Tapahtuman kuvaus Puhujat

Logistics Summit 2021 - Kestävä ja vastuullinen logistiikka

Paikka: Sibeliustalo, Puusepänsali, Ankkurikatu 7, 15140 Lahti,
Aika: 02.12.2021 09:00 - 16:00

Huom! Tapahtuma on täynnä.

Kestävä ja vastuullinen logistiikka – Logistics Summit 2021 kerää kokoon Suomen logistiikka-alan toimijat, logistiikasta kiinnostuneet sekä runsaasti asiantuntijoita seminaariin Lahden Sibeliustalolle!

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ja Lahden Seudun Kehitys LADEC järjestävät korkeatasoisen logistiikka-alan seminaarin, jonka teemana ovat kestävyys ja vastuullisuus logistiikassa. Teema mukailee Euroopan komission päätöstä valita Lahti Euroopan Ympäristöpääkaupungiksi 2021.

Tapahtuma on maksuton (lounas omakustanteinen). Puhujiksi saapuu mm. logistiikka-alan suomalaista johtoa sekä runsas joukko muita mielenkiintoisia näkökulmia tapahtuman teemaan liittyen.

Tapahtumassa on kaksi puheenjohtajaa - aamupäivän puheenjohtaja vahvistuu pian ja iltapäivän puheenjohtajana toimii Jussi Eerikäinen, Hämeen kauppakamarin toimitusjohtaja. 

Tutustu tilaisuuden puhujiin Puhujat-välilehdellä! Mukana esim. futuristi Elina Hiltunen!


Ohjelma

8.30 Aamukahvit ja verkostoitumista

9.00 Tervetuloa

Puheenjohtaja 

9.05 LOGYn toimitusjohtajan tervetulosanat

Markku Henttinen, toimitusjohtaja, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry 

9.10 Lahti näyttää mallia Euroopalle
Milla Bruneau, Executive Director, Kestävä Lahti -säätiö

9.25 Vastuullisuusmatka – case Kaukokiito
Petri Angervuori, toimitusjohtaja, Kaukokiito

09.55 Kohti vihreää logistiikkavyöhykettä
Tomi Tura, johtaja, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

10.15 Verkostoitumistauko

10.35 Ympäristövastuullisuutta yli merten
Minna Ruisaho, Customer Service & Operations Director, Greencarrier Liner Agency Finland Oy

11.05 Pääyhteistyökumppanin puheenvuoro: Kohti hiilineutraaleja kuljetuksia
Eljas Koistinen, VP Commercial, VR Transpoint

11.25 Total Sustainability of Ownership - yhteistyössä vihreämpi maailma 
Eero Heinonen, Executive Vice President, K. Hartwall

11.55 Lounastauko

13.00 Case: Olympiarahti

Olympialaisten vastuullisuuskokonaisuus
Elina Laine, vastuullisuuspäällikkö, Olympiakomitea

Olympiarahdin matkassa
Eberhard Jolly, Special Service Manager, CHS Air & Sea Oy

13.30 Kestävän tulevaisuuden pelimerkit
Mari Pantsar, johtaja, Kestävyysratkaisut, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra

14.00 Verkostoitumis- ja kahvitauko

14.35 VIDEO: Sosiaalinen vastuullisuus - panostus ihmisiin tuo kilpailukykyä sisälogistiikkaan
LAB University of Applied Sciences

14.40 Keynote: Megatrendit, trendit ja tulevaisuus
Elina Hiltunen, futuristi, kauppatieteiden tohtori, diplomi-insinööri & tietokirjailija 

15.25 Seminaarin yhteenveto ja päättäminen
Iltapäivän puheenjohtaja Jussi Eerikäinen, toimitusjohtaja Hämeen kauppakamari 


Tapahtumaa rahoitetaan osittain Next Step Lahti Region -hankkeesta.

 

Puhujat

Petri Angervuori
Toimitusjohtaja, Kaukokiito Oy

Petrillä on lähes 30 vuoden kokemus logistiikka-alan eri johtotehtävistä ja kokemusta myös rakennusteollisuudesta. Hän aloitti Suomen Kaukokiito Oy:n toimitusjohtajana 1.2.2020 muutettuaan takaisin Suomeen DHL Supply Chain (Sweden) Ab:n aluejohtajan tehtävästä.

Milla Bruneau
Executive Director, Kestävä Lahti -säätiö

Milla Bruneau toimii Lahti - Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 -hankkeen johtajana. Ennen tätä hän on johtanut useita kansainvälisiä tv- ja elokuvayhtiöitä.

Bruneau on toiminut päätöksentekijänä Lahden kaupunginvaltuustossa vuodesta 2013. Bruneaun kiinnostus paikallispolitiikkaan heräsi hänen seuratessaan Lahden kaupungin päämäärätietoisuutta kaupunki- ja ympäristöpoliitiikassa. Tietoinen päätös asua perheen kanssa Lahdessa houkutti lopulta mukaan kotikaupungin päätöksentekoon.

Poliittisen uran myötä Bruneau oli mukana hakemassa Lahden kaupungille Euroopan ympäristöpääkaupunki -statusta ja on siksi ollut hankkeessa mukana sen alkumetreistä saakka.

Eero Heinonen
Executive Vice President, K. Hartwall

Eero vetää K. Hartwallin Paketti- ja Logistiikka -liiketoimintayksikköä, joka kehittää ja valmistaa logistiikkaa parantavia kuljetusvälineistö- ja automaatioratkaisuja. Yrityksellä on asiakkaita yli 60 maassa. K. Hartwall toimii logistiikan kehityskumppanina monelle globaalisti johtavalle yritykselle maailmalla esim. Amazon, Royal Mail, Volkswagen DHL, Bosch ja ICA.

Markku Henttinen
Toimitusjohtaja, Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry & IFPSM

Markku Henttinen on Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n ja alan kansainvälisen kattojärjestön IFPSM:n toimitusjohtaja. Hän on toiminut aiemmalla urallaan logistiikkapalvelusektorin sekä päivittäis- ja erikoistavarakaupan johtotehtävissä. Aikaisempia työnantajia ovat olleet mm. John Nurminen, Inex Partners, Kiitolinja-Scansped, Schenker, Indoor Group ja Transpoint.

Elina Hiltunen
Futuristi, kauppatieteiden tohtori, diplomi-insinööri ja tietokirjailija

Elina Hiltunen on futuristi, kauppatieteiden tohtori (organisaatiot ja johtaminen) ja diplomi-insinööri (kemia: syventymisaineet polymeeriteknologia, teknillinen kemia, ympäristönsuojelu ja International Design Business Management, IDBM). Hänet on listattu maailman 50 johtavan naisfuturistin joukkoon Forbesissa. Hänet on myös listattu maailman 25 johtavan naisfuturistin joukkoon.

Eberhard Jolly
Special Service Manager, CHS Air & Sea Oy

CHS Air & Sea Oy:n Special Service teamin Managerilla Eberhard Jollylla on lähes 30 vuoden kokemus logistiikan alalta. Hän on toiminut mm. TNT Suomi, Ruotsi ja Global Account Managerina TNT Hollannin pääkonttorissa, DHL Expressin erikoiskuljetuksien Managerina sekä Högklint Logistics Oy:n toimitusjohtajana. CHS Air & Sea Oy:n erikoislähetysten pariin Eberhard saapui syyskuussa 2020.

Eljas Koistinen
VP Commercial, VR Transpoint

Eljas Koistinen toimii VR Transpointilla kaupallisena johtajana vastuualueenaan rautatielogistiikan kotimaan ja idänliikenteen myynti ja markkinointi.

Rautatielogistiikassa hän on vastannut aiemmin mm. avainasiakkuuksien johtamisesta, rautatielogistiikan raakapuuliiketoiminnasta, vaunukalustosta, kenttäteknologiasta sekä tuotannosta. Hänellä on lisäksi kokemusta erilaisista maantieliikenteen sekä lento- ja merirahdin myynti- ja johtotehtävistä.

Elina Laine
Vastuullisuuspäällikkö, Olympiakomitea

Elina Laine vastaa Olympiakomiteassa vastuullisuuskokonaisuudesta urheiluyhteisön vastuullisuusohjelman mukaisesti.

Mari Pantsar
Johtaja, kestävyysratkaisut, Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra

Mari Pantsar luotsaa Suomen Itsenäisyyden juhlarahaston Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teemaa. Hän johtaa teeman strategiaa ja vastaa siitä, että kaikki teeman tekemiset viitoittavat Suomen tietä kohti ekologisesti kestävämpää ja kilpailukykyisempää yhteiskuntaa.

Marilla on parinkymmenen vuoden kokemus cleantech-liiketoiminnan kehittämisen johtotehtävistä niin yksityisellä kuin julkisella sektorilla ja useissa hallituksissa.

Markus Pirttijoki
Päätoimittaja, Etelä-Suomen Sanomat

Tapahtuman puheenjohtajana toimii Markus Pirttijoki. Markus toimii Etelä-Suomen Sanomien päätoimittajana ja Mediatalo Keskisuomalaisen sisältöjohtajana Päijät-Hämeessä.

Markuksella on takanaan yli 25 vuoden ura taloustoimittajana, uutisankkurina, uutispäällikkönä ja päätoimittajana. Ennen Lahteen muuttoa hän on työskennellyt mm. Aamulehdessä, Kauppalehdessä, MTV Uutisissa ja Kainuun Sanomissa.

Jukka Rantanen
Toimitusjohtaja, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Jukka Rantanen on vetänyt LADECia kesäkuusta 2013 alkaen ja tätä ennen kokemusta on kertynyt kansainvälisessä teollisuudessa. Han on vastannut mm. globaalisti mekaniikan hankinnoista Nokia Networksillä, Euroopan matkapuhelinkomponenttien toimituskejun hallinnasta taiwanilais-kiinalaisella Foxconn:lla sekä sähkömoottori- ja generaattoriliiketoiminnasta The Switch:llä.

Minna Ruisaho
Customer Service & Operations Director, Greencarrier Liner Agency Finland Oy

Minna Ruisaho on toiminut yli 20 vuotta varustamoagentuurissa erilaisissa tehtävissä. Lisäksi viimeiset viisi vuotta hän on keskittynyt divisioonassaan ympäristö- ja vastuullisuusasioihin tiiviissä yhteistyössä varustamo Evergreen Line:n kanssa.

Greencarrier Groupissa vihreä logistiikka on yksi neljästä strategisesta painopistealueesta, johon yritysryhmässä panostetaan, ja tavoitteena on tarjota asiakkaille vihreämpiä vaihtoehtoja nyt ja tulevaisuudessa.

Tomi Tura
Johtaja, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Tomi Turalla on noin 20 vuoden kokemus alueellisesta elinkeinopolitiikasta ja innovaatiojärjestelmistä. Tällä hetkellä Tomi toimii LADECissa yritysympäristön kehittämisestä vastaavana johtajana, vastuullaan mm. yritysten sijoittumispalvelu Lahden seudulle sekä alueen liiketoimintaekosysteemien kehittäminen.

Ilmoittaudu tästä

Tapahtuma on maksuton.


Tule yhteistyökumppaniksi Logistics Summitiin!

Logistics Summitissa kohtaat helposti Suomen logistiikka-alan toimijat. Kuulet alan parhaita käytäntöjä ja viimeisimmät trendit logistiikan kentältä.

Lue lisää kumppanipaketista >

Pääyhteistyökumppani:

Yhteistyössä: