Tapahtuman kuvaus Ohjelma Puhujat

Railforum 2023 - Vihreän siirtymän vuosikymmen

Paikka: Kouvola, kaupungintalo (Torikatu 10),
Aika: 08.06.2023 08:00 - 16:00

Maailma on suurten murrosten äärellä ilmastomuutoksen ja energiakriisin haastaessa kaikkea toimintaa. Globaalissa maailmassa, ja Suomen sisäisessä liikenteessä, tavaravirtoja on pystyttävä ohjaamaan kestävästi, tehokkaasti ja turvallisesti.

Intermodaalisuuden kehittäminen ja rahtiliikenteen uudet palvelumuodot tukevat kestävää kehitystä. Älykkäät logistiset prosessit tuovat tehokkuutta ja auttavat vastaamaan muun muassa väestön ikääntymisen aiheuttamiin haasteisiin. Elämmekö logistiikassa siis vihreän siirtymän vuosikymmentä?

Tähän kysymykseen haetaan monipuolisia näkemyksiä vuoden 2023 Railforumissa 8.6.2023.

Tule kuulemaan logistiikan kestävästä tulevaisuudesta, ja ole mukana tekemässä muutosta!

YHTEISTYÖSSÄ

PARTNERIT

Tapahtuman ohjelma

Railforumin juontajinta toimivat Taru Lindeman & Antti Kojola.

8:00-9:00 Rekisteröityminen ja aamukahvit

9:00 Seminaarin avaus, Marita Toikka, Kouvolan kaupunginjohtaja

AAMUPÄIVÄN TEEMA: KESTÄVÄ RAHTILIIKENNE

9:10 Tulevaisuuden rautatielogistiikka – yhteisellä matkalla maailman parhaaksiEljas Koistinen, VR Transpointin johtaja, VR Groupin johtoryhmän jäsen

9:45 EU:n vihreä rahtipaketti, Veli-Matti Syrjänen, liikenneneuvos, liikenne- ja viestintäministeriö

10:15  Ulkomaanvienti- ja tuontikuljetukset murroksessa, Ulla Tapaninen, Professor of Maritime Transport, TalTech Estonian Maritime Academy  

10.45 Kahvitauko

11:00  Combined Transport: the affordable, most effective and least risky solutionRalf-Charley Schultze, President of UIRR

Vuonna 1970 perustettu kansainvälinen maantie-rautatiekuljetusliitto (UIRR) on yhdistettyjen kuljetusten alan toimialajärjestö Brysselissä. Sen jäseniä ovat Combined Transport Operators ja Combined Transport Terminals.

UIRR edistää aktiivisesti yhdistettyjä kuljetuksia ensisijaisesti eurooppalaisille päättäjille ja edistää alan kehittämistä, samalla kun se tukee tämän ekologisesti ja taloudellisesti kestävän pitkän matkan tavaraliikenteen päivittäistä toimintaa.

11:30 Kestävä rahtiliikenne -paneelikeskustelu
Keskustelemassa tutkija Jyri Vilko (LUT-yliopisto), toimitusjohtaja Lauri Helke (Fenniarail) ja Logistic Manager Esa Korhonen (UPM), asiantuntija Jonna Paasonen (Kouvola Innovation) ja va. toiminnanjohtaja Heikki Lahtinen (Limowa) 

12:00 Lounas

13:00-14:00  Kouvola RRT - opastettu kierros Suomen ensimmäiseen kuivasatamaan

Railforumissa pääset opastetulle kierrokselle Suomen ensimmäiseen kuivasatamaan. Lähdemme seminaaritilasta noin kello 13:00. Kierros kestää noin 13:30-14:00, ja takaisin seminaaritilaan palaamme noin kello 14:30.

Kouvola RRT rautatie- ja maantieterminaali on Suomen ensimmäinen kuivasatama. Se mahdollistaa ympäristöystävällisten rautatiekuljetusten monipuolisen hyödyntämisen ja vastaa muuttuneen maailman varastointitarpeisiin.

Kouvola RRT kuuluu EU:n liikenteen TEN-T-ydinverkkoon ensimmäisenä rautatie- ja maantieterminaalina Suomessa.

14:30 Kahvit ja verkostoituminen

ILTAPÄIVÄN TEEMA: VIHREÄ SIIRTYMÄ

15:00  Challenges facing the Green Transition in its current formSimon P. Michaux, apulaistutkimusprofessori, Geologian tutkimuslaitos

15.40  Vihreän siirtymän hyödyntäminen tieliikenteessäAnthony Sundström, Sales Manager & Team Lead, ST 1

16:00    Yhdistettyjen kuljetusten mahdollisuudet, Riku Ilomäki, projektipäällikkö, Ramboll 

16.30 Yhteenveto

16.45 Railforum 2023 päättyy

Puhujat

Lauri Helke
Toimitusjohtaja, Fenniarail Oy

Diplomi-insinööri Lauri Helke toimii Fenniarail Oy:n toimitusjohtajana. Helke aloitti tehtävässään 3.10.2022. Helkellä on merkittävää työkokemusta alan johtotehtävistä. Hän on toiminut OnniBus.com Oy:n toimitusjohtajana ja oli sitä aiemmin VR:n suunnittelupäällikkö.

Riku Ilomäki
projektipäällikkö, Ramboll

Ilomäki on Rambollin Smart Transport System -yksikön asiantuntija. Hän on erikoistunut logistiikkatoimintojen, teknisten ratkaisuiden ja tuotannon menetelmien kehittämiseen teollisuudessa ja logistiikkayrityksissä.

Eljas Koistinen
johtaja, VR Transpoint

Eljas Koistinen toimii VR:n logistiikkajohtajana ja vastaa VR Transpointin logistiikkapalveluista. Koistisella on pitkä ja laaja kokemus logistiikan toimialalta eri johtotehtävistä sekä Suomessa että kansainvälisesti.

Hän on vastannut urallaan muun muassa myynnistä, avainasiakkuuksien johtamisesta, rautatielogistiikan tuotannosta, kalustosta sekä teknologiasta.

Antti Kojola
Solution Sales Lead - Foresight and Data, VTT

Antti Kojola on vastannut toimitusketjusta teollisuudessa, konsultoinut ja kouluttanut miten End to End -toimitusketjuja uudistetaan sekä opastanut yrityksiä uuden teknologian hyödyntämiseen. Nyt Gartnerilla Antti on kahden mielenkiinnon kohteensa (SC & IT) polttopisteessä.

Esa Korhonen
Logistic Manager, UPM

Esa Korhosella on pitkä ura UPM Metsällä alkaen vuodesta 1998.

Hänen työuran painopiste ja erityisosaaminen on puunhankinnan logistiikka, liikenneinfrakysymykset ja Venäjä kysymykset.

Heikki Lahtinen
Toiminnanjohtaja, LIMOWA

Toimin tällä hetkellä LIMOWA:n toiminnanjohtajana, ja minulla on pitkästi kokemusta yritysten kehittämisestä, toimitusketjuista ja logistiikasta kv. ympäristöissä.

Taru Lindeman
toimitusjohtaja, Boardman

Taru Lindeman on toiminut yli kymmenen vuotta logistiikkaan ja toimitusketjun hallintaan erikoistuneena liikkeenjohdon konsulttina. Hän on kokenut liikkeenjohdon valmentaja ja on toiminut lukuisten kotimaisten ja kansainvälisten tapahtumien ja seminaarien ohjelmajohtajana.

Simon Michaux
apulaistutkimusprofessori, Geologian tutkimuslaitos

Associate Professor of geometallurgy at the Geological Survey of Finland (GTK) in KTR, the Circular Economy Solutions Unit. Basic degree Bach App. Sc in Physics and Geology, Phd in Mining Engineering from JKMRC University of Queensland. Work experience 18 years the JKMRC in mining industry research and development, 12 months at Ausenco in the private sector, 3 years in Belgium at the University of Liege researching Circular Economy and industrial recycling. Work experience in Finland has been at GTK has been in the Minerals Intelligence in the MTR unit, before joining the KTR. Mineral processing and geometallurgy being developed.

Long term objectives include the development and transformation of the Circular Economy, into a more practical system for the industrial ecosystem to navigate the twin challenges of the scarcity of technology minerals and the transitioning away from fossil fuels.

Jonna Paasonen
Asiantuntija, Kouvola Innovation

Jonna toimii tällä hetkellä projektipäällikkönä Digivihreä RRT hankkeessa, jonka tavoitteena on digivihreän kaksoissiirtymän edistäminen kuivasataman digitaalisten ratkaisujen avulla.

Jonnalla on monipuolista kokemusta logistiikan johto- ja kehittämistehtävistä, satamaoperoinnin, huolinnan, raideliikenteen, sekä digitalisaation alueilta.

Anthony Sundström
Sales Manager & Team Lead, ST 1

Anthony Sundström toimii St1:llä suurasiakastiimin vetäjänä ja vastaa B2B-suurasiakasmyynnistä.

Hänellä on yli 15 vuoden kokemus asiakaspalvelusta ja myynnistä. Hän on myynyt logistiikkapalveluita vuosina 2016 – 2021, ja edellisessä työssään hän hoiti ja hankki avainasiakkuuksia PostNordilla.

Veli-Matti Syrjänen
Liikenneneuvos, Liikenne- ja viestintäministeriö

Veli-Matti Syrjänen toimii liikenne- ja viestintäministeriössä logistiikan ja tavaraliikenteen lainsäädäntöä valmistelevana liikenneneuvoksena. Hänen työpöydällään on liikenteen kansainvälisiä sopimuksia sekä kuljetusalaa koskevaa EU- ja kansallista lainsäädäntöä. Veli-Matilla on työkokemustaustaa muun muassa kansainvälisen logistiikkayrityksen laatupäällikkönä, ympäristöpäällikkönä, työsuojelupäällikkönä, huolinnan esihenkilönä sekä AVIssa liikennealan työsuojelutarkastajana.

Ulla Tapaninen
tekniikan tohtori, professori

Tapaninen on ehtinyt uransa aikana työskennellä niin julkisella sektorilla kuin akateemisessa ja yritysmaailmassa erityisesti merenkulun digitalisaation ja ympäristöasioiden parissa. Keväästä 2021 lähtien hän on toiminut meriliikenteen professorina Tallinnan teknillisessä yliopistossa.

Marita Toikka
kaupunginjohtaja, Kouvolan kaupunki

Marita Toikka on toiminut Kouvolan kaupunginjohtajana vuodesta 2017. Tätä ennen Toikka työskenteli muun muassa Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien hallinnoissa sekä oikeustoimen tehtävissä. Toikka on arvoltaan varatuomari. Merkittävimmät luottamustehtävät ovat tällä hetkellä hallituksen jäsenyys Itäradan hankeyhtiössä sekä Kuntien takauskeskuksessa.

Jyri Vilko
Logistiikan apulaisprofessori, LUT-yliopisto

Jyri Vilko KTT, DI on LUT-yliopiston logistiikan apulaisprofessori ja INLOG-maisteriohjelman johtaja Kouvolassa. Hän toimii myös dosenttina Thammasat Business Schoolissa Thaimaassa. Jyrin kiinnostuksenkohteita ovat toimitusketjun riskienhallinta ja logistiikka sekä palveluverkostot ja arvonluonti.

Jyri aloitti tutkimustoimintansa 2006 Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa. Hän on tutkimusuransa aikana johtanut useita Business Finlandin, Euroopan aluekehitysrahaston ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittamia tutkimusprojekteja ja toiminut myös mukana liiketoiminnassa näissä alueilla mm. puhujana, fasilitaattorina ja neuvonantajana.

Jyrillä on pitkä kokemus alan yhdistystoiminnasta ja hän on Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn hallituksen varapuheenjohtaja sekä toiminut usean vuoden LOGY Saimaan alueen johtoryhmän puheenjohtajana.

Jyri panostaa myös paljon opetukseen ja yritysyhteistyöhön, joista viimeisin esimerkki on hänen johtamansa Innovation and Logistics -maisteriohjelma LUT Kouvolassa.

Ilmoittaudu tästä

HINNAT

395 € + alv.

Katso peruutusehdot

LISÄTIETOJA

Maria Tiilikainen
tapahtumapäällikkö
p. 050 368 5862
maria.tiilikainen@logy.fi

Aleksandra Turunen
yhteyspäällikkö
p. 020 615 8140
aleksandra.turunen@kinno.fi

Yhteistyössä

Partnerit