Dieselvero saattaa nousta, jos se luetaan yritystueksi

13.12.2017

Dieselvero saattaa nousta, jos se luetaan yritystueksi
Kauppalehti, 13 Dec 2017, online:-
Valtioneuvoston asettamassa työryhmässä puidaan yritystukia ja niihin verrattavia verotukia, joista yksi on dieselvero. SKAL ry:n toimitusjohtajan Iiro Lehtosen mukaan dieseliä on nyt osoitettu sormella ja tuki halutaan pois. Hän pitää ajatusta käsittämättömänä, koska raskaassa liikenteessä ei ole dieselille vaihtoehtoja.
SKAL pitää dieselin valmisteveron mahdollista korottamista myrkkynä kuljetusyrityksille, teollisuudelle, elinkeinoelämälle ja kuluttajille. Jos dieselin hinta nousee 1 sentin, siitä seuraa noin 13 milj. euroa lisää logistiikkakustannuksiin. Lehtosen mukaan EU:ssa on määritelty bensan ja dieselin minimiverotasot. Melkein kaikissa EU-maissa dieseliä verotetaan bensiiniä kevyemmin.
TEMin virkamiesselvityksen mukaan dieselin valmisteveroon kohdistetaan verotukea. Dieselin ja sitä korvaavien biopolttoaineiden energiasisältöverot ovat alhaisemmat kuin mitä niiden ominaisuudet edellyttäisivät. Verotuloja menetetään tämän vuoksi 461 milj. euroa. Yritystukien määritelmät eivät kuitenkaan ole selviä. Keskuskauppakamarin johtajan Ann-Mari Kemellin mukaan tukien leikkaamisen kerrannaisvaikutukset tulisi kyetä laskemaan. Verojen korotus ei välttämättä nosta verotuottoja.
©M-Brain
Link to original article