Uudet IT2015-sopimusehdot helpottavat IT-alan sopimusten tekemistä

20.10.2015

IT2015-sopimusehtojen mallisopimukset ja vakioehdot tarjoavat IT-kentälle selkeät pelisäännöt ja vähentävät riitaisuuksia kaupankäynnissä. IT2015-sopimusehtojen ensisijaisena tavoitteena on helpottaa IT-alan sopimusten tekemistä ja alentaa sopimisesta aiheutuvia kustannuksia.

Lisäyksiä ketterien menetelmien ja pilvipalveluiden osalta

Uudistettuihin sopimusehtoihin on lisätty ketterien menetelmien käyttöä koskevat erityisehdot. Lisäksi on ajanmukaistettu erityisehdot tietoverkon välityksellä toimitettavista palveluista, eli pilvipalvelu-ehdot. Pakettiin kuuluu myös yleiset sopimusehdot, kuusi muuta erityisehtoa ja mallisopimuksia. Alalta tulleiden toivomusten mukaisesti on laadittu malli liiketoiminnan eettisistä periaatteista.

IT2015-sopimusehdot soveltuvat käytettäviksi yritysten välisissä kotimaisissa IT-toimituksissa. Ne on laadittu yhteistyönä Keskuskauppakamarin, Ohjelmistoyrittäjät ry:n, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n, Teknologiateollisuus ry:n ja Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:n kanssa. Uudistuksen yhteydessä on myös kiinnitetty huomiota ehtojen käytettävyyteen.

Informaatioteknologian uudistetut sopimusehdot esitellään ympäri Suomen pidettävällä kiertueella, jonka tarkemman aikataulun näet täältä.

Yritykset voivat tilata lisenssin sopimusehtoihin osoitteesta it2010.fi tai teknologiainfo.net