Varsinais-Suomen logistiikka-alan tunnustukset jaettu

23.05.2023

Turun kauppakamari ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry ovat jakaneet tunnustusta logistiikka-alan osaajille. Varsinais-Suomen vuoden 2022 logistiikkayritykseksi valittiin Finnlines, ja logistiikkatoimijan tunnustus myönnettiin Tietorahdin kartta -sovelluksen kehittäneelle Janne Lausvaaralle.

Vuoden logistiikkayrityksen palkinto Finnlinesille

”Finnlinesin investointi juuri Naantalin reitille on erittäin tärkeä seudulle ja iso askel myös kohti matkustaja- ja ympäristöystävällistä matkustamista. Uusien alusten ympäristö- ja vastuullisuusnäkökohdat ovat osa kokonaisratkaisua, ja uudet hybridiratkaisut vähentävät polttoaineen kulutusta. Myös lastikapasiteetin kasvu on merkittävä”, summaa Turun kauppakamarin kuljetus- ja logistiikkavaliokunnan puheenjohtaja ja Skanlog Oy:n toimitusjohtaja Janne Aho tunnustuksen myöntämisen perusteita Finnlinesille.

”Merenkulun kehittäminen on Suomelle elintärkeää, ja on hienoa antaa tunnustusta seudulle tulevalle investoinnille näin palkinnonkin muodossa. Uusien laivojen tulo lisää entisestään painetta laittaa myös E18-kehätie kuntoon Raision ja Naantalin väliseltä osuudelta”, jatkaa Aho.

Kuvassa: Staffan Herlin, Finnlines.

”Olemme iloisia tunnustuksesta, ja tunnemme ylpeyttä roolistamme Suomen ulkomaankaupan ja huoltovarmuuden keskeisenä toimijana. Finnlines on viime vuosina investoinut merkittävästi ympäristöystävälliseen teknologiaan ja uusinut aluskantaansa, josta viimeisin esimerkki on syksyllä liikenteeseen tulevat uuden konseptin ropax-alukset. Nämä lisäävät huomattavasti sekä rahti- että matkustajakapasiteettia Naantali–Långnäs–Kapellskär-reitillä”, kertoo Finnlinesin kaupallinen johtaja Staffan Herlin.

Janne Lausvaarasta Vuoden logistiikkatoimija

Tietorahti Oy:n toimitusjohtaja Janne Lausvaara palkittiin Vuoden logistiikkatoimija -tunnustuksella. Hän on kehittänyt ilmaisen karttasovelluksen ammattikuljettajille.

”Lausvaara on saanut paljon positiivista palautetta kuljettajilta, ja hänen tarjoamansa palvelu on saanut erinomaisen vastaanoton. Hän on myös aloittanut palveluvientiä, ja rakkaus logistiikkaan näkyy hänen sitoutumisessaan ja pyrkimyksissään parantaa alaa”, perustelee LOGY Varsinais-Suomen puheenjohtaja Milla Kariluoto valintaa.

Perusteluissaan palkitsemisraati toteaa Lausvaaran tekevän pyyteetöntä työtä logistiikan kehittämiseksi. Hänen innostustaan ja sitoutumistaan alalle raati kehuu ainutlaatuiseksi.

'

Kuvassa: Janne Lausvaara, Tietorahti Oy.

Tunnustukset myönnetään joka toinen vuosi logistiikkayritykselle ja -toimijalle valtakunnallisesti merkittävästä Varsinais-Suomen alueella toteutetusta työstä Suomen logistiikkatoimialan ja logististen palveluiden kehittämiseksi.

Lisätiedot:

  • Milla Kariluoto, puheenjohtaja, LOGY Varsinais-Suomi, puh. 040 512 3252, millakariluoto@gmail.com
  • Janne Lausvaara, toimitusjohtaja, Tietorahti Oy, puh. 045 635 2653, janne.lausvaara@tietorahti.fi
  • Staffan Herlin, kaupallinen johtaja, Finnlines Oyj, puh. 050 565 5257, staffan.herlin@finnlines.com
  • Janne Aho, kuljetus- ja logistiikkavaliokunnan puheenjohtaja ja Skanlog Oy:n toimitusjohtaja, puh. 040 837 5498, janne.aho@skanlog.com