Liikennealan kasvuohjelma tukee kasvua ja kansainvälistymistä

11.12.2017

Liikennealan kasvuohjelma tukee kasvua ja kansainvälistymistä
Press Release Työ- ja elinkeinoministeriö Liikenne- ja viestintäministeriö, 11 Dec 2017, online:-
Liikennealan kansallinen kasvuohjelma 2018-2022 on julkistettu asiantuntijaseminaarissa Helsingissä 11.12.2017. Elinkeinoministeri Mika Lintilän mukaan liikenneala tarjoaa mahdollisuuksia useille alustatalouden ratkaisuille. Uusien teknologioihin ja tekoälyyn perustuvien palvelujen kehittäminen luo yrityksille uutta liiketoimintaa ja kasvua. Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin mukaan liikenteestä on mahdollista saada uusi valtava vientiala. Kasvuohjelma tarjoaa mahdollisuuden toimijoille vauhdittaa kansainvälistymistään.
Tulevaisuuden liikenteen rakennuspalikoita ovat digitalisaatio, tekoäly, konenäkö, koneoppiminen, 5g, kyberturvallisuus, automaatio, palveluistuminen, lohkoketjut, jakamis- ja alustatalous, sensorit ja esineiden internet. Tekesin pääjohtajan Pekka Soinin mukaan uudet teknologiat mahdollistavat uusia liiketoimintamalleja.
Kasvuohjelman toimeenpanon seurantaan perustetaan neuvotteluryhmä, johon tulee valtion, kaupunkien, yritysten ja tutkimusalan edustajia. Näitä tahoja on ollut mukana kasvuohjelman valmistelun ohjausryhmässä.
©M-Brain
Link to original article