Tapahtuman kuvaus Ohjelma Puhujat

Hankintapäivä 2024 - Geopoliittiset muutokset hankinnan maailmassa

Paikka: Epicenter, Mikonkatu 9, 00100 Helsinki
Aika: 30.05.2024 08:00 - 17:00

LOGYn Hankintapäivä järjestetään 30.5.2024 Helsingin keskustassa paraatipaikalla Epicenterissä!

Hankintapäivässä kuullaan tänä vuonna monia kiinnostavia puheenvuoroja hankinnan ja liiketoiminnan eturivin ammattilaisilta. Puhumassa on muun muassa ETLAn tutkimusjohtaja, Kauppatieteiden tohtori Jyrki Ali-Yrkkö, YIT:n CPO Ari Erkinharju, Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitos (BOFIT) vanhempi neuvonantaja Laura Solanko, Valmetin hankinta- ja logistiikkajohtaja Jani Suomalainen ja Orionin Director, Supply Chain & Procurement Johanna Pakkanen. Kansainvälistä näkökulmaa tuo European Institute of Purchasing Managementin johtaja ja monien yhtiöiden neuvonantaja Bernard Gracia. Päivän juontajana toimii Valion hankintajohtaja Kirsti Rautio.

Hankintapäivä jakaantuu kahteen osaan: aamupäivässä käsitellään geopoliittisia haasteita eri näkökulmista ja iltapäivällä pohditaan, mitä nämä globaalit geopoliittiset muutokset tarkoittavat organisaation kompetenssien ja yksilön osaamisen tasolla.

Ilmoittaudu nyt

> Katso kuvia viime vuoden Hankintapäivästä

Tapahtuman ohjelma

8:00-9:00 Ilmoittautuminen ja aamukahvit 

9:00-9:10 Päivän avaus

puheenjohtaja Kirsti Rautio, hankintajohtaja, Valio

9:10-9:15 LOGYn toiminnanjohtajan avaussanat

Hanna van der Steen, toiminnanjohtaja, LOGY

9:15-9:50 Geopolitiikka murtaa globalisaatiota

Jyrki Ali-Yrkkö, Kauppatieteiden tohtori, Tutkimusjohtaja ETLA, Toimitusjohtaja Etlatieto Oy

Yritysten toimintaympäristö on muuttumassa enemmän kuin viimeiseen 30 vuoteen. Geopoliittisten jännitteiden seurauksena maailma on jakautumassa blokkeihin. Myös teollisuuspolitiikka on tehnyt paluun niin USAssa kuin EUssakin. Kiina on sen sijaan sitä harrastanut koko ajan. Muutos on käynnissä, mutta mihin se johtaa?

9:50- 10:25 Miksi pakotteita tarvitaan ja miten ne ovat vaikuttaneet Venäjän talouteen?  

Laura Solanko, Vanhempi neuvonantaja, Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitos BOFIT

Laura Solanko kertoo Venäjän taloustilanteesta ja pakotteista. Poimi vinkit omaan työhösi.

10:25-10:55 Verkostoitumistauko

10:55-11:10 Hankinnat nopeasti muuttuvassa maailmassa: käytännön näkemyksiä ja ratkaisuja

Johannes Salmisaari, Co-founder & CEO

Pääyhteistyökumppanin puheenvuoro - Droppe on suomalainen kasvuyritys, jonka alustallaan yritykset voivat etsiä ja tilata tehokkaasti tarvikkeita arjen operaatioihin. Jo neljässä vuodessa Droppe on kasvanut tukemaan yli 1,500 johtavaa teollisuuden ja tuotannon yritystä yli 20,000 tuotteen kumppaniverkostollaan Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa. Droppen matkassa on sijoittajina muun muassa Lifeline Ventures, Wolt-perustaja Miki Kuusi sekä Supercell-perustaja Ilkka Paananen.

11:10-11:50 Tulevaisuuden ennakoinnista sen rakentamiseen

Antti-Jussi Tahvanainen, Corporate Foresight & Strategy, Team Leader, VTT

11:50-12:45 Lounas

12:45 - 13:15 Hankintatoimi Geopoliittisten Muutosten keskellä

Ari Erkinharju, CPO, SVP Procurement YIT Oyj

13:15-14:00 Paneelikeskustelu: Miten taklata geopoliittisia haasteita hankinnassa?

Paneelikeskustelua vetää Harri Lorentz, professori, toimitusketjujen johtaminen D.Sc.

Paneelissa keskustelemassa muun muassa Johanna Pakkanen, Orion, Heikki Heinonen, Wiima Logistics ja Rauni Jaskari, Wärtsilä.

14:00-14:30 Henkilökohtainen resilienssi hankinta-ammattilaisen voimavarana 

Kristiina Vormala, Recruitment Manager, Barona Engineering

14:30-15:00 Kahvit ja  verkostoitumistauko

15:00-15:30 EIPM -  Peter Kraljic Award 2023 

Bernard Gracia, Dean & Director, European Institute of Purchasing Management EIPM

Value creation: Business and sustainability at Valmet

Jani Suomalainen, hankinta- ja logistiikkajohtaja, Valmet Oyj

15:30 - 16:00 Kansainvälisen konepajayhtiön hankintaketju muutoksessa - Lokaalista globaaliksi vai päinvastoin?

Markku Verkama, hankintajohtaja, Normet

16:00 Hankintapäivän yhteenveto ja päätös

Puhujat

Jyrki Ali-Yrkkö
Kauppatieteiden tohtori, Tutkimusjohtaja ETLA, Toimitusjohtaja Etlatieto Oy

Jyrkin erikoisalaa on globalisaatio ja sen vaikutukset yrityksiin. Viimeisten 10 vuoden aikana hän on erityisesti perehtynyt yritysten arvoketjuihin ja arvonlisän syntymiseen.

Ari Erkinharju
CPO, SVP procurement, YIT Oyj

Ari Erkinharjulla on yli 35 vuoden kokemus hankintojen johtamisesta eri toimialoilla, start-upissa ja julkisella sektorilla sekä hankintatoimen konsultoinnissa, kouluttamissa ja valmentamisessa. Hän on rakentanut useita hankintaorganisaatioita ja johtanut isojen organisaatioiden hankintatoimen transformaatioita. Erityisesti lähellä Arin sydäntä on hankintatoimen kokonaisvaltaisen kyvykkyyden kehittäminen organisaation strategiseksi voimavaraksi.

Bernard Gracia
Dean & Director, European Institute of Purchasing Management

In 1976, Bernard GRACIA collaborated in the launching of the first post-graduate program in Purchasing in the world (M.A.I – Master Industrial Purchasing for the Bordeaux Business School).

As director of MAI (Master program in Industrial Purchasing) in Bordeaux in the 80’s, Bernard developed an important network of Purchasing Managers and positioned the MAI Diploma as market standard in Europe (graduating over 100 Post Grad per year, publishing a quarterly Journal of International Purchasing…) In 1990, he gathered companies such as Aerospatiale, Alcatel, Bull, Nokia, Pechiney, Philips and Renault associated with the European Union to found the European Institute of Purchasing Management (EIPM).

As director of EIPM, he launched the first MBA program specialised in Purchasing Management in the world in December 1991 and the first European Roundtable for Senior Executives in 1993. Then he developed EIPM across the world with a first campus in China in 1999 before developing a global international footprint.

Since 2024 Bernard is Senior Advisor of Meogroup.

Heikki Heinonen
CEO, Wiima Logistics
Rauni Jaskari
Director, Supply Management, Energy Storage & Optimization, Wärtsilä

Rauni Jaskari has over 25 years of experience in strategic sourcing, supplier relationship management and supply chain management. In 2022, she joined Wärtsilä, and is currently in charge of supply management for energy storage business globally. This role includes both the strategic sourcing of main equipment and the supplier development and quality.

Harri Lorentz
Professori, Turun yliopisto

Harri Lorentz toimii professorina Turun yliopiston kauppakorkeakoulussa, vastuualueenaan hankintojen johtaminen. Erityisinä kiinnostuksen kohteina hänellä on mm. hankintariskien hallinta, hankinnan digitalisaatio, hankintamarkkinatieto sekä yleisesti hankinnan kyvykkyyksien kehittäminen. Aiemmin Lorentz on toiminut mm. tutkijana Cambridgen yliopistossa, Maailmanpankin konsulttina ja vientitehtävissä elintarviketeollisuudessa.

Johanna Pakkanen
Director, Supply Chain & Procurement, Orion

Johanna Pakkanen työskentelee logistiikka- ja hankintajohtajana Orionilla. Koulutukseltaan hän on Tuotantotalouden DI Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Hän vastaa strategisesta ja operatiivisesta hankinnasta niin epäsuorien kuin suorien hankintojen osalta, koko ketjun suunnittelusta sekä logistiikka- ja pakkausteknologiasta. Hän vastaa myös Orionin Intian ja Kiinan toimistoista.

Hankinta ja sen kehittäminen on aina ollut lähellä hänen sydäntään. Hän uskoo vahvasti yhdessä tekemiseen ja toisilta oppimiseen. Hankintafoorumi on hänen mukaansa loistava paikka verkoston laajentamiseen.

Kirsti Rautio
Hankintajohtaja, Valio

Kirsti Rautio on kansainvälisen uran tehnyt hankinnan ja logistiikan ammattilainen ja vastaa tällä hetkellä Valiolla hankinnasta. Kansainvälistä kokemusta on kertynyt työtehtävistä Venäjältä, Belgiasta ja Virosta. KTM:n paperit Kirsti sai Lappeenrannasta LUT-yliopistolta, missä hän opiskeli pääaineena tietojohtamista. Hankinnassa häntä kiehtoo eniten jatkuva vuorovaikutus, hankinnan roolin muutos organisaatioissa ja teknologian tuomat uudet mahdollisuudet.

Johannes Salmisaari
Co-founder & CEO, Droppe Oy

Johannes Salmisaari on Droppe Oy:n toimitusjohtaja ja perustajajäsen. Hän on Euroopassa Forbes 30 alle 30 -teollisuuden parissa tunnustettu henkilö, jonka tavoitteena on uudistaa teollisuuskauppaa ja viedä hankinnat digitaaliselle aikakaudelle rakentamalla Euroopan kattavinta tietokantaa teollisuustarvikkeille.

Laura Solanko
Vanhempi neuvonantaja, Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitos (BOFIT)

Laura Solanko on BOFITin vanhempi neuvonantaja vastuualueenaan erityisesti Venäjän talouspolitiikka, pankkisektori sekä energiamarkkinat. Akateemiset tutkimusprojektit keskittyvät tällä hetkellä poliittisiin luottosykleihin sekä pakotteiden vaikutuksiin.

Jani Suomalainen
Hankinta- ja logistiikkajohtaja, Valmet Oyj

Innostunut liikevaihdon, tuloksen, kassavirran ja vastuullisuuden reippaasta kasvattamisesta sekä prosessien ja ihmisten kehittämisestä.

Hanna van der Steen
Toiminnanjohtaja, LOGY ry
Antti-Jussi Tahvanainen
Corporate Foresight & Strategy, Team Leader, VTT
Markku Verkama
Vice President, Strategic Sourcing & Purchasing, Normet

Markku Verkama on ollut Normetin hankintajohtaja vuodesta 2018. Aikaisemmin hän ollut useissa hankinnan, liikkeenjohdon ja tuotekehityksen johtavissa tehtävissä Nokialla ja Outotecilla.

Kristiina Vormala
Recruitment Manager, Barona Engineering

Kristiina Vormala toimii rekrytointipäällikkönä Barona Engineering’issä. Barona Engineering on asiantuntija-, päällikkö- ja johtotason rekrytointeihin erikoistunut tiimi Barona Teollisuus Oy:ssä. Kristiina on tehnyt rekrytointia vuosituhannen alusta alkaen ja se on hänen ydinosaamista. Hänen tehtävä on ymmärtää rekrytoivaa organisaatiota, tehtävän vaatimuksia ja mahdollisuuksia sekä hakijoita, jotta toimiva ”yhtälö” löytyisi.

Ilmoittaudu tästä

HINNAT

LOGYn jäsenille 355 € + alv
Hinta ei jäsenille 395 € + alv

Kysy myös ryhmäedusta - ilmoita koko tiimi mukaan yhdistys@logy.fi.

Tule yhteistyökumppaniksi Hankintapäivään!
Hankintapäivässä kohtaat kattavasti alan asiantuntijat eri toimialoilta. Vuosittain mukana yli 150 hankinnan ammattilaista.

Kysy lisää kumppanipaketeista:

Tomi Pietikäinen, palvelupäällikkö
Sähköposti: tomi.pietikainen@logy.fi
Puhelin: 050 313 8593

Peruutusehdot

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä