Tapahtuman kuvaus

Yritysjäsenille | Muuttaako generatiivinen AI hankintaa?

Paikka: Teams,
Aika: 09.04.2024 09:00 - 10:15

Tervetuloa mukaan Hankintafoorumin tapahtumaan, joka on tarkoitettu vain LOGYn yritysjäsenille ja aktiivipaketin haltijoille. Tapahtuman on ideoinut Hankintafoorumin Koulutustiimi.

Tapahtumassa pohditaan muuttaako generatiivinen AI hankintaa ja jos muuttaa, niin miten? Miten AI:ta hyödynnetään hankinnassa ja miten se vaikuttaa hankinnan kompetensseihen organisaatio- sekä yksilötasolla. Kuulemme ensi kolme esitystä aiheesta ja lopuksi lyhyt paneelikeskustelu.

Generatiivinen AI liiketoiminnassa: Disruptiivinen innovaatio vai tuottavuustyökalu?

o Tekoäly on yleiskäyttöteknologia, josta on hyötyä käytännössä kaikille yrityksille
o Generatiivinen tekoäly tuo uudenlaisia kyvykkyyksiä ammattilaisten ja yritysten käyttöön
o Keskeinen kysymys on, että missä määrin generatiivista tekoälyä voidaan käyttää strategisesti, vai onko kyseessä tuottavuustyökalu, joka vähitellen mukautuu arjen prosesseihin.

Paavo Ritala, Professor of Strategy & Innovation, LUT University

Paavo Ritala on strategian ja innovaatioiden professori LUT-yliopiston kauppakorkeakoulussa Lappeenrannassa. Hän tutkii mm. ekosysteemejä ja alustataloutta, datan, tekoälyn ja digiteknologioiden roolia organisaatioissa, sekä kestävää liiketoimintaa. Lisäksi hän on aktiivisesti mukana teollisuuden ja yritysten toiminnassa tutkimusprojektien ja jatkokoulutusohjelmien kautta.

Generatiivisen tekoälyn kehittyminen 2022 - 2025 hankinta-ammattilaisen silmin

Esityksessä pieni aikamatka Sakarin omien tekoälykokemusten avulla sekä arvioidaan generatiivisen tekoälyn tuomaa muutosta hankintoihin ja niiden tekemisiin lähikuukausien aikana. 

Sakari Pynnöniemi, CPO, OP Osuuskunta

Olen yksi sattumalta hankintauralle päätyneistä hankintaihmisistä, kiitos kesätöiden ja UPM:n. Nyt vastuulla OP Ryhmän hankintapalvelut - tiimissä ammattilaisia korvausmenon, epäsuorten hankintojen ja teknologiahankintojen alueelta, ostoa ja kehittämistä unohtamatta. Finanssialalla toimiminen tuo omat mausteensa ja kolmansien osapuolten sekä ulkoistusten riskienhallinta ovat varsiin keskeisiä alueita meille.

Tekoälyn hyödyntäminen hankinnassa

-Turvallisuus ja eettiset näkökulmat
-Tekoälyn rooli hankinnoissa: kustannustehokkuus, laatu, toimitusvarmuus ja riskienhallinta
-Käytännön esimerkit tekoälyn käytöstä päätöksenteossa

Sofia Peltonen, Project Manager and Sustainable Procurement Manager, Direct Purchasing,
Supply Chain and Procurement, Global Operations, Orion Corporation

Sofia Peltonen on kauppatieteiden maisteri ja kokenut hankinta-alan ammattilainen, jolla on vahva tausta lääketeollisuudessa. Hänellä on usean vuoden kokemus strategisesta hankinnasta ja hankintastrategioiden kehittämisestä. Sofia on kiinnostunut teknologian mahdollisuuksista hankinnassa ja pyrkii aktiivisesti hyödyntämään tekoälyä työssään.


Lopuksi kuulemme lyhyen paneelikeskustelun puhujien lisäksi paneeliin osallistuu Oliver Kaivola, Zeal Sourcing Oy. 

Lisätiedot:

Mirka Airas
Senior palvelupäällikkö
mirka.airas@logy.fi
p. 050 544 3261

Ilmoittaudu tästä