Pitsiä ja Matkailulogistiikkaa: Yhdistämässä perinteitä ja nykyaikaista logistiikkaa

28.07.2023

LOGY ry:n järjestämä Pitsiä ja Matkailulogistiikka -tapahtuma houkutteli osallistujia Rauman satamakaupunkiin, jossa kulttuuri ja logistiikka kohtaavat ainutlaatuisella tavalla. Tapahtuman inspiroivat puheenvuorot ja käytännön opastus pitsinnypläykseen jättivät osallistujille pysyvän muistijäljen.


Tilaisuus järjestettiin kiinteässä yhteistyössä Port of Rauman ja Rauman kaupungin kanssa, ja sen tavoitteena oli yhdistää perinteinen käsityötaito nykyaikaiseen logistiikkaan ja matkailuun. Tapahtuma avattiin Rauman kaupungin kaupunkikehitysjohtaja Satu Saarisen puheenvuorolla, jossa hän käsitteli logistiikan merkitystä matkailulle ja sen vaikutuksia alueen elinvoimaan. Saarinen korosti erityisesti, kuinka matkailun kehittyminen ja kasvu on suoraan sidoksissa tehokkaaseen logistiikkaan.

"Oli ilo olla mukana järjestämässä Pitsiä ja Matkailulogistiikka -tapahtumaa yhteistyössä LOGY ry:n kanssa. Ymmärrys logistiikan merkityksestä matkailun kehitykselle on olennaista, ja olen iloinen nähdessäni tämän keskustelun etenevän," kertoo Saarinen.

Satakuntaliiton Maakuntahallituksen puheenjohtaja Rainer Lehti keskittyi erityisesti siihen, miten logistiikka voi tukea alueen matkailun kehittämistä. Lehti nosti esille, kuinka Satakunnan alue on täynnä matkailullisesti arvokkaita kohteita, jotka tarvitsevat toimivaa logistiikkaa ollakseen saavutettavissa ja houkuttelevia.

Tapahtuman kohokohta oli ehdottomasti pitsinnypläyksen opetus, jonka veti Terhikki Suominen. Osallistujat pääsivät kokeilemaan tätä perinteistä käsityötaitoa käytännössä. Nypläys sai osallistujat hiljenemään keskittyneeseen työskentelyyn, joka toi tapahtumaan ainutlaatuisen, meditatiivisen tunnelman. Samalla se toi konkreettisesti esille, kuinka perinteiset käsityötaidot ovat osa Rauman kulttuuriperintöä ja identiteettiä.

Tapahtuma tarjosi osallistujille mahdollisuuden oppia uutta sekä kuljetusalasta että Rauman perinteisestä käsityökulttuurista. Se osoitti, kuinka logistiikka ja kulttuuri voivat kohdata toisensa luontevasti ja luoda yhdessä uusia, innostavia näkökulmia.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille sekä tapahtuman mahdollistaneille yhteistyökumppaneille Port of Rauma ja Rauman kaupunki!