Kuljettajaton rekka liikkuu ehkä Lapissa jo keväällä 2018

12.10.2017

Kuljettajaton rekka liikkuu ehkä Lapissa jo keväällä 2018
Tivi, 12 Oct 2017, online:-
Autonomisesti ilman kuljettajaa etenevä rekka tulee Muoniom älytille mahdollisesti jo kevättalvella 2018. Rekkayhdistelmä kulkisi testiajossa niin, että edellä ajaa rekka kuljettajan kanssa ja sen perässä tulee rekka ilman kuljettajaa. Kemin Digipoliksen yrityskonsultti Seppo Ahola kertoo rekkojen etäisyyden olevan sellainen, että niiden väliin mahtuisi ohitustilanteessa yksi henkilöauto.
Ilman kuljettajaa liikkuvat yhdistelmät toisivat Aholan mukaan valtavat säästöt. Autonomisten yhdistelmien toimintaa halutaan tutkia arktisissa olosuhteissa liukkaalla tiellä, jossa lisärasitteena on jää.
European Truck Platooning Challenge - koehanketta vetävät Digipolis ja Lapin yliopisto. Siinä ovat mukana yritykset Pohjaset Logistics Oy, THK-Logistics Oy, Kuljetusliike Ilmari Lehtonen Oy ja Veljekset Toivanen Oy. Ulkopuolisena yhteistyötahona on Oulun yliopisto.
Hankkeessa tavoitteena on saada maailman johtavat raskasajoneuvovalmistajat kokeilemaan autonomista kalustoa Lappiin, kertoo professori Satu Miettinen Lapin yliopistosta.
©M-Brain
Link to original article