Logistiikkakiinteistöjen vuokrat nousussa

08.11.2017

Logistiikkakiinteistöjen vuokrat nousussa
Talouselämä, 08 Nov 2017, online:-
Kiinteistöasiantuntijayritys JLL arvioi, että hyvällä paikalla sijaitsevien logistiikkakiinteistöjen vuokrat nousevat tulevaisuudessa. Ykkösluokan logistiikkakiinteistöjen arvot ovat nousseet jo neljän peräkkäisen kvartaalin ajan. Vuoden 2017 toisen kvartaalin hintataso on noin 1 670 euroa neliöltä, mikä vastaa lähes vuoden 2007 alkuvuoden tasoa.
JLL:n Suomen toimitusjohtajan Tapani Pirin mukaan verkkokaupan yleistymisen myötä perinteisille isoille keskusvarastoille on vähemmän kysyntää. Nyt kysytään lyhyempään varastointiin sopivia läpivirtausvarastoja. Ajanmukaisten varastotilojen hinnat ja vuokratasot ovat korkeammalla kuin perinteisten.
Sijaintina sijoittajia kiinnostaa Kehä III Juvanmalmille asti, Vantaan Hakkila ja Tuusulan Jussla. Piri arvioi, että parhailla alueilla nähdään jopa vanhojen logistiikkahallien purkamisia uusien tieltä. Varasto ja niihin liittyvä logistiikka ulkoistetaan usein kolmannelle osapuolelle, esimerkiksi Postille ja DB Schenkerille. Uusien vuokrasopimusten kesto on noin neljä vuotta.
©M-Brain
Link to original article