Vuoden 2020 logistikko on Otto Lahti

6.02.2020

Vuoden 2020 Logistikko -tunnustus on myönnetty Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin johtavalle asiantuntijalle Otto Lahdelle. Palkinto myönnettiin hänelle tunnustukseksi työstä HCT (High Capacity Transport) -rekkojen logistiikan tehokkuuden kehittämisen ja päästöjen alentamisen eteen. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn myöntämä palkinto jaettiin tänään vuotuisessa logistiikka- ja hankinta-alan tapahtumassa LOGY Conferencessa Finlandia-talolla.

Traficom alkoi myöntää vuonna 2013 normaalia pidemmille ja painavammille ajoneuvoyhdistelmille kokeilua varten poikkeuslupia. Otto Lahti on toiminut avainhenkilönä kokeilujen johtamisessa ja ideoimisessa, sekä kokeiluihin liittyvissä ratkaisuissa ja tutkimuksissa.

”Otto on alusta asti suhtautunut testauksiin intohimoisesti uusien mahdollisuuksien etsimisenä. Käytännön kokeiluja oli paljon ja sen ympärillä tehtiin laajasti myös tutkimusta ja järjestettiin erilaisia tapahtumia. Kun keskustelee prosessissa mukana olleiden henkilöiden kanssa, kaikki tuovat esiin Otto Lahden. Hän pisti kaiken peliin. Hänestä tuli HCT-asiantuntija, jota kaikki arvostivat ”, LOGYn palkintovaliokunnan jäsen Pekka Aaltonen kertoo.

Kokeilujen ja tutkimusten pohjalta asia eteni ministerin ohjauksella säädösmuutosten kartoittamiseen ja toteuttamiseen. Lopputulemana lainsäädäntöä muutettiin vuoden 2019 alusta siten, että se mahdollisti aikaisempaa pidemmät – jopa 34,5 metriä pitkät – yhdistelmät.

”Itse pidin aina tärkeimpänä, että homma etenee ja koko ajan opitaan uutta. Tekemisen meininki oli tärkeämpää kuin tarkka suunnitelma”, Lahti kuvailee prosessia.

Vuosittain jaettavan palkinnon tarkoituksena on edistää Suomen kilpailukykyä tukevaa oston, logistiikan ja toimitusketjun hallinnan kehittämistä palkitsemalla alan osaajia. Vuodesta 1986 lähtien myönnetty palkinto myönnetään oston/logistiikan kehittämisestä aktiivivaiheessa olevalle henkilölle. 

Lisätiedot:

Markku Henttinen
toimitusjohtaja
markku.henttinen@logy.fi
p. 0400 730 073