Nopeasti kasvanut Valmet Automotive pokkasi Vuoden Alihankkijan palkinnon

26.09.2023

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry on myöntänyt palkinnot vuoden 2023 Alihankkijalle ja Päähankkijalle. Tunnustukset julkistettiin 26.9.2023 Alihankinta-messujen avajaisissa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa.

Vuoden 2023 Alihankkijaksi valittiin Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinja, joka kehittää ja valmistaa akkumoduuleja ja -järjestelmiä niin autoteollisuuden kuin muiden alojen toimijoiden käyttöön.

Akkujärjestelmien kysyntä on kasvanut voimakkaasti, kun liikenteen sähköistyminen on viime vuosina edennyt kiihtyvää tahtia. Yritys on kyennyt reagoimaan markkinoiden muutoksiin ripeästi: ensimmäinen suursarjatuotantoon soveltuva akkutehdas aloitti toimintansa Salossa vuonna 2019, toinen Uudessakaupungissa syksyllä 2021 ja kolmas Saksan Kirchardtissa vuoden 2023 alkupuolella.

”Vuoden 2023 Alihankkija on haastavalla toimialallaan tavoitellut kasvua ennakkoluulottomasti ja kunnianhimoisesti. Valmet Automotiven kasvutahti akkuliiketoiminnassa hakeekin vertaistaan, ja tästä yrityksen liiketoimintalinjasta on lyhyessä ajassa kehittynyt sekä merkittävä työllistäjä Suomessa että varteenotettava toimija globaaleilla markkinoilla”, perustelee LOGYn Alihankinnan palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo valintaa.

"Valmet Automotiven akkuliiketoiminnalle on suuri kunnia tulla palkituksi Vuoden Alihankkijana. Tämä on osoitus siitä, että olemme tehneet oikeita asioita ja etenemme oikeaan suuntaan. Samalla kuitenkin pidämme mielessä, että edessä on vielä paljon tehtävää ja monia tavoitteita saavutettavaksi", toteaa Valmet Automotiven Salon akkutehtaan johtaja Kimmo Suupohja.

Vuoden Päähankkijana palkittiin Sako Oy.

Vuoden Alihankkija ja Vuoden Päähankkija -palkintoja on myönnetty vuodesta 1987 lähtien. Valinnat tekee LOGYn Alihankinnan palkintovaliokunta. Tunnustusten tarkoituksena on edistää suomalaisen tuotannon kilpailukykyä tukevaa verkostoitumista.

Lisätiedot:


Markku Henttinen
Toimitusjohtaja, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry
p. 050 370 7745, markku.henttinen@logy.fi

Mikael Mäki
Viestintäpäällikkö, Valmet Automotive
p. 050 317 4308, mikael.maki@valmet-automotive.com

LOGY ry on Suomen suurin logistiikan ja hankinnan asiantuntijoiden verkosto, jonka missio on nostaa suomalaista hankinnan ja logistiikan osaamista maailman huipputasolle. LOGYllä on yli 5 000 henkilöjäsentä ja noin 360 yritys- ja yhteisöjäsentä.