Vuoden Logistikko ja Vuoden Logistiikkayritys –tunnustukset jaettiin LOGY Conferencessa

05.02.2015

Tänä vuonna Vuoden Logistikko -palkinnon sai merenkulkuneuvos, kauppatieteiden tohtori h.c. Hans Langh. Vuoden Logistiikkayritys –palkinto myönnettiin puolestaan Leanware Oy:lle.

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n myöntämät Vuoden Logistikko 2015 ja Vuoden Logistiikkayritys 2015 –tunnustukset jaettiin Finlandia-talolla 5.2. LOGY Conference –tapahtumassa. Tänä vuonna Vuoden Logistikko -palkinnon sai merenkulkuneuvos, kauppatieteiden tohtori h.c. Hans Langh. Vuoden Logistiikkayritys –palkinto myönnettiin puolestaan Leanware Oy:lle.

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n palkintovaliokunnan puheenjohtaja Ulla Tapaninen jakoi palkinnot. Vuoden Logistikko 2015 Hans Langh on innovatiivinen uudistaja, jonka suurimpia innovaatiota ovat olleet kehtovälikannet, erikoiskontit ja rikkipesuri. Kehtovälikansilla metallikeloja voidaan kuljettaa vauriotta ja niillä voidaan optimoida laivan vakautta, mikä lisää sekä miehistön, lastin että aluksen turvallisuutta. Erikoiskonteissa metallikelat ja -levyt voidaan kuljettaa vauriotta. Rikkipesurin avulla laivat voivat jatkaa raskaan polttoöljyn käyttöä vielä 1.1.2015 voimaan tulleiden kiristyneiden rikkirajojen aikana, eikä niiden tarvitse siirtyä kalliimman kevyen meridieselin käyttöön. Hans Langh on perustanut Pesupalvelu Hans Langh Oy:n vuonna 1973, Oy Langh Ship Ab:n 1983 ja Langh Ship Cargo Solutions:n 1999.

Vuoden Logistiikkayritys –palkinnon vastaanottivat Leanware Oy:n VP, Customer Relations Anssi Tikka ja Sales Manager Janne Roihu. Leanware on tietojärjestelmiä tuottava tamperelainen yritys, jonka tuotteilla tehostetaan tuotantolaitosten, varastojen, logistiikkakeskusten ja satamien materiaalivirtoihin liittyvää operatiivista työtä. Yrityksen tuotteilla saavutettu tehostamispotentiaali on ollut poikkeuksetta merkittävä ja yrityksen tuotteita on kehitetty edelleen soveltumaan myös pienemmille yrityksille ja tuotannon logistiikan ohjaukseen. Lähestymistavassa asiakasprojekteihin ominaista on olemassa olevien prosessien kyseenalaistaminen ja haastaminen, joka samalla asettaa Leanwaren omallekin toiminnalle kunnianhimoisia haasteita. Yritys on tunnettu hyvästä johtamisesta ja yhdessä tekemiseen perustuvasta yrityskulttuurista.

Lisätiedot:
LOGY ry koulutuspäällikkö Lotte Manninen, p. 0407178242
LOGY ry toimitusjohtaja Markku Henttinen, p. 0400730073

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n vuosittain jakamien hankinnan ja logistiikan palkintojen tarkoituksena on edistää Suomen kilpailukykyä tukevaa oston, logistiikan ja logistiikkaverkkojen kehittämistä palkitsemalla alan osaajia. Tavoitteena on yhdistää käytännön kokemukset ja kehittämistarpeet, tieteellinen tutkimus ja alan koulutus logistiikan jatkuvaksi kehittämiseksi.

Varat palkintoihin myöntää Logistiikan tutkimuksen edistämissäätiö (LTES). Vuoden Logistikko / Hankinta-ammattilainen -tunnustus myönnetään oston/logistiikan kehittämisestä aktiivivaiheessa olevalle henkilölle. Vuoden Hankinta/Logistiikkayritys tai –hanke myönnetään oston tai logistiikan korkeatasoisesta ja pitkäjänteisestä kehittämisestä tai konkreettisesta, toiminnallista ja taloudellista hyötyä tuottavasta ja uutta luovasta oston tai logistiikan kehittämishankkeesta ja/tai tutkimuksesta.

Katso lista aiemmin palkituista tästä