Kuljetusyhtiöt toivovat VR:n tavaravaunujen vapauttamista kilpailuun nopeasti

04.08.2017

Kuljetusyhtiöt toivovat VR:n tavaravaunujen vapauttamista kilpailuun nopeasti
Kauppalehti, 04 Aug 2017, 4-5:-
Teollisuuden kuljetuksia saattaa tulla uuteen jakoon satojen miljoonien eurojen edestä. Kuljetusyhtiöt haluavat, että LVM ryhtyy siirtämään VR Groupin tavaravaunuja vapaaseen kilpailuun ripeällä aikataululla. Tavaraliikenne kiskoilla on jo vapautettu kilpailulle, mutta vaunut kuuluvat yhä VR:n monopoliin.
Kuljetusliike Baltic Bulkin hallituksen jäsen Mikko Laaksonen kiirehtii VR:n vaunukaluston tuomista vapaaseen kilpailuun, kuten Ruotsissa on tehty. Rekkayhtiöt voisivat tällöin vuokrata VR:n vaunuja.
Yksityisomisteinen tavaraliikenteen rautatieyhtiö Fenniarail on investoinut vetureihin yli 10 milj. euroa. Yrityksen hallituksen puheenjohtaja Petri Lempiäinen odottaa, että hallitus kehittää pikaisesti ratkaisun, joka mahdollistaa VR Groupin tavaravaunujen vuokrauksen.
VR Group ja Posti Group eivät avaa kumipyöräliikenteen kannattavuutta. Tämä kaihertaa kilpailijoita. Posti Groupin halliuksen puheenjohtaja Markku Pohjola kommentoi, että yhtiö palvelee markkinoita, ei kilpailijoitaan.
Auramaa-yhtiöiden toimitusjohtaja Pekka Auramaa ja Kantola & Koramon toimitusjohtaja Ville Koramo katsovat, että valtion omistamien kuljetusyhtiöiden pitäisi noudattaa samaa avoimuutta kuin yksityisten yritysten.
©M-Brain