4 x 10 vuotta foorumeita

28.05.2018

LOGYllä on neljä yritys- ja yhteisöjäsenille tarkoitettua foorumia: Hankinta-, SCM-, Kuljetus- ja Sisälogistiikkafoorumi.

Foorumitoiminta käynnistyi Hankintafoorumin osalta vuonna 2007 ja muiden kohdalla 2008. Kysyimme pyöreiden vuosien kunniaksi foorumeiden nykyisiltä puheenjohtajilta, miltä maailma näyttää foorumeiden silmin.

  1. Mitkä ovat tulevaisuudessa tärkeimmät ilmiöt, joiden osaamiseen ammattilaisen kannattaa panostaa?
  2. Mikä ilmiö nousee seuraavaksi foorumisi toiminnassa valokeilaan?
  3. Kehu foorumisi tilaisuudessa esiintynyttä henkilöä.

 

Hankintafoorumi
Antti Suorsa, Head of Procurement Strategic Transformation and Analytics
Telia Company Oy

1. Hankinta-alalla tulevaisuuteen vaikuttavat erityisesti teknologian kehitykseen liittyvät ilmiöt kuten robotiikka ja koneoppiminen, jotka mahdollistavat mm. uusia tapoja automatisoida prosesseja. Lisäksi tiedon määrän kasvua ja analytiikkaa kannattaa pitää silmällä.

2. Hankintafoorumin 2018 teemana on ”hankinta lisäarvon tuottajana” ja tämä tulee kulkemaan mukana kaikissa vuoden foorumitapahtumissa. Keskimäärin puolet yritysten liikevaihdosta koostuu yrityksen ulkopuolelta hankituista resursseista.

3. Hankinnan rooli yrityksen digitalisaatiossa -tapahtumassa Mika Lahti herätteli kuulijat kysymään oikeaa kysymystä ennen vastaamista – puhutaanko hankinnan digitalisaatiosta vai yrityksen digitalisaatiosta.


 

SCM-foorumi
Antti Kojola, Business Development Director
Gartner Finland Oy


1. Yksi tärkeimmistä ilmiöstä on käyttökelpoisen datan lisääntyminen. Siksi ymmärryksen kasvattaminen, miten luen dataa ja miten minun pitäisi sitä hyödyntää, on tärkeää. Toinen tärkeä asia on, miten esitän dataa siten, että oleellinen tieto välittyy.
2. SCM-foorumissa seuraamme tällä hetkellä erityisesti, mitä teknologiassa, johtamisessa ja sales and operations planning -osa-alueilla tapahtuu. Näiden ympäriltä toteutamme foorumitapahtumia, joissa opastamme toisiamme viimeisimmän tiedon ja kokemusten pariin.

3. Meillä on ollut onni saada useita asiantuntevia puhujia. Yksi mieleenpainuvimmista on ollut Sami Sarpolan tapa opastaa, mitä lean tarkoittaa. Hän osallistutti kaikki mukaan hauskalla tavalla ja meille kaikille selvisi, miten tehokasta prosessikehitys onkaan.


 

Sisälogistiikkafoorumi
Pasi Nieminen, toimitusjohtaja
Toyota Material Handling Finland Oy

1. Tehokkuus- ja laatuvaatimukset tulevat kasvamaan rajusti. Siksi jatkossa vaaditaan yhä enemmän monipuolista osaamista tietojärjestelmistä, erilaisista päätelaitteista, automaation käytöstä – eli taito omaksua uutta korostuu.

2. Sisälogistiikassa automaatio, prosessien ja työn jatkuva parantaminen eli lean, parhaiden käytäntöjen jakaminen ja osaava henkilöstö ovat kestoaiheita, joiden ympäriltä järjestämme foorumimme tapahtumia tänä vuonna.

3. Würthin logistiikkapäällikkö Terhi Vesalan luento viime syksynä varastoautomaatioprojektin toteutuksesta oli veret seisauttava. Pienillä resursseilla mutta todella kovalla osaamisella saatiin aikaiseksi hieno lopputulos.


 

Kuljetusfoorumi
Petri Palo, aluemyyntipäällikkö
Suomen Kaukokiito Oy

1. Tietoyhteiskunta muovaa eri logistiikantoimijoiden tapaa toimia, kun tekniikka virtaviivaistaa tuotantoa sekä yhteistyökumppanien tiedon vaihtoa. Siksi ammattilaisen kannattaa panostaa uusien toimintatapojen oppimiseen ja hyödyntämiseen.

2. Tuomme Kuljetusfoorumissa seuraavaksi esille logistiikan uusia innovaatioita ja vastuullisuuden teemoja. Esimerkiksi miten tuotetaan kestävän kehityksen logistiikkaa. Tästä esimerkkinä on kiertotalouden ja citylogistiikan foorumitapahtumat syksyllä.

3. Muun muassa Laatukeskuksen Petri Lehtipuu esitelmä laadusta ja sen mittaamisesta oli erinomainen. Saimme hyvän yleiskuvan laadun historiasta ja teorioista. Hän herätteli ymmärtämään laadun taustalla vaikuttavat asiat ja miten ne vaikuttavat laadun parantamiseen.

Lue lisää foorumitoiminnasta LOGYn sivuilta www.logy.fi.