Vuoden 2020 hankintaorganisaatio on Espoon kaupunki

6.02.2020

Vuoden 2020 hankintaorganisaatioksi on valittu Espoon kaupunki. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGYn myöntämä palkinto jaettiin tänään vuotuisessa logistiikka- ja hankinta-alan tapahtumassa LOGY Conferencessa Finlandia-talolla. Tunnustuksen tulivat vastaanottamaan Espoon kaupungin hankintajohtaja Ari Erkinharju sekä kehittämispäällikkö Veera Lavikkala.

Espoon kaupunki on toiminut edelläkävijänä ja tehnyt sekä Suomessa että kansainvälisessä mittakaavassa merkittävää työtä hankintatoimen kehittämisen eteen. Espoon kaupunki teki kehitysohjelman, joka sisältää muun muassa toimintamallin työkalujen ja menetelmien kehittämiseen. Keskeisessä roolissa on ollut henkilöstön ja sen kyvykkyyksien kehittäminen.

”Espoon hankintatoimen kehitystyö on erinomainen esimerkki siitä, miten hankintatoimen vaikuttavuutta voidaan edistää sekä organisaation sisällä että ulkopuolella. Toivomme, että Espoon esimerkki innostaa myös muita kaupunkeja ja kuntia kehittämään hankintatoimea ja tunnistamaan hankintatoimen strategiseksi toiminnoksi ja työkaluksi kaupungin kehittämisessä”, LOGYn palkintovaliokunnan puheenjohtaja Anna Aminoff kertoo.

Vuoden hankinta-/logistiikkayritys tai -hanke palkinnon tarkoituksena on edistää Suomen kilpailukykyä tukevaa oston, logistiikan ja logistiikkaverkkojen kehittämistä palkitsemalla alan osaajia. Vuodesta 1994 lähtien myönnetty palkinto myönnetään oston tai logistiikan korkeatasoisesta ja pitkäjänteisestä kehittämisestä tai konkreettisesta, toiminnallista ja taloudellista hyötyä tuottavasta ja uutta luovasta oston tai logistiikan kehittämishankkeesta ja/tai tutkimuksesta. 

Lisätiedot:

Markku Henttinen
toimitusjohtaja
markku.henttinen@logy.fi
p. 0400 730 073