Varsinais-Suomen Vuoden 2015 logistiikkayritys ja logistiikkatoimija valittu

26.11.2015

Turun kauppakamari ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistyksen LOGY ry:n Varsinais-Suomen piiri myöntää vuosittain kunniapalkinnon sekä vuoden logistiikkayritykselle että vuoden logistiikkatoimijalle. Tänä vuonna logistiikkayritys –palkinnon sai Freeco Oy ja logistiikkatoimija –palkinnon Sirpa Korte.

Freeco Oy on maantiekuljetuksiin erikoistunut yritys, joka tarjoaa yritysasiakkailleen kuljetuspalveluja sekä Suomen että Skandinavian, Baltian ja Euroopan alueella. Yritys on perustamisensa jälkeen kasvanut nopeasti ja silti kannattavasti. Logistiikkayrityspalkintoa on jaettu vuodesta 2011. Edellisten vuosien voittajat ovat Baltic Line, Viking Line, Meri-Aura ja Kaukokiito.

”Freecon menestys on hieno esimerkki ennakkoluulottomuudesta ja uskalluksesta lähteä mukaan vahvasti kilpailluilla markkinoilla”, toteaa johtaja Jarkko Heinonen Turun kauppakamarista.

Turun kaupungin joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte palkitaan seudullisen joukkoliikenteen kehittämisestä vuoden logistiikkatoimija -palkinnolla. Korte on tehnyt jo 10 vuoden ajan pitkäjänteistä ja merkittävää työtä joukkoliikenteen kehittämiseksi. Tästä esimerkkinä 1.7.2014 aloittanut kuuden kunnan yhteinen yli rajojen toimiva Turun seudun joukkoliikenne eli Föli. Lisäksi hän osoitti ennakkoluulottomuutta ja edelläkävijyyttä maksujärjestelmän hankinnassa - bussilippuja voi Turussa ostaa kätevästi Föli-mobiilisovelluksen avulla.

“Ei ollut sattuma, vaan pitkäjänteisen työn tulos, että Korte on ensimmäinen henkilöliikenteen puolella tehdyn työn logistiikkatoimijapalkinnon saaja, samaan aikaan kun Fölille myönnettiin palkinto parhaana mobiilimaksua hyödyntävänä yrityksenä 2015.”, toteaa LOGY ry, Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Antti Pekanheimo

Lisätiedot:
Johtaja Jarkko Heinonen, Turun kauppakamari p. 050 60155, jarkko.heinonen@turku.chamber.fi
Puheenjohtaja Antti Pekanheimo, LOGY ry, Varsinais-Suomen piiri, p. 050 5533125, antti.pekanheimo@portofturku.fi

Kuvassa mukana Freecon edustajat Henri Hoikkala ja Timo Ruusunen  Kuvassa joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte ja LOGYn Varsinais-Suomken piirin johtaja Antti Pekanheimo