Perinteitä kumartelematon toimintatapa toi Odalle Sisälogistiikan Innovaatiopalkinnon

07.09.2023

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry on jakanut vuoden 2023 Sisälogistiikan Innovaatiopalkinnon. Tunnustus julkistettiin 7.9.2023 Helsingissä järjestetyssä Sisälogistiikkapäivässä, joka on alan asiantuntijat vuosittain yhteen kokoava ammattitapahtuma.

Vuoden 2023 Sisälogistiikan Innovaatiopalkinnon sai Oda Finland Oy. Tuomaristo perustelee valintaa sillä, että yrityksen lähestymistapa sisälogistiikan organisoimiseen on ennakkoluuloton ja täysin tavanomaisesta poikkeava.

Oda on halunnut pitää toimitusketjunsa hallinnan omissa näpeissään, ja esimerkiksi koko toimitusketjun optimoivan toiminnanohjaus-, varastonhallinta- ja kuljetussuunnittelujärjestelmän takana on yhtiön oma runsaslukuinen koodaritiimi.

”Lisäksi Odalla on panostettu voimakkaasti jatkuvan parantamisen malliin. Datan läpinäkyvyys ja avoimet päivittäisjohtamisen mallit ovat mahdollistaneet sen, että koko henkilökunta pystyy osallistumaan innovointiin ja toiminnan kehittämiseen. Tämä puolestaan vahvistaa henkilöstön sitoutumista ja nostaa motivaatiota”, kehuvat LOGYn Sisälogistiikkafoorumin puheenjohtajat Pekka Molarius ja Jussi Peltola.

"Tämä on aivan mahtava saavutus ja osoitus siitä, mitä yhteenpuhaltavalla ja määrätietoisella työyhteisöllä voi näinkin lyhyessä ajassa saada aikaan. Tästä kiitos kuuluu koko Odan tiimille!" iloitsee Oda Finlandin Site Operations Manager Viktor Hollsten.

Norjalaislähtöinen Oda on ruoan verkkokauppaan keskittyvä teknologiayhtiö. Kesällä 2023 se lopetti tuotteiden kotiinkuljetukset suomalaiskuluttajille, mutta alkoi kartoittaa mahdollisuuksia jatkaa toimintaa Suomen markkinoilla tarjoten logistiikkaa palveluna muille kaupan alan yrityksille. Yhtiöllä on 14 000 neliömetrin keräilykeskus Vantaalla Helsinki-Vantaan lentoaseman läheisyydessä.

Vuosittain jaettavan Sisälogistiikan Innovaatiopalkinnon tarkoituksena on edistää kotimaisen sisälogistiikan kehittymistä palkitsemalla alan osaajia.

Lisätiedot:

 

Markku Henttinen
Toimitusjohtaja, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry
p. 0400 730 073, markku.henttinen@logy.fi

Viktor Hollsten
Site Operations Manager, Oda Finland Oy
p. 040 775 2682, viktor.hollsten@oda.com

LOGY ry on Suomen suurin logistiikan ja hankinnan asiantuntijoiden verkosto, jonka missio on nostaa suomalaista hankinnan ja logistiikan osaamista maailman huipputasolle. LOGYllä on yli 5 000 henkilöjäsentä ja noin 360 yritys- ja yhteisöjäsentä.