Tapahtuman kuvaus Ohjelma Puhujat

Hankintapäivä 2024 - Geopoliittiset muutokset hankinnan maailmassa

Paikka: Epicenter, Mikonkatu 9, 00100 Helsinki
Aika: 30.05.2024 08:00 - 17:00

LOGYn Hankintapäivä järjestetään 30.5.2024 Helsingin keskustassa paraatipaikalla Epicenterissä!

Hankintapäivässä kuullaan tänä vuonna monia kiinnostavia puheenvuoroja hankinnan ja liiketoiminnan eturivin ammattilaisilta. Puhumassa on muun muassa ETLAn tutkimusjohtaja, Kauppatieteiden tohtori Jyrki Ali-Yrkkö, YIT:n CPO Ari Erkinharju, Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitos (BOFIT) vanhempi neuvonantaja Laura Solanko, Valmetin hankinta- ja logistiikkajohtaja Jani Suomalainen ja Orionin Director, Supply Chain & Procurement Johanna Pakkanen. Kansainvälistä näkökulmaa tuo European Institute of Purchasing Managementin johtaja ja monien yhtiöiden neuvonantaja Bernard Gracia. Päivän juontajana toimii Valion hankintajohtaja Kirsti Rautio.

Hankintapäivä jakaantuu kahteen osaan: aamupäivässä käsitellään geopoliittisia haasteita eri näkökulmista ja iltapäivällä pohditaan, mitä nämä globaalit geopoliittiset muutokset tarkoittavat organisaation kompetenssien ja yksilön osaamisen tasolla.

Ilmoittaudu nyt

Tapahtuman ohjelma

8:00-9:00 Ilmoittautuminen ja aamukahvit 

9:00-9:10 Päivän avaus, puheenjohtaja, Kirsti Rautio, Valio

9:10-9:15 LOGYn toiminnanjohtajan avaussanat, Hanna van der Steen, LOGY

9:15-9:55 Jyrki Ali-Yrkkö, ETLA  

9:55- 10:30 Laura Solanko, BOFIT

10:30-11:05 Verkostoitumistauko

11:05-11:40 Antti-Jussi Tahvanainen, VTT

11:45 - 12:15 Ari Erkinharju, YIT

12:15-13:15 Lounas

13:15-14:00 Paneelikeskustelu: Miten pitäisi kehittää/miten mennä eteenpäin?

  • Paneelissa keskustelemassa muun muassa Johanna Pakkanen, Orion ja Heikki Heinonen, Wiima Logistics

14:00-14:30 Henkilökohtainen resilienssi, Kristiina Vormala, Barona 

14:30-15:00 Verkostoitumistauko

15:00-15:30 Bernard Gracia, EIPM & Jani Suomalainen, Valmet 

15:30 - 16:00 Puhuja vahvistuu

16:00 Hankintapäivän yhteenveto ja päätös

Puhujat

Jyrki Ali-Yrkkö
Kauppatieteiden tohtori, Tutkimusjohtaja ETLA, Toimitusjohtaja Etlatieto OyAri Erkinharju
CPO, SVP procurement, YIT
Bernard Gracia
Dean & Director, European Institute of Purchasing Management

In 1976, Bernard GRACIA collaborated in the launching of the first post-graduate program in Purchasing in the world (M.A.I – Master Industrial Purchasing for the Bordeaux Business School).

As director of MAI (Master program in Industrial Purchasing) in Bordeaux in the 80’s, Bernard developed an important network of Purchasing Managers and positioned the MAI Diploma as market standard in Europe (graduating over 100 Post Grad per year, publishing a quarterly Journal of International Purchasing…) In 1990, he gathered companies such as Aerospatiale, Alcatel, Bull, Nokia, Pechiney, Philips and Renault associated with the European Union to found the European Institute of Purchasing Management (EIPM).

As director of EIPM, he launched the first MBA program specialised in Purchasing Management in the world in December 1991 and the first European Roundtable for Senior Executives in 1993. Then he developed EIPM across the world with a first campus in China in 1999 before developing a global international footprint.

Since 2024 Bernard is Senior Advisor of Meogroup.

Johanna Pakkanen
Director, Supply Chain & Procurement, Orion

Johanna Pakkanen työskentelee logistiikka- ja hankintajohtajana Orionilla. Koulutukseltaan hän on Tuotantotalouden DI Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. Hän vastaa strategisesta ja operatiivisesta hankinnasta niin epäsuorien kuin suorien hankintojen osalta, koko ketjun suunnittelusta sekä logistiikka- ja pakkausteknologiasta. Hän vastaa myös Orionin Intian ja Kiinan toimistoista.

Hankinta ja sen kehittäminen on aina ollut lähellä hänen sydäntään. Hän uskoo vahvasti yhdessä tekemiseen ja toisilta oppimiseen. Hankintafoorumi on hänen mukaansa loistava paikka verkoston laajentamiseen.

Kirsti Rautio
Hankintajohtaja, Valio

Kirsti Rautio on kansainvälisen uran tehnyt hankinnan ja logistiikan ammattilainen ja vastaa tällä hetkellä Valiolla hankinnasta, sopimusvalmistuksesta sekä pakkauskehityksestä. Kansainvälistä kokemusta on kertynyt työtehtävistä Venäjältä, Belgiasta ja Virosta. KTM:n paperit Kirsti sai Lappeenrannasta LUT-yliopistolta, missä hän opiskeli pääaineena tietojohtamista. Hankinnassa häntä kiehtoo eniten jatkuva vuorovaikutus, hankinnan roolin muutos organisaatioissa ja teknologian tuomat uudet mahdollisuudet.

Laura Solanko
Vanhempi neuvonantaja, Suomen Pankin nousevien talouksien tutkimuslaitos (BOFIT)

Laura Solanko on BOFITin vanhempi neuvonantaja vastuualueenaan erityisesti Venäjän talouspolitiikka, pankkisektori sekä energiamarkkinat. Akateemiset tutkimusprojektit keskittyvät tällä hetkellä poliittisiin luottosykleihin sekä pakotteiden vaikutuksiin.

Jani Suomalainen
Hankinta- ja logistiikkajohtaja, Valmet Oyj

Innostunut liikevaihdon, tuloksen, kassavirran ja vastuullisuuden reippaasta kasvattamisesta sekä prosessien ja ihmisten kehittämisestä.

Antti-Jussi Tahvanainen
Corporate Foresight & Strategy, Team Leader, VTT
Kristiina Vormala
Recruitment Manager, Barona Engineering
Ilmoittaudu tästä

HINNAT

LOGYn jäsenille 355 € + alv
Hinta ei jäsenille 395 € + alv

Kysy myös ryhmäedusta - ilmoita koko tiimi mukaan yhdistys@logy.fi.

Tule yhteistyökumppaniksi Hankintapäivään!
Hankintapäivässä kohtaat kattavasti alan asiantuntijat eri toimialoilta. Vuosittain mukana yli 150 hankinnan ammattilaista.

Kysy lisää kumppanipaketeista:

Tomi Pietikäinen, palvelupäällikkö
Sähköposti: tomi.pietikainen@logy.fi
Puhelin: 050 313 8593

Peruutusehdot

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä