Vuoden hankinta- ja logistiikka-alan palkintojen saajat on valittu

28.04.2022

Vuoden hankinta- ja logistiikka-alan palkinnot

Valitsimme vuoden 2021 logistiikka-alan yrityspalkinnon saajaksi Sensible 4 Oy:n ja hankinta-alan yrityspalkinnon saajaksi Sievo Oy:n. Vuoden Logistikoksi valitsimme Harri Pursiaisen ja Hankinta-alan ammattilaiseksi Ismo Ojasen. Tunnustukset julkaistiin 28.4. LOGYn jäseniltapäivässä hotelli Presidentissä.

Logistiikka-alan yrityspalkinto annettiin Sensible 4 Oy:lle. Yrityksen kehittämä teknologia mahdollistaa itseohjautuvien autojen toiminnan kaikissa sääolosuhteissa, myös lumisateessa ja sumussa. Yritys kehittää ainutlaatuista älykkään liikkumisen teknologiaa ja on saavuttanut huomattavaa kansainvälistä tunnustusta työstään.

Palkintovaliokunta toivoo, että Sensible 4:n esimerkki kannustaa ja rohkaisee muita suomalaisia yrityksiä kehittämään teknologiaa ja palveluita, joilla voidaan tukea liikennealan digitalisaatiota Suomessa ja alan kasvua kansainvälisillä markkinoilla.

Hankinta-alan yrityspalkinnon sai Sievo Oy. Sievo auttaa asiakkaitaan toimitusketjun (scope3) hiilidioksidipäästöjen analysoinnissa - tämä on palvelu, joka on globaalisti katsoen edelläkävijä. Yritys on edesauttanut monien yritysten spend datan haltuunottoa ja kulujen ymmärtämistä. Sievo on nopeasti kasvanut kansainvälisesti toimivaksi organisaatioksi. Asiakkaina sillä on maailmanlaajuisesti tunnettuja ja arvostettuja brändejä.

Vuoden Logistikoksi valittiin Liikenne- ja viestintäministeriön entinen kansliapäällikkö Harri Pursiainen. Hän palveli valtiota lähes 42 vuotta. Viestintäverkkojen ja digitalisaation edistämisen lisäksi Pursiainen on vaikuttanut merkittävästi valtakunnallisen liikenneverkkosuunnitelman aikaansaamiseen, liikenteen ja viestinnän hallintorakenteen sekä ministeriön uudistamiseen, lainsäädännön kehittymiseen ja etenemiseen kohti fossiilineutraalia liikennettä ja logistiikkaa.

Vuoden Hankinta-alan ammattilaiseksi valittiin Ismo Ojanen. Hän työskentelee useiden kansainvälisten yritysten parissa aidosti globaalilla kentällä. Hänen kunnianhimoinen tavoitteensa on nostaa yleisesti markkinointihankinnan tasoa Suomessa. Ojanen on tehnyt merkittävän uran hankinnan, markkinoinnin ja erityisesti markkinointihankinnan parissa.

Vuosittain jaettavien palkintojen tarkoituksena on edistää kotimaisen hankinnan ja logistiikan kehittymistä palkitsemalla alan osaajia.