Tehokkaan kilpailutuksen hyödyt liiketoiminnassa

18.04.2023

Kilpailutus on tärkeä osa liiketoimintaa, sillä se auttaa yrityksiä löytämään parhaat toimittajat ja varmistamaan, että ne saavat tarvitsemansa tuotteet ja palvelut oikeaan hintaan. Kilpailutuksen merkitys korostuu entisestään, kun kilpailu ja markkinatilanne kiristyvät.

Tämän päivän monet modernit ja tehokkaat tavat kilpailuttaa toimittajia, voivat auttaa yrityksiä säästämään aikaa ja rahaa. Joitakin esimerkkejä tehokkaista kilpailutusmenetelmistä ovat:

  • Sähköinen kilpailutusjärjestelmä
  • Big data ja data-analytiikka
  • Avoin data ja läpinäkyvyyden vaatimukset

Sähköinen kilpailutusjärjestelmä mahdollistaa kilpailutusprosessin nopean ja tehokkaan toteuttamisen. Big data ja data-analytiikka auttavat yrityksiä löytämään uusia tapoja arvioida potentiaalisia toimittajia ja vertailla niiden tarjouksia. Avoin data ja läpinäkyvyyden vaatimukset ovat lisääntyneet, mikä helpottaa vertailua ja kilpailuttamisen tehokkuutta.

Koulutuksen avulla tehokkaan kilpailutuksen ammattilaiseksi

Tehokkaan kilpailutuksen avulla yritykset voivat löytää parhaat toimittajat nopeammin ja halvemmalla. Lisäksi kilpailutuksen avulla yritykset voivat varmistaa, että he saavat laadukkaita tuotteita ja palveluita, mikä parantaa yrityksen mainetta ja tuottaa lisäarvoa asiakkaille. Kilpailutusprosessin avulla yritykset voivat myös varmistaa, että heidän toimittajansa noudattavat kestävän kehityksen periaatteita.

LOGYn järjestämä koulutus Tehokas kilpailuttaminen – modernit menetelmät, auttaa yrityksiä oppimaan kilpailutuksen parhaat käytännöt ja arviointikriteerit. Koulutus auttaa yrityksiä ymmärtämään, mitkä kriteerit ovat tärkeitä toimittajan valinnassa, kuten hinta, laatu ja luotettavuus. Lisäksi koulutus auttaa yrityksiä ymmärtämään, miten toimittajia voidaan arvioida tehokkaasti ja miten arviointikriteerit voivat muuttua tulevaisuudessa. Koulutuksen vetäjä Petri Hällforsilla on hankinnan ja logistiikan kehittämiskokemusta yli 15 vuoden ajalta kansainvälisen hankinnan, ostotoiminnan, toimitusketjun hallinnan ja logistiikan tehtävissä eri yrityksissä.

"Kilpailutusprosessin avulla yritykset voivat saavuttaa merkittäviä hyötyjä, kuten kustannussäästöjä, laadukkaampia tuotteita ja palveluita sekä kestävän kehityksen periaatteiden noudattamista. Näiden hyötyjen saavuttamiseksi on tärkeää käyttää tehokkaita kilpailutusmenetelmiä ja varmistaa läpinäkyvä ja avoin kilpailutusprosessi", kommentoi Petri Hälfors tehokkaan kilpailutuksen merkityksestä.

Lue lisää Tehokas kilpailuttaminen -koulutuksesta