Tapahtuman kuvaus

Kuljetusfoorumin tapahtuma: "Teknologioiden hyödyntäminen"

Paikka: Messukeskus, Tila 306
Aika: 11.12.2019 9:00 - 11:30

Vajaassa vuodessa valtakunnallinen Last Mile palvelu
Kuluttaja kohderyhmänä ja lastMile palvelut ovat Suomessa voimakkaassa kehitys – ja kasvuvaiheessa. Kuluttajat omalta osaltaan pohtivat eri vaihtoehtoja ja kokeilevat varmaankin kotitoimituksia, erityyppisiä noutopisteitä ja automaattien käyttöä. Tähän markkinaan Pakettipiste automaatit ovat tulleet viimeisen vuoden aikana voimakkaasti mukaan. Juha esittelee ko. rakentamisen taustalla olleet vaiheet ja haasteet – sekä luotaa hieman myös tulevaan.


Juha Teinilä,
Myyntijohtaja, Lehtipiste Oy
Juha on raskaansarjan logistiikka-ammattilainen. Kokemusta erilaisten logistiikkaratkaisujen parista löytyy mm. Kiitolinjan Pakettilinjalta, Transpointilta ja Itella/Postilta.

Uudet teknologiat moderneissa logistiikaratkaisuissa
Perinteiset liiketoimintaprosessit täydentyvät uusien teknologioiden suomilla kyvykkyksillä. Mistä puhutaan, mitä on tulossa, mitä on mahdollista tehdä nyt ja miten AI, ML, IoT, Data ja lohkoketju -kyvykkyyksiä hyödynnetään nyt alan johtavan toimijan logistiikaohjelmistoissa.


Kimmo Karppi
, Sales Executive, Oracle Finland Oy
Kimmo on toiminut viimeiset 25 vuotta eurooppalaisten toimitusketjuratkaisujen ja asiakkaiden parissa niin tuoteasiantuntijana, tuotekehityksessä kuin myynnissä.

Lohkoketjut konttilogistiikan keskiössä
Jo yli 70% Konttikuljetusten kapasiteetistä on siirtynyt käyttämään lohkoketjujen ekosysteemejä. Seuraava askel on integraatiot lohkoketjuekosysteemien välillä ja suurempi automaatio liiketoimintaprosesseissa. Teknologia on koeponnistettu ja hitaimpana muuttujana on käytänteet ja juridiikka.


Jouni Salo,
Toimialajohtaja Meriteollisuus, IBM Oy on työskennellyt meriteollisuudessa ja varustamoteollisuudessa useissa toimissa niin laitteenrakennuksessa kuin globaaleissa kuljetusketjuissa. Koulutukseltaan hän on diplomi-insinööri tietojärjestelmistä ja varustamoliiketoiminnasta. Harrastuksena Jounilla on innovointi ja yrittäjyys tähtäimellä vaikuttaa maapallon tulevaisuuteen positiivisesti.

Kolmas puhuja päivittyy piakkoin.

Lisätiedot: Jaakko Soini puh. 0505660717
jaakko.soini@logy.fi