LOGY Etelä järjesti yritysvierailun Swecolle

23.11.2021

Yritysvierailulla 23.11. kuulimme sisälogistiikan automaatioratkaisuista ja mobiilirobottien käytöstä sairaaloissa.

LOGY Etelä järjesti 23.11. yritysvierailun Swecolle – Euroopan johtavalle rakennetun ympäristön ja teollisuuden asiantuntijalle. Swecon missiona on suunnitella houkuttelevia tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Tilaisuudessa esiintyivät tuotannon ja sisälogistiikan automaation asiantuntija Rami Syrjä sekä elintarviketeollisuuden ja terveydenhuollon logistiikkaan erikoistunut Ville Ruuskanen.

Esityksessään Rami kävi läpi nykyaikaisia automaatioratkaisuja tuotannon ja varastonnin tarpeisiin. Potentiaalisia ratkaisuja ja teknologioita on paljon, jolloin keskeiseksi asiaksi muodostuu tapauskohtainen asiakkaan toiminnan ja tarpeen ymmärtäminen. Tämän jälkeen voidaan keskittyä optimaalisimman ratkaisun määrittelyyn.

Villen puheenvuorossa tutustuttiin mobiilirobotin käytön haasteisiin ja mahdollisuuksiin monitahoisessa sairaalaympäristössä. Ratkaisut ovat toteutettavissa myös teollisuuden vastaavissa käyttötarpeissa. Case -esimerkkinä toimi Seinäjoen keskussairaala, jossa tavarakuljetuksia on automatisoitu mobiiliroboteilla.

Tilaisuus kytkeytyi LOGY Etelän syksyn teemaan: Innovaatiot ja älykkäät ratkaisut toimitusketjuissa. Puheenvuorojen ajankohtaiset aiheet herättivät aktiivista keskustelua osallistujien kesken. Suuri kiitos Swecolle ja osallistujille!