Tapahtuman kuvaus Puhujat

Hankintapäivä 2021 – Kilpailukykyä ja kannattavuutta

Paikka: Verkkoseminaari,
Aika: 30.9.2021 9:00 - 14:00

Tapahtuma järjestetään verkkoseminaarina - osallistu helposti ja edullisesti!
Voit katsoa tapahtuman tallenteen kuukauden ajan, 30.10. saakka.


Hankinnan ammattilaiset kokoontuvat tänäkin vuonna yhteen pohtimaan hankinnan nykytilaa ja tulevaisuutta. Virtuaalisena järjestettävän seminaarin teemoina ovat hankinnan yritykselle tuottama kilpailukyky ja kannattavuus. 

Millainen hankinnan roolin tulisi olla yrityksen kokonaisstrategiassa? Millä keinoilla ja työkaluilla hankintatoimi voi parantaa yrityksen tehoa ja tulosta? Asiaa tarkastellaan ainakin seuraavien näkökulmien kautta: hankinnat yrityksen strategiassa, opittuja läksyjä, vastuullisuuden rooli ja kumppanuudet.


Viime vuoden verkkoseminaarimme oli suosittu - mukana oli lähes 200 hankinnan ammattilaista. Lämpimästi tervetuloa linjoille tänäkin vuonna!


Ohjelma

8.45 Liittyminen verkkoseminaariin, yhteyksien testaaminen

9.00 Päivän avaus
Puheenjohtaja Johanna Pakkanen, LOGYn Hankintafoorumin puheenjohtaja

9.05 LOGYn tervetulosanat
Markku Henttinen, toimitusjohtaja, LOGY ry

9.10 Hankinnan strateginen merkitys rakennusalalla/projektiliiketoiminnassa
Harri Savolainen, toimitusjohtaja, Lujatalo Oy

9.45 Toimittajakehittäminen
Jukka Tani, Managing Director & Factory General Manager, Sulzer Pumps Finland Oy

10.20 TAUKO

10.35 Joint Audit Cooperation – Teleoperaattoreiden yhteistyö vastuullisuusasioissa
Susanna Kraft, CPO, Elisa Oyj

11.10 Vastuullisuus on menestyvän liiketoiminnan ytimessä
Ulla Heinonen, toimitusjohtaja, Gaia Consulting Oy

11.45 Back to basics - hankinnan prosessit modernin teknologian näkökulmasta
Keskustelijoina:
Antti Suorsa, Managing Partner, Zeal Sourcing Oy &
Perttu Nihti, Chief Product Officer, Basware Oyj

12.20 TAUKO

13.00 Tavoitteet ja mittarit ostossa
Janne Haverinen, Product Manager, SCM, Leanware Oy

13.10 Paneelikeskustelu: Hankinta kilpailukyvyn edistäjänä
Puheenjohtajana: Ismo Ojanen, Managing Director, Beaufort Marketing Procurement Oy

Panelisteina:
Eija Repo, Procurement Director & Managing Director, Nordic Source Osk
Jaana Koponen, Head of Direct Sourcing, Sourcing and Packaging Development, Operations, Valio Oy
Henrik Söderström, SVP Supply Chain Management, Metsä Group

13.55 Päivän yhteenveto
Päivän puheenjohtaja Johanna Pakkanen, LOGYn Hankintafoorumin puheenjohtaja

14.00 Seminaari päättyy


Tapahtuman puheenjohtajana toimii Johanna Pakkanen, Director, Supply Chain & Procurement, Orion Oyj.

Tutustu puhujiin Puhujat-välilehdellä!

Ilmoittaudu tästä

Puhujat

Janne Haverinen
Product Manager, SCM, Leanware Oy, Leanware

Janne on toiminut Leanwaren nykyisin omistamalla Logisticarilla 14 vuotta pääosin konsulttina ja valmentajana, mutta myös teknisenä järjestelmäasiantuntijana. Jannen erityisosaamisalueena on ohjaus, ja sen alla erityisesti analysointi, raportointi ja tavoitteellisuus.

Ulla Heinonen
Toimitusjohtaja, Gaia Consulting

Ulla Heinonen on Gaia Consulting Oy:n toimitusjohtaja. Ullalla on laaja kokemus liiketoiminnan kehittämisestä, strategia- ja innovaatiotyöstä, operatiivisesta johtamisesta, kestävän liiketoiminnan konsultoinnista ja tutkimustyöstä.

Ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden väheneminen ja eroosio aiheuttavat ennennäkemättömiä riskejä yhteiskunnille. Gaia Consulting tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja, joiden myötä kestävä liiketoiminta on parempaa liiketoimintaa.

Markku Henttinen
Toimitusjohtaja, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry & IFPSM

Markku Henttinen on Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n ja alan kansainvälisen kattojärjestön IFPSM:n toimitusjohtaja. Hän on toiminut aiemmalla urallaan logistiikkapalvelusektorin sekä päivittäis- ja erikoistavarakaupan johtotehtävissä. Aikaisempia työnantajia ovat olleet mm. John Nurminen, Inex Partners, Kiitolinja-Scansped, Schenker, Indoor Group ja Transpoint.

Jaana Koponen
Head of Direct Sourcing, Valio

Jaana Koponen on pitkän linjan hankinnan ammattilainen, jonka erityisosaamista ovat pakkausmateriaalit, raaka-aineet sekä apu- ja lisäaineet elintarviketurvallisuuden käyttöön.

Hän on hankinnan prosessien ja toimintatapojen kehittäjä, joka elää tiimityöstä. Jaana tunnistaa itsessään pienen insinöörin, joka vannoo loogisuuden ja todentamisen nimeen.

Susanna Kraft
CPO, Elisa Oyj

Susanna Kraft toimii Elisan hankintajohtajana. Hän on vahva hankinnan ammattilainen, jolla on myös laajaa kansainvälistä kokemusta. Koulutukseltaan hän on tietotekniikan insinööri ja lisäksi hän on suorittanut MBA-tutkinnon kansainvälisestä johtamisesta. Vahvimmillaan hän on silloin, kun toimintoja uudistetaan ja kehitetään. Niinpä Elisallakin on käynnistetty lukuisia hankinnan kehitysprojekteja, joista on jo saatu hyvin lupaavia tuloksia.

Susanna on asunut mm. Pekingissä, Hongkongissa ja Singaporessa ja hänellä on paljon kokemusta aasialaisista toimittajista ja niihin liittyvistä mahdollisuuksista sekä myös haasteista. Vastuullisuus on lähellä Susannan sydäntä ja liittyminen muiden teleoperaattoreiden yhteiseen auditointiyhteisöön on ollut antoisa ja mielenkiintoinen tie, jonka avulla on päästy kokonaan uudelle tasolle toimitusketjun hallinnassa.

Perttu Nihti
Chief Product Officer, Basware

A highly analytical and detail-oriented product strategist, Perttu directs the Basware product portfolio with a customer-oriented approach. Leading his department in an entrepreneurial fashion, he encourages his team to look beyond the obvious and creatively evaluate all technology options, always pushing for the most innovative, customer-focused solution.

Ismo Ojanen
CEO and Senior Partner, Beaufort Marketing Procurement

Ismo on hankintatoimen ja markkinointihankintojen rautainen ammattilainen. Hän on vetänyt vuosien saatossa mittavan määrän alan kansainvälisiä projekteja mm. Iso-Britanniasta käsin. Hän vaikutti usean vuoden ajan LOGYn Hankintafoorumin johtoryhmässä ja jakaa nyt osaamistaan Hankintapäivän projektiryhmässä.

Johanna Pakkanen
Director, Supply Chain & Procurement, Orion

Johanna Pakkanen työskentelee logistiikka- ja hankintajohtajana Orionilla. Koulutukseltaan hän on Tuotantotalouden DI Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Hän vastaa strategisesta ja operatiivisesta hankinnasta niin epäsuorien kuin suorien hankintojen osalta, koko ketjun suunnittelusta sekä logistiikka- ja pakkausteknologiasta. Hän vastaa myös Orionin Intian ja Kiinan toimistoista.

Hankinta ja sen kehittäminen on aina ollut lähellä hänen sydäntään. Hän uskoo vahvasti yhdessä tekemiseen ja toisilta oppimiseen. Hankintafoorumi on hänen mukaansa loistava paikka verkoston laajentamiseen.

Eija Repo
Toimitusjohtaja & hankintajohtaja, Nordic Source Osk

Eija Repo on Nordic Source hankintaosuuskunnan toimitusjohtaja ja kokenut hankintajohtaja ja toiminnan kehittäjä. Hänellä on yli 20 vuoden kokemus sekä suorien että epäsuorien hankintojen ja toimitusketjun organisoimisesta ja johtamisesta huomioiden kestävä kehitys mm. Fiskars Oyj:stä ja Nokia Oyj:stä. Eija on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri.

Eijan nykyinen työnantaja Nordic Source osk on osuuskunnan jäsenyritysten hankintaosastojen jatke ja itsenäinen yksikkö, joka koordinoi jäsenten yhteisiä hankinta-aktiviteetteja. Nordic Sourcen missio on: ”Yhdistetty osaaminen ja ostovoima tuovat erinomaiset tulokset hankinnassa”.

"Työssäni näen joka päivä, että tehokas hankinta ja tehokkaat prosessit ovat nopea ja toimiva tapa yritykselle parantaa tulosta."

Harri Savolainen
Toimitusjohtaja, Lujatalo

Harri Savolaisella on pitkä kokemus rakennusalalta niin linja- kuin tukifunktiotehtävistä. Hän on toiminut mm. NCC Rakennus Oy:n toimitusjohtajana sekä NCC AB:n hankintajohtajana. Koulutukseltaan hän on Tuotantotalouden DI. Hän on toiminut Lujatalo Oy:n toimitusjohtajana helmikuusta 2021 lähtien.

Antti Suorsa
Founder and CEO, Zeal Sourcing Oy

Antti Suorsa on kokenut hankintajohtaja ja -kehittäjä. Hän on työskennellyt hankintatoimissa Nokialla, Konecranesilla, Telialla ja Pauligilla. Hänellä on vahva osaaminen palveluhankinnoista, varsinkin IT- ja markkinointikategorioista.

Konecranesilla Antti vastasi IT-hankinnoista globaalisti ja oli osa yrityksen IT-johtoryhmää sekä vastasi myöhemmin epäsuorista hankinnoista, Konecranesin suurimmasta hankintaklusterista. Pauligilla Antti vastasi yrityksen epäsuorista hankinnoista, hankintojen kehittämisestä, hankintojen vastuullisuudesta sekä sopimusvalmistuksesta. Telialla Antilla oli useita hankinnan johtorooleja kuten Telia Suomen CPO ja Telian Eurooppa-alueen CPO.

Oman ammatillisen kehittymisen lisäksi Antti haluaa kehittää hankintatoimea ja hankinnan kompetensseja Suomessa. Vapaaehtoistyönä Antti on toiminut Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn Hankintafoorumin puheenjohtajana kolme vuotta ja toimii tällä hetkellä LOGYn hallituksessa varapuheenjohtajana.

Henrik Söderström
Senior Vice President, Supply Chain Management, Metsä Group

M.Sc. Forestry and Agriculture, M.Sc. Economics and Business Administration. Working for Metsä Group since 2001. Various functions and management positions in both pulping (Metsä Fibre) and Wood business areas. Member of Metsä Wood business area management team since 2013. Currently responsible for supply chain management and business development.

Jukka Tani
Managing Director & Factory General Manager, Sulzer Pumps Finland Oy

Jukka Tani on Sulzer Pumps Finland Oy:n toimitusjohtaja. Hän omaa yli 20 vuoden kokemuksen tuotannon ja hankinnan kansainvälisistä johtotehtävistä. Kokemusta ovat kartuttaneet niin Nord Stream maakaasuputkihanke kuin Ikean toimitusketjut. Koulutukseltaan hän on konetekniikan DI.

Ilmoittaudu tästä

HINNAT

Verkkoseminaari
Normaalihinta 215 € + alv
LOGYn jäsenille 195 € + alv

Kysy ryhmäedusta - ilmoita koko tiimi mukaan yhdistys@logy.fi.


Tule yhteistyökumppaniksi Hankintapäivään!

Hankintapäivässä kohtaat kattavasti alan asiantuntijat eri toimialoilta. Vuosittain mukana yli 150 hankinnan ammattilaista. Lue lisää kumppanipaketeista >


Peruutusehdot

Pääyhteistyökumppani:

Yhteistyökumppanit: