien digitalisoinnissa ja konsernitason harmonisoinnissa. Nykyisessä tehtävässä vastaamme globaalisti logistiikan hankinnasta, mukaan lukien eri kuljetusmuodot ja pakkaus- ja varastointitoiminnot. Pyrimme myös löytämään yhä joustavampia, kustannustehokkaampia ja kestävämpiä globaaleja logistisia ratkaisuja tukemaan liiketoimintamme kasvua.

Pia Lehtiniemi, Supply Chain and Supplier Relations Manager, Tamro Oyj

Toimitusketjun hallinta ja monenlaisin menetelmin prosessien, työkalujen ja toimittajayhteistyön kehittäminen on ollut työurani kantava teema. Kokemusta löytyy pidemmältä ajalta vähittäiskaupan parista, monen eri kategorian ja erityyppisten liiketoimintalogiikoiden kannalta, niin asiantuntijana kuin erilaisten tiimien vetovastuussa toimimisesta. Tällä hetkellä vastaan toimitusketjun hallintaan liittyvästä asiakaskokemuksesta ja operaatioista Tamrossa. Me toimitamme terveyttä suomalaisille, kehitämme terveydenhuoltoa ja monenlaisia palveluita lääke- ja terveysalan toimijoille.

Suvi Moll, Senior Lecturer, Head of Degree Programme, Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy

Toimitusketjun hallinta, kansainvälisyys ja koulutuksen kehittäminen ovat lähellä sydäntäni. Työurallani olen toiminut monipuolisesti niin operatiivisissa kuin kehittämistehtävissä logistiikan, toimitusketjun hallinnan ja hankinnan saralla. Tällä hetkellä vastaan Metropolia ammattikorkeakoulun liiketalouden osaamisalueen kahdesta englanninkielisestä Bachelor of Business Administration -koulutusohjelmasta. Lisäksi opetan toimitusketjun hallinnan opintojaksoilla, ohjaan tradenomi- ja YAMK -tradenomiopiskelijoiden opinnäytetöitä sekä toimin aktiivisesti erilaisissa kehittämisverkostoissa. Tavoitteenamme on kouluttaa kansainvälisen kaupan ja toimitusketjun hallinnan osaajia, joilla on erinomaiset tiedot ja taidot toimia asiantuntijoina ja kehittäjinä monipuolisissa kansainvälisissä tehtävissä.

Aki Borgström, Senior Solution Sales Executive, SAP Finland Oy

Olen kokenut Toimitusketjun muutos- ja liiketoiminnan johtaja, jolla on 20 vuoden toimintakokemus ja liiketoiminnan ymmärrys IT-alalta, myynnistä, toimitusketjusta ja valmistuksesta. Pyrin toteuttamaan uusia ratkaisuja ja rakentamaan asiakkaiden kanssa kannattavaa liiketoimintaa aidosti globaaleissa ja monimutkaisissa ympäristöissä.


Petri LindholmCEO and Partner, Supermind Oy

Olen toiminut koko työurani ns. ”pöydän toisella puolella”, eli myymässä ja toimittamassa toimitusketjun hallinnan tietojärjestelmiä, lähinnä kaupan ja tukkukaupan toimialoille. Peräti 25 vuotta kului Solteqilla ja Aldatalla niin keskusliikkeiden kuin pienempien yritystenkin järjestelmien parissa. Nykyisessä työpaikassani kehitämme prediktiivistä analytiikkaa hyödyntävää oston optimoinnin järjestelmää ja keskustelut asiakkaiden toimitusketjujen kehittämisestä ovat työni arkea ja juhlaa sekä osa ikuista oppimista.

Tomi Pietikäinen, palvelupäällikkö, LOGY ry

SUOSITTELEN SCM-FOORUMIA!

Erinomainen foorumi saada tietoa koko SCM-alueelta sekä kuulla hyviä esityksiä mielenkiintoisista aiheista ammattilaisten esitteleminä

- Petri Boman, Vice President, Customer Supply Management, Martela

Tahdotko kuulla lisää SCM-foorumin toiminnasta? Lisätietoa antaa: