Vuoden Sisälogistiikkapalkinto Verkkokauppa.comin mittavalle logistiikkahankkeelle

07.09.2023

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry on jakanut vuoden 2023 Sisälogistiikkapalkinnon. Tunnustus julkistettiin 7.9.2023 Helsingissä järjestetyssä Sisälogistiikkapäivässä, joka on alan asiantuntijat vuosittain yhteen kokoava ammattitapahtuma.

Vuoden 2023 Sisälogistiikkapalkinnon sai Verkkokauppa.com Oyj, joka on hiljattain toteuttanut päävarastollaan Helsingin Jätkäsaaressa suuren kokoluokan logistiikkahankkeen.

Neljän miljoonan euron investoinnilla sisälogistiikan kehittämiseen yhtiö lähti tavoittelemaan niin kilpailuetua kuin entistä korkeampaa asiakastyytyväisyyttä. Automaatiota hyödyntämällä haluttiin tehostaa sekä työskentelyä että tilankäyttöä varastolla ja tämän myötä nopeuttaa tilausten käsittelyä ja lyhentää toimitusaikoja.

”Toteutettu logistiikkahanke parantaa osaltaan asiakaskokemusta, sillä nyt pystymme toimittamaan pääkaupunkiseudulla tuotteet kotiin jopa tunnin sisällä tilauksesta ympäri vuorokauden. Tilankäytön tehostuttua on mahdollista varastoida ennätysmäärä tuotteita myymälän yhteydessä, ja heti saatavilla olevien tuotteiden valikoima laajeni huomattavasti”, kertoo Verkkokauppa.comin Miika Heinonen.

Oman lisämausteensa hankkeelle antoi se, että automaatio toteutettiin täydessä käytössä olleisiin tiloihin rakennuksessa, jossa myös yhtiön lippulaivamyymälä toimii. Rakennustyö viidennessä kerroksessa ei saanut häiritä kaupan normaalia toimintaa eikä heikentää asiakaskokemusta.

”Verkkokauppa.com suoriutui mallikkaasti nopealla aikataululla toteutetun muutosprojektin hallinnasta haastavassa ympäristössä. Hanke oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut, ja sille asetetut asiakaspalvelu-, tehokkuus- ja kapasiteettitavoitteet saavutettiin hienosti”, kiteyttävät LOGYn Sisälogistiikkafoorumin puheenjohtajat Pekka Molarius ja Jussi Peltola.

Sisälogistiikkapalkinto myönnetään vuosittain sisälogistiikan alueella ansioituneelle yritykselle tai erinomaiselle hankkeelle. Tunnustuksen tarkoituksena on edistää kotimaisen sisälogistiikan kehittymistä palkitsemalla alan osaajia.

Lisätiedot:


Markku Henttinen
Toimitusjohtaja, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry
p. 0400 730 073, markku.henttinen@logy.fi

Miika Heinonen
Head of Logistics & Facilities Services, Verkkokauppa.com Oyj
p. 045 132 7399, miika.heinonen@verkkokauppa.com

LOGY ry on Suomen suurin logistiikan ja hankinnan asiantuntijoiden verkosto, jonka missio on nostaa suomalaista hankinnan ja logistiikan osaamista maailman huipputasolle. LOGYllä on yli 5 000 henkilöjäsentä ja noin 360 yritys- ja yhteisöjäsentä.