Teiden ja siltojen heikko kunto hidastaa vientikuljetuksia

26.07.2017

Teiden ja siltojen heikko kunto hidastaa vientikuljetuksia
Kauppalehti, 26 Jul 2017, online:-
Rakennusteollisuuden hallituksen puheenjohtajan Harri Kailasalon mukaan Suomen teiden ja siltojen heikko kunto on iso riesa vientikuljetuksissa. Kuljetuslupien saaminen raskaille lasteille voi kestää viikkoja tai kuukausia, mikä heikentää teollisuuden kilpailukykyä. Kuljetusliikkeet joutuvat mittauttamaan teiden ja siltojen kantavuutta Pirkanmaan ely-keskuksessa tai Liikennevirastossa.
Havator Groupin toimialajohtajan Ari Henrikssonin mukaan kuljetuslupien viipyminen on merkittävä ongelma. Heikon infrastruktuurin ja lupaprosessin vuoksi kuljetus vaatii pitkän valmistelun. Wärtsilän Vaasan-tehtaille pullonkaulana on valtatie 8, jolla liikennemäärät ovat lisääntyneet paljon. Kuljetusliike Silvastissa ihmetellään, miksi tietoa siltojen painojen kestävyydestä joutuu odottamaan pitkään. Osalle kuljetuksista joudutaan etsimään kiertoteitä heikkojen siltojen vuoksi.
Yritykset ihmettelevät, että vaikka rekkojen sallittu paino nostettiin 76 tonniin, siltojen korjauksiin ei ole saatu rahaa. Liikenne- ja viestintäministeriön toivotaan keskittyvän enemmän tiestön kuntoon ja vähemmän digitalisaatioon.
©M-Brain
Link to original article