Humanitaarisen logistiikan konkari Karen Spens valittu Vuoden Logistikoksi

08.02.2024

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry on myöntänyt palkinnot vuoden 2023 Logistikolle ja Hankintayritykselle. Tunnustukset julkistettiin 8.2.2024 vuotuisessa logistiikka- ja hankinta-alan tapahtumassa LOGY Conferencessa Helsingissä.

Vuoden Logistikoksi valittiin kauppatieteiden tohtori Karen Spens, joka on merkittävästi vaikuttanut logistiikan tiedeyhteisön rakentumiseen Suomessa.

Spens on edistänyt erityisesti humanitaarisen logistiikan tutkimusta ja koulutusta. Hän on yksi kauppakorkeakoulu Hankenin HUMLOG-tutkimusinstituutin (Humanitarian Logistics and Supply Chain Research Institute) perustajista ja on julkaissut useita aihepiiriä käsitteleviä kirjoja.

Hän on ollut myös mukana käynnistämässä kansainvälisesti palkittua Business Lead -ohjelmaa, joka tarjoaa korkeasti koulutetuille maahanmuuttajille ja pakolaisille mahdollisuuden tutustua suomalaiseen työelämään ja pyrkii integroimaan heitä täkäläiseen yrityskulttuuriin.

”Spens on vahva verkostoituja akateemisen maailman, yrityssektorin ja kansalaisjärjestöjen välillä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Hän on helposti lähestyttävä, kuunteleva, kannustava, innovatiivinen ja rohkeasti uuteen tarttuva”, perustelee LOGYn palkintovaliokunnan puheenjohtaja Anna Aminoff valintaa.

”Olen todella otettu ja kiitollinen tästä suuresta kunniasta ja siitä, että työni humanitaarisen logistiikan parissa huomioidaan”, toteaa Karen Spens. ”Nykyisessä työssäni yhdessä Euroopan suurimmista kauppakorkeakouluista logistiikan asiantuntemus antaa erinomaiset edellytykset ajatella kokonaisvaltaisesti, ja uskon vakaasti, että toimitusketjun ymmärrys on keskeinen yritysjohdolle ja yrityksen tulokselle.”

Spens on toiminut syksystä 2022 lähtien Norjan suurimman kauppakorkeakoulun Handelshøyskolen BI:n rehtorina. Hän on sekä ensimmäinen ei-norjalainen henkilö että ensimmäinen nainen, joka on tullut valituksi BI:n johtoon. Tätä ennen hän työskenteli pitkään Hankenilla logistiikan ja yritysmaantieteen professorina, vararehtorina ja vuosina 2015–2022 rehtorina.

Vuoden 2023 Hankintayrityksen palkinto myönnettiin ValueSource Partners Oy:lle.

Vuosittain jaettavien palkintojen tarkoituksena on huomioida ansioituneita osaajia ja siten edistää kotimaisen hankinnan ja logistiikan kehittymistä.

Lisätiedot:


Maarit Mänttäri
Liiketoiminta- ja kehityspäällikkö, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry
p. +358 40 097 5480, maarit.manttari@logy.fi

Ole Petter Syrrist-Leite
Head of External Communication, Corporate Communication and Public Affairs, BI Norwegian Business School
p. +47 46 410 610, ole.p.syrrist-leite@bi.no

LOGY ry on Suomen suurin logistiikan ja hankinnan asiantuntijoiden verkosto, jonka missio on nostaa suomalaisen hankinnan ja logistiikan osaamista maailman huipputasolle. LOGYllä on yli
5 000 henkilöjäsentä ja noin 350 yritys- ja yhteisöjäsentä.