Uusi logistiikkakeskus Vaasassa toi Wärtsilälle vuoden Sisälogistiikkapalkinnon

09.02.2023

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry on jakanut vuoden 2022 Sisälogistiikkapalkinnon. Tunnustus julkistettiin 9.2.2023 vuotuisessa logistiikka- ja hankinta-alan tapahtumassa LOGY Conferencessa, jonka tapahtumapaikkana oli tällä kertaa Pikku-Finlandia Helsingissä.

Vuoden 2022 Sisälogistiikkapalkinnon sai Wärtsilä Oyj, joka on ennakkoluulottomasti ja huolellisesti suunnitellen lähtenyt modernisoimaan ja tehostamaan sisälogistiikkaansa.

Wärtsilän logistiikkatoiminnot muuttivat vuonna 2022 uuteen logistiikkakeskukseen, joka toimii osana yhtiön Vaasassa sijaitsevaa tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskus Sustainable Technology Hubia.

Tässä toiminnan mullistavassa uudistuksessa siirryttiin useista toimipisteistä ja varastoista keskitettyyn ja tehokkaaseen, valmistusta palvelevaan sisälogistiikkaan. Logistiikkakeskuksen toiminnasta vastaa DHL Supply Chain (Finland) Oy, joka oli mukana myös sisälogistiikan suunnittelussa ja implementoinnissa. Ratkaisussa hyödynnettiin uusinta automaatiotekniikkaa ja ergonomisia konsepteja.

”Kyseessä on mittava sisälogistiikan investointi, jonka ajoitus osui nappiin ja jonka toteuttamisessa sekä aikatauluista että budjetista onnistuttiin pitämään kiinni. Uusien teknologioiden hyödyntämisen myötä on saavutettu sekä varastointitehokkuutta että turvallisempi ja puhtaampi toimintaympäristö. Samalla on pystytty leikkaamaan operatiivisia kustannuksia noin 20 prosentilla”, kehuu LOGYn Sisälogistiikkafoorumin puheenjohtajana viime vuonna toiminut Elina Häme.

Investointi antaa Wärtsilälle hyvät mahdollisuudet jatkuvaan parantamiseen myös tulevaisuudessa.

“Kilpailukyvyn jatkuva parantaminen edellyttää jatkuvaa uusiutumista niin toimintaprosessien kuin järjestelmien suhteen. Uusi logistiikkakeskuksemme on merkittävä askelmuutos toiminnan digitalisoinnissa ja automatisoinnissa ja olemme vakuuttuneita, että nyt tehdyt merkittävät investoinnit mahdollistavat lean-toimintaperiaatteiden ja toiminnan tehostamisen uudelle tasolle”, toteaa Director, Delivery Management Vesa Riihimäki Wärtsilästä.

Sisälogistiikkapalkinnon luovuttivat LOGYn palkintovaliokunnan puheenjohtaja Anna Aminoff ja LOGYn toimitusjohtaja Markku Henttinen. Vuosittain jaettavan palkinnon tarkoituksena on edistää kotimaisen sisälogistiikan kehittymistä.

Lisätiedot:

Markku Henttinen
Toimitusjohtaja, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry
p. 0400 730 073, markku.henttinen@logy.fi

Ari Mäkelä
General Manager, Material Management, Wärtsilä Finland Oy
p. 044 348 8054, ari.makela@wartsila.com

Ilkka Marja-aho
Myyntijohtaja, DHL Supply Chain
p. 050 346 3422, ilkka.marja-aho@dhl.com

LOGY ry on Suomen suurin logistiikan ja hankinnan asiantuntijoiden verkosto, jonka missio on nostaa suomalaisen hankinnan ja logistiikan osaamista maailman huipputasolle. LOGYllä on noin 4 850 henkilöjäsentä ja 350 yritys- ja yhteisöjäsentä. www.logy.fi